Малата ми е годинка и е 12кг ја кревам кога морам. Јадење, бањање и сл. Обични секојдневни ситуации или лигавења не. Седнувам па давам внимание. Имам и хематоми па ми забранија воопшто да ја кревам, ама скоро цел ден сме сами така да неизбежно е.
На педикир сум кај мајка ми, можи и мажот ми ама криво лево ќе ме направи вака жена поубаво, туку долу интимата како да ја суредам на последни брисеви сум за брзо кажувајте. На депилација не иди во предвид, на грб ако лежам не ми е добро.
Едвај успеав, пробував од сите страни некако и завршив работа, ама душа ми излезе. Има еден женски брич баш за интима, со него многу е лесно и без да гледаш, ќе ти пишам утре точно кој.
Јас дека лежам го купив oneblade на Филипс електричниот брич, 2800 од Космо. Тасма прави. Сега е намален во рамстор и во зегин мислам. Си лежам со пешкир под мене, огледало пред мене и све бричам долу без да стојам во када.
Јас имам мало од 2 години 13 кила, моментално сум 29 недела и кога морам го кревам ама избегнувам, и не е нон стоп. Пример за да седне да столче му помагам, ама и јас седам тогаш. Да стојам и тој да ми е во раце неможам, еднаш го земав на кратко од мм и ме стегна цел стомак и од тогаш стоечки не го земам
Мене ме депилираше во импровизирани положби настрана, во полуседечка позиција итн. Ако се избричиш ќе треба до крај со брич, а вака можеш и со една депилација да поминеш до породување.
Лицево чисто ми беше, се појавуваа бубулички ама ретко мали. Од кога го пијам утрогестанот (веќе 4 дена), секој ден имам по една огромна болна бубулица (две на чело имам, една на образ и една на брада сега). Од него е или од друго нешто?
Во Авицена крвната слика е бесплатна за трудници (со упат од матичен). До сега 3 пати имам правено. Уринокултура е до кај 500 денари, а за брисеви 900 денари
За да е бесплатна крвната слика, упат од матичен гинеколог треба.. не општ. Со упат од општ матичен се плаќа стандард како што си е за сите. Мислам сите упати од матичен гинеколог за на клиника (за крвна слика, за уринокултура, брисеви и сл), се бесплатни, а на др места зависи каков договор имаат... крвна е бесплатно, а др анализи не. Мислам и пролече за уринокултура е бесплатно со упат од матичен гинеколог. @angel4444 како беше, ти носеше таму?