Jas piev metildopa prvo po potreba, a od 30 nedela sekoj den. Sega so vtorovo id 13 nedela aspirin protekt 100 i magnesium
Mene mi dade sega aspirin 100, metildopa 2x200 i magnesium dva pati dnevno. Mislam imam dobra terapija samo da mi se stabilizira. Vcera mnogu bev nervozna i isplasena i uste me drzi denes. Od utre se nadevam kje e podobro kje go izmeram navecer. Tebe kolku ti bese pritisokot i na kolku se spusti za da se stabilizira.
140/90, па се до 190/120 одеше, метилдопа 2х дневно, го држеше на 140, не помалце. Сега ми оди до 140/ 90, ама понекогаш, за сега е 130 до 135 стално
Зошто не е пријатно за бебето? Може да го осети? Јас никако не би се вакцинирала! Си носам маска кога влегувам во установи и немам гајле.
Девојки кога го осетивте прв пат бебето јас 20недели уште не сум осетила а се е во ред. Прва бременост.
Каде ти е постелката, напред или назад? Ако е напред, може подоцна да го осетиш дека како си претка и удира, мава во неа и ударите не ги осеќаш до надвор...
Свечен фустан за трудници ми треба на две свадби сум една во март, друга во јули. Секако тој од март нема да ме собере во јули Да не се прескапи, и да не се од стилот има ластик па ајт
Јас сум 25та недела бремена и сите скрининзи до сега ги правев кај доктор Стојан, прељубезен и многу професионален, навистина посветува внимание на детали, сите трудници и нови мајки што ги познавам кои ги вршат прегледите таму или се скоро породени имаат исто само пофални зборови општо за болницата, грижата а конкретно за скрининзите сите прашања се одговорени, опремата е врвна а и доктор Стојан како што реков стручен, човек од доверба а и премногу позитивен и интересен човек.
Види во Енџелс во Бисер. Не се труднички ама ќе те фати поголемо бројче. Можеби со некој поширок модел ќе ги поминеш двете свадби. И не се скапи. Откако видов || на тест не го подигнав поголемиот.
Синко е 2 години и го кревам, 13та недела сум. Сака во раце сака да се гушка, се додека е се во ред со бременоста не му го ускратувам тоа задоволство. Се додека чувствувам дека можам ќе го кревам. Некако не ми дава душа да не го кренам.
Јас со второто кога бев бремена, го кревав првото после 12та нед. Иако беше 2г тогаш, тежеше за 4г Не нон-стоп, пак си припазував.. ама си го кревав