Само да додадам дека упатот важи само за Авицена Тафталиџе, на пример во Авицена Аеродром си плаќаш како без упат
Само јас ли цела бременост ја поминав без киселина и сега неколку дена пред крај, секој ден киселина имам..
јас за сите четири платив 900 тоа беше негде колку што се сеќавам околу 12 недела бев, последниот што го правев во 35 недела го платив 600 денари, тоа беше пред две недели
Имам едно прашање моментално го спремаме детското креветче, каде чаршавот и кебенцето ги пуштив во машина на вриење и после ги испеглав и ги наместивме. Прашањето ми е за сунѓерите од страните што се врзуваат на бебешкото креветче. Дали ги перевте и нив? некако не ми делуваат за во машина а ми е ептен шубе неперени да ги поставиме. Сепак имаат некоја миризба од фабрика…
Можеш со рачен парочистач ако имаш. Или да ги испереш на 30,40 степени и во сушара директно па да ги наместиш.
Јас би ги пуштила на програмата за кратко или за волна. Кај мене за волна пере 40мин, на 40 степени и таму пуштам така понежни работи...
Јас сум трети месец а мешето ми е големо како за 5. Минатата бременост толкаво ми беше 5-6 месец. Нормално за втора бременост? Килажата ја вратив како пред пораѓај ама телото не изгледа исто зошто не вежбав, плус си има промени ширења. И сега вторава ја почнав со иста килажа како првата ама се осеќам многу голема(дури лоша слика за себе си правам). И градите…како да ги заборавам да ги спомнам огромни ми се до врат доаѓаат. Наеднаш се птиде во плафон. А немам качено кг си стојам исто, не пазам што јадам внесувам и што треба и што не треба. Може дс стагнирам покасно или едноставно ќе биде поголемо меше оваа бременост? Со мерките на бебето е се ок.
Исто кила качено, исто го мерат бебето, на слика може дупло поголема изгледам во стомакот. Имав ситуација на 7нед трудна ме застана полицаец и ме примети дека сум трудна, ми пиша помала казна од што требаше Така да сосема нормално е, ич да не се секираш.
Мене со првата бременост, му рекол комшијата на маж ми како бе сега фативте корона, жена ти пред пораѓај.....бев 5ти месец... Со вторава гледам слики 6та недела (не знаев дека сум бремена) имам стомаче. Па го снема скроз до 4ти месец, па сега 21ва недела не да си го има, шоља кафе си ставам без проблем
Zenski denes imam bolki vo polovinata no mislam ne se na tocni intervali koi traat po nekolku sekundi. Si stoev i malce pokraj otvoren balkon. Tie vistinskite na primer tocno na 30 min vrvat???
Како да ја излечам досаднава кандида аман веќе. Бремена сум, матичната ми даде polyginax вагиналети ама не знам баш колку помагаат, уште го имам жолто зелекастиот секрет. И во првата бременост ми беше исто. Трудници како сте ја излечиле?
со упатот од матичен гинеколог 0 денари ми е уринокултура во пролече, крвна слика во авицена, брисеви во пролече, приска..до сега се што ми е правено
Ме утешивте фала на претходните коментари❤️ Јас никако не можам да ја решам, мислам дека ми влијае храна и стрес. Ни полигинакс, ни (во прерходната бременост користев и други). Мислам со кандида се породив, на сите брисеви ја имаше, некогаш сама некогаш со др. Еве сега и на цервикс ја имам. Ужас ужас. Најчесто немам симптоми. Ама тестенини и благо не сум откажала. Јогурт, лук се што треба јадам, ама го јадам и тоа што не треба ќе се решам да ја поправам исхраната, па баш ќе видам.
Да прашаш гинеколог мислам дека Lactogyn смееш вагиналети и апчиња во бременост. Има и течен сапун за интима кој јас го користам 7-8год. од кога фатив кандида која со ништо неможев да ја средам освен со апчињата вагиналетите и сапунот со кој и сега во бременост сум презадоволна гинекологот рече дека е дозволен во бременост и си го користам не го прекинав, а и на самото паковање пишува за девојчиња од прв циклус и бременост. Нормализира pH јас сум презадоволна прашај си за апчињата и вагиналетите а сапунот топла препорака од мене.