За мирна глава и резултатите во картон од приска 1 од првото и второто си ги ѕирнав. Со првото скоро исти вакви ми биле, со ниско PAPP-A. Така да навистина и тоа ништо не значи. Со толку ниско исто, а синко машала голем беше @marama јас прв пат па слушам за пукнатина... некој друг назив да не има тоа... исто и за контракција дека се гледа на ехо...
@mariz утрогестанот јас ги пиев 3 пати на ден, освен што ме тераа на спиење немав друга мака. Со оглед на тоа што имав огромен хематом и ми е добро познато тоа крварење, би ти рекла само многу одмор и позитивна мисла да имаш. Ќе биде се во ред со бебчо! Не дај боже ако не се смирува крварењето, побарај со прогестерон да те боцнат многу поефикасни се во спречување на крварење. Вие што сте во 7/8 месец дали имате болки во ребрата, под градите или препоните? Пијам магнезиум, најголемиот дел од денот одмарам, пешачам максимум 2 часа во денот ама навечер додека се наместам за спиење ми е многу мачно..
Ме фати кашлица... иначе сум океу друхп ништо немам.. има грип сега со кашлица сува .. вие што веќе сте минале или минувате што пиевте ,
Zavisi koja nedela si, jas imav 1 tromesecie pa mislam rebrata uste 1 nedela me bolea od posle od kaslanje. Samo paracetamol, pastili i 1 sprej ova e se sto koristev.
Еве сум 6ти или 7ми ден како кашлам др ништо немам, антибиотик ми препиша матичната ми рече почекај два дена ако не ти помини пиј го антибиотикот а јас незнам како ќе помини од ништо, сируп никаков несмеам само чај супи сма џабе е дефинитивно, ова е измачување.
Ја ае смеам викам дали не фати кашлицата фамозна... и мене ми е страв пд напнување ... кашлам и го размрдам бебето
Под градите кај ребрата имам јас болка, дури воздух неможам да земам, ми рекоа е нормално, бебе притиска. За спиење да не зборам, дали по 3- 4 саати врзувам сон.
Девојки имам диоптрија и носам наочари докторката ми кажа да идам на офталмолог опасно било ако имате диоптрија ке требало царски? Многу ме уплаши дали тие што имате диоптрија сте биле на царски или природно ?
Имам другарка со висок диоптер што никој ништо не и спомна и два пати роди природно без никаков проблем со промена на диоптерот. Ама имам и колега чија жена отиде на царски, граничен случај заради повеќе фактори, ама на крај и рекоа најдобро царски дека плус имаш и голем диоптер. Мислам дека не е само диоптерот, туку треба и некоја плус дијагноза да е во прашање. Јас лично имав диоптер 0.25 пред пораѓај, после природен пораѓај ми стана 0.50 и плус развив страбизам. Отидов на преглед зошто осетив некоја разлика во видот, и офталмологот рече имаш промена, заради тежок пораѓај (имав хематоми во белките на очите скоро цел месец).
38мa денес, бебе абер нема да излага. Ќе побудалам веќе, не можам ни да седам, ни да спијам, тешко ми е се. Да си се пожалам малце
Јас имам другарка со многу голем диоптер и очен притисок и мораше со царски да ги роди двете деца за да не го изгуби видот.
Зависи од диоптријата, јас имам -6 и царски се породив. Тоа беше препорака и на офталмологот и на гинекологот што ме породи.
Истото и јас сакав да прашам, дали имало некоја со тенка ретина и дали се породила природно? Кажано ми беше од офталмолог да не кревам тешко или да не вежбам со тежини поради тенка ретина.
Дали имаш купувано од Икеа во Солун? Ме интересира дали на граница треба да се царинат стварите и дали се пакувани во мали кутии?