Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Plazma.10

Plazma.10 Активен член

Се зачлени на:
    28 декември 2023
    Пораки:
    17
    Допаѓања:
    10
    Мајки од кај купувате ташни motherbag. Во M&M имаше само едн останата, но не ми се допадна десенот

2. Konstrakta

Konstrakta Истакнат член

Се зачлени на:
    17 април 2022
    Пораки:
    2.333
    Допаѓања:
    3.261
    Torch jas pravev posle spontan, nikogas vo bremenost matichnata nikogas ne mi kaza da pravam.. za HPV ke si odrzuvas imunitet, svezi sokovi, mnogu ovoshje salata i vitamini.
    Za bolkite eve i ja se torturiram malce psihicki denovive, mene ic ne mi e taze, pominaa 3.5g ama kako sega se sekjavam, mislam ke umrev xD
    Tebe kolku ti e taze?
    Hematomi imav vo sekoja bremenost za zhal, zaradi trombofilijata, uste so prvoto koga mi se pojavija osekjav deka pak ke me snaogja istoto pa zatoa cekav da mi proodi deteto za da mozham da izbegnam krevanje. Sega so poslednava bremenost mazh mi si nosese i zemashe od gradinka i 2m fiksno on sve praese jas lezhev..nemashe dr nachin.. so vtorata bremenost isto matichnata ne gi vide, tek na gak koa prokrvariv mi kazaa deka gi imam. Isto i so poslednava bremenost neshto shto me zacudi e so matichnata ne gi vide hematomite vo 8ma nedela, a jas znaev deka gi imam zoso 3 dena prethodno vo sistina bev i gi vidoa. I namerno ne kazav nishto na pregled da vidam dali ke kaze, a ona niso ne kazha..se zacudiv dali syv ne gleda ili ehoto ne i valja.

3. Tea SK

Tea SK Популарен член

Се зачлени на:
    1 август 2021
    Пораки:
    5.079
    Допаѓања:
    10.367
    Бесплатно е откако ќе ги пријавиш во фонд дека ти наплаќаат. Иначе се си наплаќаат.
    Ова 400 ден за земање брис е најјако нешто што сум чула. 100 денари од стапче ти наплатила. Неверојатно. Брцни си сама следен пат исто ко за ковид брзине што си брцавме сами :D

На LiquidLuna и Anyshka им се допаѓа ова.
  4. dead.flower23

dead.flower23 Популарен член

Се зачлени на:
    2 јули 2019
    Пораки:
    514
    Допаѓања:
    1.721
    Епа не е бесплатно мене матичната ми наплати 600 само за ехо..

5. Stela Maris

Stela Maris Истакнат член

Се зачлени на:
    4 мај 2023
    Пораки:
    1.606
    Допаѓања:
    2.094
    Da bre ja isto pomisliv

На Tea SK му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Stela Maris

Stela Maris Истакнат член

Се зачлени на:
    4 мај 2023
    Пораки:
    1.606
    Допаѓања:
    2.094
    A treba da e besplatno, stvarno ne znam kako taka ladno naplakjaat

На Anyshka му/ѝ се допаѓа ова.
  7. WhiteCat33

WhiteCat33 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 август 2020
    Пораки:
    1.071
    Допаѓања:
    2.066
    Јас пишав во другата тема ама тука е поактивно па можеби има некоја да ми каже, чекам веќе 11дена за продолжување на патолошката и сеуште немам одговор, поддадени документи на 29ти а требаше да ми продолжат од 31. Сопругот беше 4пати досега и сто пати го вратија како демек прво не било разгледано па потоа нели штрајкуваа му кажаа од кај матичниот можете да го земете бев кај матичниот сеуште беше на разгледување, потоа сопругот пак беше во средата му кажаа денес е комисијата утре ќе има одговор(за денес) и денес првери матичниот сеуште немам одоговор. Матичниот ми кажа да не фали документ прашајте, ние сите исти документи како првиот пат кога ми продолжија истото пак на ново го однесовме, јас стварно незнам што е проблемот 11дена поминаа, неможе работодавецот вечно да ме чека. Што ако ме одбијат? Полудев од грижа. И ако фали некој документ зошто барем не ми кажаа што да донесеме

8. Mihaela123456

Mihaela123456 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 мај 2021
    Пораки:
    1.697
    Допаѓања:
    2.745
    Zdr devojki
    Denes sestrata kaj maticnata mi kaza vo 35 nedela dva brisa se pravat, jas znaev za eden sterptokoka, koj e vtoriot?

9. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.646
    Допаѓања:
    76.915
    И двата се за стрептокока како што знам. Само се зимаат од различно место.. еден е од надвор, еден од внатре.

На Mihaela123456 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. EvaZ

EvaZ Истакнат член

Се зачлени на:
    16 февруари 2022
    Пораки:
    48
    Допаѓања:
    21
    Не верувам да има проблем со документите само со штрајков ја запоставија работата. Еве мене сеуште ми немаа исплатено ни боледување ни за клексаните.

На WhiteCat33 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Besbes24

Besbes24 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јуни 2022
    Пораки:
    2.052
    Допаѓања:
    1.796
    Mene mi zemase 4 kako i sekogas a za streptokoka mislam ne mi zede. Bas ke vidam posle.

12. WhiteCat33

WhiteCat33 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 август 2020
    Пораки:
    1.071
    Допаѓања:
    2.066
    Мене за чудо за јануари ми исплатија за боледувањето на почеток на месецов ама ова со продолжувањето ме мачи..се надевам ќе се среди во скоро :|

13. _budaletinka*

_budaletinka* Истакнат член

Се зачлени на:
    22 ноември 2022
    Пораки:
    1.530
    Допаѓања:
    1.362
    Денес бев на редовна контрола 17 недела точно се си беше супер бебо е добро фала му на бога. Супер си напредува вака гледаше матичната на ехо се си има, ми мереше грло на матка со вагинална сонда грло беше 37мм. Сеуште ставам утрогестан до втор скрининг и сега кога ставив на прстот имав кафено со малку минимално црвено ... ме фати паника немам болки немам ништо дали е можно од вагиналното ехо да е или да идам на дежурен или да почекам до утре да видам како ќе биде? :worried:;(;(

14. Konstrakta

Konstrakta Истакнат член

Се зачлени на:
    17 април 2022
    Пораки:
    2.333
    Допаѓања:
    3.261
    Може од прегледот да ти е. Штом денес си била на контрола и се било ок, не ми се верува за рок од 12 саати нешто да се промени

15. _budaletinka*

Се зачлени на:
    22 ноември 2022
    Пораки:
    1.530
    Допаѓања:
    1.362
    Нема ни 12h мила во 18:30h ми беше прегледот пред 4h што се вика .. ме гледаше убаво со абдомебално ехо и после само стави сонда измери грло и извади тоа беше се со вагиналната сонда

16. Konstrakta

Konstrakta Истакнат член

Се зачлени на:
    17 април 2022
    Пораки:
    2.333
    Допаѓања:
    3.261
    Mozhe sondata da te iziritirala a sepak si i so teraija pokriena, ne treba da ima nikakov problem. Ke vidis utre ako imas pak iscedok ke ptides na kontrola. Sega smiri i odmori telo, legni otspij j ne misli na loso :)

На _budaletinka* му/ѝ се допаѓа ова.
  17. _budaletinka*

Се зачлени на:
    22 ноември 2022
    Пораки:
    1.530
    Допаѓања:
    1.362
    Матичнава и пишав ми врати вика небитребало да е од сондата, вика појди ако не на дежурен за секој случај. Незнам што да правам ..

18. Wanna.be.mum

Wanna.be.mum Популарен член

Се зачлени на:
    1 јуни 2013
    Пораки:
    1.019
    Допаѓања:
    1.101
    Сигурно до сега го осети бебуш?

19. Misskirova

Misskirova Популарен член

Се зачлени на:
    25 октомври 2018
    Пораки:
    3.749
    Допаѓања:
    9.037
    Незнам зашто толку рано ви прават вагинално ехо за цервикс. Колку што знам се прави малку покасно
    Како и да е, иди си на дежурен.

20. Konstrakta

Konstrakta Истакнат член

Се зачлени на:
    17 април 2022
    Пораки:
    2.333
    Допаѓања:
    3.261
    I mene od rano mi go merea, dali zaradi abortusite.. ne znam, so prvoto ni ednas ne spomna cervix matichnata, mozhe merela abdominalno a ne mi kazala.