И мене ми покажа бледа бледа ама најбледа дури неприметлива па утре дента отрчав на гин. и бев трудничка три недели док. кажа дека тукушто почнал да се лачи HSG затоа покажало толку бледо , дај Боже и ти да се израдуваш да ти потврдат бременост и да ти биде лесена и најубава бременоста
Lele fala vi najmnogu, koja poddrshka ste bravo Dojdoa i moite 5 minutiii izgleda, i kje traat 9 meseci
Мене мешковци на почетокот 13 теста ми покажаа негативно и дури 14-тиот беше позитивен ама блед исто како вас па направив уште 3 сите бледи испаднаа Па кога отидов на лекар таа ми вика немаш ништо можеби е вонматерично лелееее паника ме фати, па испитав хцг хормонот и испадна само што се фатило тоа душичето мое 4 недела, и дури после недела дена го видовме точкиче минијатурно Тешки денови беа тоа во неизвесност
Мене втор скрининг ми закажа на 22, така да 28 недела ќе бидам до тогаш. И јас се мислев баш за неделите кога е најубаво да се гледа, ама на државно немаш право на избор.
Се вратив од контрола и еве да се пофалам мажево што го носам е 100% маже, оти првиот пат несигурно ми кажа докторката ама сега ми потврди дека е машко. Пак се зеза со мене ми рече е ако де и да испадни женско мене донеси ми го јас ќе си го чувам ако не го сакаш ти. хахаха ххехе Инаку се е во најдобар ред таа така ми кажа, со димензиите сепак толку не се замарам оти се работи сепак за компјутер па ништо не е 100% прецизно, во граници на неделата во која сум покажуваа мерките. Инаку ја прашав за треперењето на мешето и ми рече оти плацентата ми е на преден зид тоа било срцето на бебчето како чука. Е сега во мајчината книшка има едно поле Предлежечка положба сега го пополна и напиша нешто како " cop" барем така можам да го дешифрирам на латиница е, дали некоја од вас знае да ми каже што е? Само тоа испушив да ја прашам што и значи.
Zdravo idni mamicki.se izvinuvam za lat.od mob.pisuvam.Eve i jas bi sakala da vi se pridruzam na grupata, ve citav redovno i sega konecno da vi se pridruzam. Inaku ,pravev test so dve zar crveni linii,vo sabotata Bhcg (923) i denes bev na eho mi pogvrdija rana bremenost ,tockicka mala od 4mmmi zemaa pak krv da vidat dali se duplira bhcg i mi zakazaa na 31 juli za srceva reakcija..ne mi kaza dr.koja nedela sum ama sporef Bhcg treba da sum 5,5 .jas mnogu sum srekna ama vo isto vreme i mnogu se plasam deka cekav 4 god.i mi e strav dali se ke bide dobro? Ama se nadevam deka ke bide i deka ke se druzime
Еј мешиња, ви се случува ли некогаш стомакот да ви е многу тврд на допир? И друго да прашам, предавања на ГАК дали посетувала некоја од мамичките? Денес извинете ми на досада на темава понеделников е крив
@Eli23 fala ti,sega mora pozitivni misli ... I jas odma so prasanje-ovie denovi osekam tapa bolka vo stomak i grcevi.doktorkata denes mi rece da pijam samo Magnezium i folna .taa bolka ne e nisto strasno pretpostavuvam??? Vie koga prvpat pravevte pap i mikrobioloski brisevi ???
Женски, ај плс каже те ми која цена плативте за брисеви (кламидија, микоплазма, уреоплазма и кандида) на микробиологија со упут и партиципација нели? Јас пред две и пол години ко праев со катронче и упут од матичен платив околу 1200 за тие 4, итоа два пати, нели на почеток и пред раѓање уште еднаш. Тнкс Добре дојде @flower30 , само позитивно мисли, во добро друштво си Машала се множиме @zalosna колку платиза тоа испитување и каде го правеше? #само за цени денес се интересирам!!
Мене ми ги земаше исто мерките со тоа обичното ехо, незнам дали е 2д, 3д, ме збуни сега хаха. Кај мене беше постелката однапред па рече неможела да гледа на 3Д. Мислам нема 4д, ги побркав сеа и јас
mamicki kako ste mi denes, jas da vi kazam kako sum pominala mojata maticna mi zakazala vo greska ambulanta (36), se iznacekav za na kraj da mi kaze doktorkata ti si za vo drugata ambulanta za vo soba 37 otidov vo soba 37 doktorkata si zaminala veke doma se rasplakav od maka saatot bese 11.30 a jas cekav od 7.30 na klinika i sestrata se sozali ja vikna doktorkata koja sigurno bese vo nekoja kancelarija taa me vide i mi vika ti si direkno za aminocinteza vo ovaa nedela nema zosto pak da ispituvame preku krv ke dojdes utre ke pravime aminocinteza, utre ke odam pak drzete mi sreka, inaku sega gi gledam izvestajot od Organciski sto me pregleduvase i vo nego mi pisuva potrebni se dopolnitelni ispituvanja : biohemiski skrining, horion biopsija i aminocinteza. jas ovoj posledniot red ne sum go primetila ve guskam
Пап имав правено пред да останам трудна, не правев дополнително пак. Брисевите мислам ги правев во 16 недела. За болката, нормално е, и јас имав такви некои чудни и глупави болки првите 3 месеци.
Јас на микробиологија однесов 3 брисеви и уринокултира и ми земаа 350 ден а во институт за јавно здравје однесов 1 и ми земаа 80 ден. Добро дојдовте нови мешиња ке имаме супер летна дружба
Кога лежам на грб и јас го осеќам како тврдо топче и како да ми тежи а онака кога одам и на страна кога лежам нај нормално мислам нормално си е ова и со првото така ми беше