1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. mdenkov

mdenkov Истакнат член

Се зачлени на:
    9 април 2013
    Пораки:
    394
    Допаѓања:
    619
    mila i jas sakav da odam do bansko, mi dozvoli doktorot- no ete strav mi e, i toa mnogu i se otkazavme od patuvanjeto,ovaa godina ke ripneme i more i planina-zivo i zdravo samo da ni bide bebceto

На Стефани_5 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Mariangel

Mariangel Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2015
    Пораки:
    2.649
    Допаѓања:
    47.004
    Fala vii na site :D Mnogu sum srekjna shto i se pridruzhiv na grupava.. :*
    Jas ushte odma imam prashanje, za da ne se razocharam na kraj.. Ima li shansi so mnogu bleda vtora linija koga e testot da ne sum bremena? :| i ako sum, odma treba da posetam ginekolog taka? :)

На Fatalnata му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Eli23

Eli23 Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2012
    Пораки:
    4.608
    Допаѓања:
    48.968
    Идна мамичка, немам јас баш искуство со тестовите за бременост. Колку време ти доцнеше пред да направиш тест? Јас после 3-4 дена откако требаше да добијам, имав 2 црти, една малку бледа ми се чини беше. Одма закажав на гинеколог за да утврдиме бременост. Значи му доаѓа на 5 недела бременост првиот преглед. :)

На Mariangel му/ѝ се допаѓа ова.
  4. <3 pleza4e <3

<3 pleza4e <3 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 мај 2015
    Пораки:
    770
    Допаѓања:
    3.443
    Честитки за бременоста и добредојде меѓу нас мешковците:D:d:(hollest)
    Инаку резултатите од тестовите може да бидат лажно негативни, ама не и лажно позитивни:D
    т.е. може, ама ептен во ретки случаеви:D
    Закажи си на лекар да си провериш :) а можеш и да си направиш уште еден тест по некој ден, хормонот секои 2 дена се дуплира така да колку е поголем толку појасна ќе биде линијата:):hug::hug:

На Eli23 и Mariangel им се допаѓа ова.
  5. Mariangel

Mariangel Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2015
    Пораки:
    2.649
    Допаѓања:
    47.004
    Epa vaka, posledna menstruacija mi beshe na 26ti maj i toa bidejki trebashe da dobijam na pochetokot na maj a nemashe ni traga ni glas, bev na ginekolog so nadezh za bremenost ama nemashe nishto i mi prepisha primolut nor za da mi dojde i dobiv na 26ti. Potoa negde skoro na sredinata na juni dojdov vo Gemanija bidejki mm raboti tuka, i ushte sum tuka.. Ne dobiv, pa zavchera se reshiv za test. Imashe mnoguu bleda linija i neznaev shto da mislam.. pishav vo grupata site mi kazhaa deka sum trudna i mi chestitaa a jas seushte sum skeptik :| @Eli23

На Eli23 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.560
    Допаѓања:
    289.441
    Зеди си ваков тест од дм.
    Clear blue digital schwangerschafttest mit wochenbestimmung
    Bildschirmfoto 2015-07-13 um 13.25.11.png

Нема тенки, дебели линии. Директ покажува бремен/не бремен и која недела си.

На <3 pleza4e <3, Mariangel и irenna им се допаѓа ова.
  7. MacenceEna

MacenceEna Форумски идол

Се зачлени на:
    8 декември 2010
    Пораки:
    3.201
    Допаѓања:
    44.073
    Јас два пати го правев тестот. И два пати ми покажуваше Schwanger
    само што мојот тест не покажуваше која недела :)

спомени

На Стефани_5, Eli23, Mrs.Bass и 2 други им се допаѓа ова.
  8. zalosna

zalosna Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2011
    Пораки:
    4.742
    Допаѓања:
    78.096
    Zenski jas sum na dok.. cekam doktorot da me vikni za krv da mi zemi :sweat:Se prepotiv 100000 pati(facepalm)

9. MacenceEna

MacenceEna Форумски идол

Се зачлени на:
    8 декември 2010
    Пораки:
    3.201
    Допаѓања:
    44.073
    која недела си @zalosna ? како си до сега ? се ли е во ред ?

10. zalosna

zalosna Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2011
    Пораки:
    4.742
    Допаѓања:
    78.096
    11ta mila..sega zasega dok veli deka e se vo red..a posto sum vejce 35 god mi rekoja nekoj test da napravam preku krv a isto so toj test mozelo i da se vidi kakvo bebce nosam..pa eve sega si cekam da me vikni za da mi zemi krv..(si puknav od strav pajgam vo nesvest koga ce vidam igla)(facepalm) postarata cerka dojde so mene pa mislam deka ce i go slockam raceto od stegajne:doh:

11. MacenceEna

MacenceEna Форумски идол

Се зачлени на:
    8 декември 2010
    Пораки:
    3.201
    Допаѓања:
    44.073
    мене ми стана рутина тоа крв вадење преку вена .Ама пак да поминувам покрај тоа немам желба , плус страв ми се појави пак од игли ...додека бев бремена немав гајле поопуштена бев .
    Дали после царскиот ми се појави таа страв од игли .
    Не се плаши најверојатно приска ти прават , проверуваат крв ...
    Ќе биде се во ред .
    Алал да ти е штом се реши за 4то.

