I jas kupiv vakov, kvaliteten izgleda i ima dosta pregradi. Ne mi se rizikuvase da naracauvam od nekoja neproverena stranica
Некогаш и не ги ставаат. Имам брисеви од почеток на јануари, матичната прати сестра во микробиологија да го земе резултатот зошто после 3 недели не беше ставен на сајтот, и еве повеќе од еден месец е поминато пак не се ставени. А во архива гледам резултати и од 2016та.
Одиш во Лабараториски, па архива и 2024.. ако се готови таму ќе бидат ставени... Не стискаш на фајлот, стискаш на тоа доле кај што пишува Translation for the given word does not exist (ама тоа може да се стисне, само ако е како во облаче ставено). Кај мене 3 фајла има 2024 од гин и акушерство, еден може да се отвори.. така да барајте надоле и стиснете го секое облаче со Translation for the given word does not exist.
Здраво, мене ми е прва бременост оваа и не сум многу во тек и информирана околу оваа тема па сакам да ми кажете нешто подетално. Веќе сум 5 недела матичниот ми препиша витамини да пијам но секако следна недела сум пак на контрола. Ме интересира што се прави и во која недела(скрининзи испитувања )?
Крвна слика и урина направи си сега. За срце чукање би требало да чуеш во 6-8ма недела. 12та скрининг, приска и ддмери(јас се наеднаш на клинка направив) 12та брисеви 12та torch на микробиологија до 22ра недела само ехо на две недели 22ра - втор скрининг, ддмери, хемостаза и пак урина и крв 24та скриен шеќер 30та трет скрининг толку знам засега
Здраво, совет за проширени/испукани капилари на нозете? Уште во почетокот од бременоста ми се појавија, ама сега се проширени. Не знам како да го спречам ширењето. Не верувам да е од зголемена тежина затоа што: 1. не сум многу драстично здебелена, 2. кога првпат се појавија бев сигурно помалку од + 5 кг.
Мајки до 12та недела колку често одите на контрола? Јас сум 7ма недела и до сега бев 4ри пати. Јас сум голема паничарка и би одела секоја недела. Вчера со докторката зборевме некаде за еден месец ми се фаќа скринигот, следна контрола ми рече 26 бидејќи јас спомнав, а таа рече следна може да биде дури за скринингот. Мисла ми е оти се мислам дали со маж ми заедно да се вратиме во странство па да си дојдеме за скринигот. Со него некако и повеќе би имала помош околу детенцето и ќе сме заедно. Некако на мислам сум, да не е многу цел месец без контрола!? Плус примам Дабростон и Клексани.
@Marsi* Не е многу, веројатно. Јас имам термини до јули резервирано, па ми се на 3-4 недели. Јас сум во странство и тука е вака. Тука и да паничиш, многу треба да чекаш за термин, а само ако е итно, не дај Боже, си одиш во болница на итна служба. Туку, мајки, имам прашање. Кога ви почнаа и ви завршија мачнините? Мене уште во 5-та недела ми почнаа, 13-та сум, абер нема да престане. Лошење, мачнини и повраќање цело време имам.
Јас одев ,еднаш месечно кај матична ,ми правеше КС,ехо ,притисок мерење и килажа. И двата скрининза ги направив. Тоа е тоа. Нема потреба за ништо повеќе.
При редовна бременост секој месец, и пред и по 12 недели. Од блиски кои имале некакви компликации сум слушнала дека одат и на 2-3 недели (додека има болки, крварење, некоја посебна терапија), ама ако се изрегулира се си продолжуваат еднаш месечно. При близначна бременост исто така почесто имаат прегледи. Реалноста е дека нема потреба ни од толку при нормална бременост, низ Европа имаат 3 еха во цела бременост (фактички скрининзите што ги правиме тука, во 13, 21 и 32 недела).
Mislis prosireni veni? Ako e taka odi na transfuziolog moze ke ti rece i kompresivni corapi da nosis. Jas pijam phlebodia inace.
Ехото не е пријатно за бебенцето и нема потреба од често одење ако се чувствуваш добро. Мислам дека кај нас инсистираат на прегледи секои 2-4 недели затоа што си земаат пари за секој преглед на рака. А помалку од тоа сигурно не е препорачливо.
Idni mamicki dali bi se vakcinirale so dtpr citam opsti preporaki imalo od 26 do 34 nedela da se vakciniraat trudnici, a vo sweden, usa i swiss isto oddamna.
Па јас и спомнав дома дека мерев покачен и она ми измери беше околу 145, дома мерев 150. И ми препиша терапија. Јас па многу се исплашив и изнервирав кој знае колку кренав вчера. Сега се трудам да се стабилизирам па дури утре ќе измерам. За колку време почна да ти делува терапијата?
Мене до сега 3, 4 пати ми се има покачено притисокот, зедов метил допа не се почнати. Со б6 и магнезиум паѓал зошто причината била променета на времето или стрес си знам сама. Ама мерам тие дена редовно. Ако е повремено не брзај, апарат користам рачен не дигитален.
Да накај 19 h вчера го осетив, после незнам колку кока кола благо кисело се размрда, а еве го денес ми наплати и за вчера