Нема врска тоа ти си правела мусака во релна и поминал јогуртот доста време на висока температура секако е преработен повторно.
Zdravo mamicki Jas sum skoro 30ta so prvo pa pocnuvam da se spremam poleka i imam prasanje dali nekoj ima iskustvo so torbicive za bebeski raboti, dali gi biva i dali se funkcionalni... ili dokolku imate predlog za nekoja druga torbica vo slicniot budget spodelete ☺️
Каков апарат за притисок да земам, вчера ми измерија висок 145/90 и докторката ми даде метилдопа 2х200 ама јас ммогу се исплашив и вознемирив. Некој совет како природно да се намали и инфо дали со терапијата и метилдопа му се станилизирал
Никако природно не се симнува. Јас прво бев на метилдопа по пптреба сега сум на 2 дневно и откако ги земам редовно се стабилизира. Плус ми појачаа магнезиум 800мг и аспирин ц 100. Земи си апаеат за надлактица, немој за зглоб. Јас имам аурон, ок ти се и сендо и омрон. Која недела си? Мене накај 15та почна да ми се качува.
Да прашам за мислење, леукоцити во урина над 50 дали некој имал слична случка и дали е штетно тоа за бебето? Правев крвна слика и вака излегоа резултатите, матичната рече да направам уринокултура ама на мисла ми е, ве молам споделете искуства..
јас имав исто многу леукоцити во мокрача. Тоа е некоја бактерија не е ништо страшно но за да знаеш што е поточно мораш да направиш уринокултура. мене и на високи леукоцити уринокултурата ми беше чиста. Ми препорачаа само многу течности за да мокрам почесто. направи уринокултура во случај да не е некоја бактерија. Во случај ако е да можеш на време да ја излечиш
Се надевам нема да има бактерија, немав никакви симптоми, можно е и да се високи без да има бактерии? Јас бев и настината дали е можно да е и од тоа? инаку ако има бактерија како се лечи, со антибиотици? И дали е тоа штетно? 31ва недела сум
немој да паничиш Да можно е од настинката да биде, може и да не е никаква бактерија, и јас имав високи леукоцити немав бактерија. Во случај и да имаш ќе те упати матичниот за лекување на истата. Откако ќе направиш уринокултура се чека два дена за резултати имај го тоа во предвид. Можеш да направиш и во Авицена не беше поскапо од 500 денари колку што се сеќавам
Извинете што ќе се вмешам, со упат од матичен во Институт за јавно здравје (клиника) е околу 80 ден., а во Центар за јавно здравје (Пролеќе) е 150 ден., не знам зошто има разлика во цените, и Авицена има договор со фондот, барем за крвна слика со упат одам. @ANITA.sk123 повеќе течности, чаеви, електролити. И да имаш високи леукоцити, не мора да значи дека имаш бактерија, сепак направи си уринокултура.
@Anyshka Секогаш кога те видам во труднички,некако убаво ми дојде Дај Боже во скоро време да те читаме почесто за некои прашања. Извини вака што те спомнувам,ама некако често те мислам
Zdravo, 16 nedela sum I nokeska vo spienje me razbudi kako pulsiracka bolka I besikata mi bese prepolnia, se izmokriv ama bolkata ne prestana, nisko dolu od levo me naboluva neznam dali e od besikata nekako me faka panika, a utre imam zakazano kontrola na maticen. Ne e mnogu silna ama taka kako pulsiracka celo vreme i pri dvizenje se zgolemuva.
Најубави се овој тип на ранци. Јас имам еден 6г го утепав од носење секаде, па дури и кога пораснаа децата. Дека со многу прегради е, за водички, сокчиња, кашички, свои лични работи, влажни, паломи, клучеви, телефон и тракатанци.. се на разно место може да си ставиш и во секое време да знаеш каде е (да не се мачиш да брцаш бараш гњуриш) и да не носиш плус ранци и чанти. Јас до ден денес го користам, маста му ја извадив... по прошетки, плажи, секаде Башка дека е ранец, а не торба... подобро е. Може и маж на грб да го носи на прошетки Така да земи некоја боја прикладна и за маж. Мојот е Chipolino и уште е добар, само дека го имам и перено веќе се гледа дека е стар, избледен е малку (тексас материјал). Па ќе си купам нов здравје за третово бебче. Ги има и во Локо Кроко, ѕирни си и таму https://lococroco.mk/kategorija/akcesoari/ranci-i-torbici/ На странава само мислам не им е се ставено.. најубаво да шетнеш до таму. Или на месенџер да им пишеш да ти пратат што имаат
Јас го имам овој,задоволна сум многу,квалитетен е,собира многу работи,има доста посебни прегради, 3 години веќе го користам,од локо кроко беше 1800 ,сега колку се не знам.
Eх, убава ми е темава, ја читам редовно, убаво ми е кога ве читам. Ќе биде еден ден, нема откажување, фала ти што помисли на мене
26та почнувам од денес, не сум го мерела до сега можеби уште порано ми се качил. И мене ми дадоа аспирин 100 и два пати дневно магнезиум. А колку ти беше висок и колку ти е сега?
@mariz од каде си ги симна резултатите од Приска? Правев во средата, па нестрплива сум до понеделник.
А како се отвораат резултатите од мое здравје да ги видиме и ние самите додека чекаме? сега пробував ама не бива, не може од старите од архива да се отвори ?
А зошто одма метилдопа ти дала редовно? Може моментално нешто било. Јас кога пријавив притисок ми ги даде по потреба, и мерев 3 пати дневно. Бев да испитам ac urucum, протеини, ldh, ast, alt, уреа, креатинин. Ама јас имав една недела константно 140 со 90 кога ми дадоа метилдопа по потреба. Сите резултати беа ок ама притисокот си се качуваше цело време до 150 идеше. После 3 недели ме ставија на редовна терапија со метил допа. Не знам која ти е матична ама мојава е многу посветена. Јас бев и на ГАК. Побарај си ако не упат за ГАК имаат цел оддел таму за ризични бремености, зашто преекламсија не е заебанција.