Не за тоа ништо не спомна. Дури ми го виде тие резултати прво и рече дека се добри. Дека ехото е многу побитно од тие резултати таму. А треба за продолжување на боледување да одам кај него за 10 дена, па дури и не сакаше ехо да ми прави денес дека имам правено скоро кај матичната.. ќе ти правам за 10 дена. Ама јас запната, па ми направи... @DaisyDoo којзнае какви акробации прават. Од една страна, сега на друга е @AngelOfArh дај боже да е така! Сарче е на мене, со мој нос... па нејзиниот мн добро се гледаше на ехо За Тео тоа не ми текнува, ама ја гледам сликичката од 12та нед и од него.. исто профилче со прчлесто носе убаво се гледа.. А може и ова е исто, ама да ни се вртеше денеска некаде со главата
Ми излезе на крвна слика кај уринарен статус некоја бактерија. Пишува пл епител 10-15 ле бактерии. Што значи тоа ако некој знае?
Ништо, не си се одмила пред земање урина или не си го пуштила првиот млаз. Ако се друго е добро не се секирај.
Сонц ја саат и 40 минути бев на првиот скрининг кај матичната, буквално се изнамачи жената, па ми го мрдаше стомакот, па 3 пати станував да се размрдам за да се сврти, па да испразнам бешика... Па акробации правев... Ама ништо џабе не се вртеше... И на крај после саат време конечно се сврти и си го држеше носето... Па ајде да го тргне рачето... И на крај конечно му го виде носето... Некогаш трпение спасение. Не се секирај јас мислам дека ќе биде во ред, само треба да имаат време за да ти посветат. А инаку ја главата цела недела си ја трескав после првиот скрининг зашто бев и на второ мислење, таа туку така ме виде на брзак и ме испаничи за неколку ствари ми кажа не и се свиѓале и ме прати тероидна да испитувам. Среќа све беше океј. На крај после резултати од тероидна ја прашувам што не и се допаѓало ... Па не, погрешно си ме разбрала... Многу паника е те разбирам ама се надевам дека се ќе биде океј кај сите нас
Мајки вие што сте 24 25 нед.. дали ви се случува бебе да мрда ама понежно, помлитаво некои денови.. мн јако удараше, мрдапе сега овие два три дена мрда ама не удара толку силно..нежно еднаш до два пати и се смири
Може сменило позиција, па ударите да не се напред на стомакот и затоа така да ги осеќаш... @merriel0 и јас така мислам, дека некако сокриено си беше Таман до утре ќе го размрдам, па сакало не сакало ќе го видиме убаво лиценцето
Кај матичните ви даваат сликички од ехо? За приватните Систина, Ремедика знам даваат, а Гак и Чаир не.
Чај од лист од малина каде се купуваше? Не можам веќе, бебево не искача, џабе ми викаше докторката уште во 36та дека немало уште мн да седи внатре, кога еве абер нема. Како да му помогнам ? Хахахах
Па не дека ептен јако да ми месте стомак ама знаеше по 5 6 пати да удри одеснаш.. де левп де десно.. сега еднаш така како да се преметнува и толку
Да матичната секогаш ми давала и од таму ги имам најубавите сликички , од систина ми давале најчесто ама не се до толку замарале да фатат убава слика.
И матичната ми дава и во чаир ми даваат, само што сега не ми дава матичната зошто ни ја крие фацата а од чаир имам сликичка како си го јаде рачето и обавезно со димензии слика ми даваат
Dali ima nekoja clenka sto refundira pari za kleksani so dijagnoza mutacii nasledna trombofilija preku privatno zdravstvo, pokonkretno Kroacija osiguruvanje?
Pa jas podnesuvav so izvestaj od specijalist i fiskalna smetka mi gi refundiraa vo celost, e sega nesto mi obrazlozuvaat deka bil dostignat limitot pa sakam da proveram dali navistina postoi limit za hronicna terapija.