:l:

На zalosna и Eli23 им се допаѓа ова.
  12. coconaut

coconaut Популарен член

Се зачлени на:
    31 октомври 2012
    Пораки:
    924
    Допаѓања:
    2.562
    Zenicki jas denes bev na kontrola ,11 ned i 3 dena sum i doktorkata i pokraj toa sto rece deka e uste mnogu malo uspea da mi zeme merki za prisca no so vaginalno eho, so abdominalnoto ne mozese i deneska mi zemaa i krv. Sega me jade somnez da ne e mnogu rano dali se vo red merkite zemeni vo ovoj period. Inaku merkite se sledni nosna koska ima, NT 1.1 BDP 15.7 CRL 44.1 FL 5.2 HC 63.8, ako nekoj poveke se razbira od mene neka mi pojasni.

13. eatpraylove90

eatpraylove90 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јануари 2015
    Пораки:
    550
    Допаѓања:
    861
    Draga i jas koga go napraviv prviot test mi pokaza epten bleda linija pa zemav uste eden i pak isto..Posle den dva zemav od druga firma i si pokaza jasno crvena :D taka da jad mislam deka testot ne laze, no sepak pocekaj nekoj den ponovi go, i pravo na ginekolog :*

На Eli23 и Mariangel им се допаѓа ова.
  14. Mariangel

Mariangel Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2015
    Пораки:
    2.649
    Допаѓања:
    47.004
    Lelee tuka ke me izgorat na privatno pregled, ke bide veselooo :D ama daj Bozhe da ima bebche, ke gi prezhalam parite odmaa:D :*

На Стефани_5, eatpraylove90 и Eli23 им се допаѓа ова.
  15. sabatini

sabatini Популарен член

Се зачлени на:
    25 февруари 2011
    Пораки:
    489
    Допаѓања:
    437
    Pregled na privatno kaj gineg.bi te kostalo 50/60 evra so eho , poveke ne bi trebalo :)

16. Mariangel

Mariangel Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2015
    Пораки:
    2.649
    Допаѓања:
    47.004
    Ti blagodaram mnogu, i se molam da e taka kako shto kazhuvash.. Kje bidam najdobra mamichka na svet :lol: :* :hug: :inlove:

На <3 pleza4e <3 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.560
    Допаѓања:
    289.441
    Обичен преглед не сум имала на приватно.
    Имам правено само орган скрининг ин 4д ултрашал на приватно. Коштале 200 и 125 еу.
    Тестот преку крв за бременост е истотака на приватно. Околу 15 еу. Иако мислам дека дигиталниве тестови ќе ти дадат сигурен одговор.

@zalosna и јас имам правено таков тест. Не е ништо поразличен од обично земање крв од вена.
    За убаво е...ти си силна мамичка.
    Со лесно само:hug:

18. Pcelka94

Pcelka94 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јуни 2015
    Пораки:
    1.205
    Допаѓања:
    4.390
    Офф значи босилекот не ми бега (не му го поднесувам мирисот ама ич :( ) , и мене ми е страв со овие греми и спрејови ко божем безбедни да се мачкам :/

Инаку денес ги земав резултатите од урино култура и супер се нема никаква бактерија или инфекција ми дојде срце на место :)
    Исто сакав да ве прашам која недела од 20 до 24 е најдобра да го направам вториот скрининг ?
    Зашто докторот ми кажа од 7 август па до 7 септември кој датум сакам за тој да закажам и баш ме зачуди :smirk:
    зашто со првата бременост дури во 28 недела ми закажа за втор , а сега ми рече од 20 до 24 :)

19. Mariangel

Mariangel Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2015
    Пораки:
    2.649
    Допаѓања:
    47.004
    Oooo epa dobro, ne e mnoguuu jas mislev izgor ke bide.. :D

20. sabatini

sabatini Популарен член

Се зачлени на:
    25 февруари 2011
    Пораки:
    489
    Допаѓања:
    437
    Lelee kultura kaj mene hahaha neka ti e so lesno i cestitki za bremenosta :) jas imav ednas na privatno ginekoloski pregled so eho me kostase 45 evra :) zatoa ti kazav dokaj 60 evra bi te kostalo :) se nadevam deka ke te izraduva a i cim imas dve crtki mora da te izraduva.i mojata bese bleda duri i pobleda od tvojata ama bev vo rana bremenost :) so sreka srcka :*