Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. bella12

bella12 Популарен член

Се зачлени на:
    20 ноември 2015
    Пораки:
    1.488
    Допаѓања:
    7.953
    Утрогестанот по правило е за вагинална употреба. Ако немаш крварење ставај го вагинално. Инаку и на мене кога го пиев лом ми беше лицето, валда хормонски е тоа. За пиење добрестон мислам беа апчињата.

На mariz му/ѝ се допаѓа ова.
  2. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.646
    Допаѓања:
    76.917
    Леле мене секој ден како почнав да го пијам ми искачаат нови. 15 дена ми рече матичната... уште 10 дена ако го пијам има како гремлинче да бидам. Немам од денес ни кафен исцедок (до вчера имав кафенко, кремавко). Да ставам вагинално денес...

3. _budaletinka*

_budaletinka* Истакнат член

Се зачлени на:
    22 ноември 2022
    Пораки:
    1.530
    Допаѓања:
    1.362
    Дабростонот само се пие, а утрогестанот може и да се пие и да се става локално. Повеќе доктори го даваат локално ако нема крварење поради тоа што има поголемо дејство директ на грло. Јас почетокот пиев дабростон кој ми направи за 20дена покачување на ензими Asat и Alat по 280-300 а предходно предходно имав правено месец дена порано ми беа нормални 30-40 одма ми го прекинаа и дадоа локално утрогестанот. Од дабростонот од 100 на 1 му давало покачување на ензими па таа среќлика бев јас.

4. bella12

bella12 Популарен член

Се зачлени на:
    20 ноември 2015
    Пораки:
    1.488
    Допаѓања:
    7.953
    Ако немаш денес, ставај го вагинално. Повеќе одмарање и се ќе биде во ред

5. KIKI KIKI

KIKI KIKI Истакнат член

Се зачлени на:
    16 февруари 2016
    Пораки:
    15
    Допаѓања:
    2
    Дали знаете во амбуланта бр.36 ГАК распоред на доктори?

6. Speechless

Speechless Популарен член

Се зачлени на:
    14 април 2010
    Пораки:
    4.306
    Допаѓања:
    5.984
    Јас од Ваикики купив

На kamilica994 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Cherry blossom89

Cherry blossom89 Популарен член

Се зачлени на:
    5 април 2020
    Пораки:
    2.386
    Допаѓања:
    11.334
    Јас бев околу месец ипол после породување. Ако имаш проблем, се оди и порано.

8. Konstrakta

Konstrakta Истакнат член

Се зачлени на:
    17 април 2022
    Пораки:
    2.335
    Допаѓања:
    3.262
    Kakvi se tie, kako kombinezon?

9. Konstrakta

Konstrakta Истакнат член

Се зачлени на:
    17 април 2022
    Пораки:
    2.335
    Допаѓања:
    3.262
    Како да зголемам плодова вода? По колку урми на ден се јадат? Јадам по 4, доста се ? Вода пијам и повеќе од 2л, урмиве едвај ги голтам, одвратни ми се. Грлото ми е мноогу малку омекнато, 1цм само :/ ама водата се намалува а нејќе да форсираат докторката со провокации заради тромбофилијата, мисли дека постелата може да изгуби капацитет со контракции јаки и да мора царски. Стомакот ми е висок горе сеуште, а бебево врз канал со глава притиска ама еве и чеп ми падна ни абер има..се нервирам, од што мислеа 10 доктори дека предвреме ќе се породам, еве абер немам. Имам уште една недела ама до толку може да се чека, повеќе не.

10. .baby.love.

.baby.love. Истакнат член

Се зачлени на:
    2 ноември 2023
    Пораки:
    155
    Допаѓања:
    123
    Дали ви се јадеше благо во бременоста, посебно чоколади?
    31 недела сум и имам огромна желба за чоколадца може дека девојче носам

11. franca

franca Популарен член

Се зачлени на:
    20 јули 2014
    Пораки:
    1.136
    Допаѓања:
    2.828
    Сестра ми машко роди, а јадеше многу благо дури ја пратија и шеќер да провери :D

На .baby.love. му/ѝ се допаѓа ова.
  12. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.646
    Допаѓања:
    76.917
    Ни со првата бременост (машко), ни со втората (женско) ич не ми се јадеше благо. И сега иииич не ми се јаде, незнам сеуште што е.. дури некад ќе си каснам онака за да не ми падне шеќер од што не јадам :D

Аама затоа по пораѓањето па... мислам да можев ќе се удавам во Нутела :D Многу благо јадев особено првите 3,4м. Незнам зошто така хахаха

