Сите осигурителни компании имаат лимит за лекови. Види во полисата, сигурно пишува до која сума е. Колку изрефундира до сеа?
Mislam deka nema vrska so bremenost, kako kategorija se vodi terapija za hronicni bolesti, isto tuka spagjaat i ispituvanja, pregledi i terapija za hashimoto na primer kako hronicno zaboluvanje.
Matičnata mi dade sega od 13 ta nedela da pojam aspirin 100 protect, zatoa što vo prvata bremenost dignav pritisok mnogu visok od 30 ta nedela, a i završiv so kleksani. Do sega ne sum piela nikakvi lekovi, ni aspirin Se napiv po ruček kako što me sovetuvaše, i nakaj 7 saatot počna da me češa stomakot, nozete pod kolenata, grbot.. I na mesta imam kako crvena grupa pajažinki. Do preeska ništo nemav..
Zdravo, dali nekoja se ima sooceno so poziciono vertigo-silna vrtoglavica koja sto se pojavuva pri opredelni dvizenja na glavata. Ovaa bremenost mi e tolku visokorizicna, ova bese poslednoto nesto sto go ocekuvav i mi trebase. Minuva li nekogas ova? Ne mozam da funkcioniram sama
Жени прокрварив. Се испотресов, одам итно кај матичната сега. И ова ми требаше. Одам да мочам и гледам кафено по гаќи и од страв не ни мочав дигнав гаќите назад. После секунди седнав пак и се избришав и лом на хартија и кафено и црвено и се убив од плачење. На маж ми јавив да ме земе и одиме сега...