На Ive13, WhiteCat33 и .baby.love. им се допаѓа ова.
  13. kamilica994

kamilica994 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 декември 2017
    Пораки:
    37
    Допаѓања:
    15
    Да

14. Konstrakta

Konstrakta Истакнат член

Се зачлени на:
    17 април 2022
    Пораки:
    2.335
    Допаѓања:
    3.262
    Lele jas ke ti podaram. Ne se ni oblecheni. Koj broj nosis

15. BellaBibi

BellaBibi Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2021
    Пораки:
    7.055
    Допаѓања:
    22.128
    Знам да лапнам и цела чоколада и уште некои чоколатца ситни. Ама тоа еден ден. Па после 2 кила мандарини. Па 3 дена салати. Па јаболка да јадам цел ден. Па на леб да сум цел ден.
    Ми вика мм , машала си јадеш како за тројца :D
    Немам вага да се измерам. Мора да земам деновиве. Ама две килца мислам дека имам плус. Мада што сум така слаба а висока, имам каде да полнам.

На .baby.love., Ive13 и mariz им се допаѓа ова.
  16. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.646
    Допаѓања:
    76.917
    И јас истото го правам, само на благо што не удирам :D Денови јадам тон кисело, салати, туршија. Др ден суви кифли, лебови. Манџа јадам веќе се, мачнини немам повеќе. Па на овошје ќе удрам др денови :rofl: Имам качено и јас, ама и јас височка сум и слабичка ја почнав и оваа бременост :)

На BellaBibi му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Skyler

Skyler Истакнат член

Се зачлени на:
    18 октомври 2022
    Пораки:
    3.892
    Допаѓања:
    12.732
    Девојки поради кои причини најчесто правите пренатални тестови?
    За првите две не правев, докторката ми рече нема потреба ама сега се мислам некако.
    Почнав кај друг доктор зашто мојата е во пензија и тој ми вика после две здрави деца немаш потреба ама би сакала.
    Во која недела се прави ако се одлучам и каков би предложиле? Ќе зборам во меѓувреме и со докторката што ќе ми ги прави скрининзите.

На mal.ecka му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Dodo1

Dodo1 Популарен член

Се зачлени на:
    12 февруари 2011
    Пораки:
    1.460
    Допаѓања:
    1.942
    И мене истото ме интересира.. дали треба да има некаква индикација или кој како сака. Реално и не се малку пари..

На Skyler му/ѝ се допаѓа ова.
  19. DELFINA81

DELFINA81 Популарен член

Се зачлени на:
    18 ноември 2019
    Пораки:
    2.756
    Допаѓања:
    10.723
    Мене ми препорачаа највеќе поради годините (42),дека ивф,па со замрзнати ембриони беше трансферот,замрзни,одмрзни имаше.близначка бременост...
    И во првата бременост правев 39 бев тогаш,имам здраво право девојче.
    Можев и да не правам сега,ама за мирна глава направив,11 недела бев.

На Anyshka и Skyler им се допаѓа ова.
  20. Spidy

Spidy Форумски идол

Се зачлени на:
    19 ноември 2009
    Пораки:
    5.859
    Допаѓања:
    14.502
    Во мое друштво речиси сите правеа за вторите деца, иако за првите воопшто не ни размислувавме за тоа. Јас лично имав и спонтан помеѓу двете бремености, и пак не сакав да правам пренатален. Лично моја причина е тоа што дури и во 12 или 20 недела на редовен скрининг да добијам информација дека нешто не е во ред со детето, би абортирала и тогаш, иако е многу покомплицирано од тоа да се направи во 10та недела. Мое мислење е дека истите пари да ги дадеш за чување на матични клетки е повредно.
    Но бидејќи сите околу мене правеа пренатални тестови, имавме и ситуација каде тестот покажа аномалија при која плодот секако немаше да се развие после 18та недела. Значи наместо да поминува низ стресот на изненадна загуба на бременоста на речиси пола пат, другаркава имаше избор тоа да го направи на поконвенционален начин и многу порано кога физички за телото и психички за неа тоа беше, на некој начин, полесно.
    Немам некој близок со потешкотии во забременувањето, но знам дека во тие ситуации почесто се препорачува заради зголемена веројатност дека нешто можеби генетски не е во ред, потоа и возраста на мајката секако дека е голем фактор.
    Се на се, јас лично не чувствував потреба за таков тест, ама гледајки како други размислуваат, некогаш и да не ти препорачаат доктори сфаќам зошто некој би го правел за личен мир. Ако сакаш и можеш да си дозволиш, нема никаква штета.

На WhiteCat33 и Skyler им се допаѓа ова.