Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Mariangel

Mariangel Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2015
    Пораки:
    2.649
    Допаѓања:
    47.004
    Falaaa ti najmnogu :*

2. Pcelka94

Pcelka94 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јуни 2015
    Пораки:
    1.205
    Допаѓања:
    4.390
    И мене ми покажа бледа бледа ама најбледа дури неприметлива па утре дента отрчав на гин. и бев трудничка три недели док. кажа дека тукушто почнал да се лачи HSG затоа покажало толку бледо ,
    дај Боже и ти да се израдуваш да ти потврдат бременост и да ти биде лесена и најубава бременоста :* :* :*

На <3 pleza4e <3 и Mariangel им се допаѓа ова.
  3. Mariangel

Mariangel Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2015
    Пораки:
    2.649
    Допаѓања:
    47.004
    Lele fala vi najmnogu, koja poddrshka ste bravo :D Dojdoa i moite 5 minutiii izgleda, i kje traat 9 meseci :lol: :* :* :hug:

На Pcelka94, flower30, eatpraylove90 и 3 други им се допаѓа ова.
  4. <3 pleza4e <3

<3 pleza4e <3 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 мај 2015
    Пораки:
    770
    Допаѓања:
    3.443
    Мене мешковци на почетокот 13 теста ми покажаа негативно и дури 14-тиот беше позитивен:D
    ама блед исто како вас:D па направив уште 3:drunk: сите бледи испаднаа :D:inlove:
    Па кога отидов на лекар таа ми вика немаш ништо можеби е вонматерично:o лелееее паника ме фати, па испитав хцг хормонот и испадна само што се фатило тоа душичето мое:inlove: 4 недела, и дури после недела дена го видовме точкиче минијатурно :D:D
    Тешки денови беа тоа во неизвесност:D :tmi:

На Mariangel и Eli23 им се допаѓа ова.
  5. Eli23

Eli23 Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2012
    Пораки:
    4.608
    Допаѓања:
    48.968
    Мене втор скрининг ми закажа на 22, така да 28 недела ќе бидам до тогаш. И јас се мислев баш за неделите кога е најубаво да се гледа, ама на државно немаш право на избор. :D

На Pcelka94 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. zalosna

zalosna Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2011
    Пораки:
    4.742
    Допаѓања:
    78.096
    2015-07-13 14.48.53.png Ovaj test go pravev samo preku krv
    4 sisenca napolnija cela krv mi ja iscicaja :devil:

Последна измена: 13 јули 2015
  7. Fatalnata

Fatalnata Популарен член

Се зачлени на:
    29 јули 2014
    Пораки:
    1.451
    Допаѓања:
    8.673
    Се вратив од контрола и еве да се пофалам мажево што го носам е 100% маже, оти првиот пат несигурно ми кажа докторката ама сега ми потврди дека е машко. Пак се зеза со мене ми рече е ако де и да испадни женско мене донеси ми го јас ќе си го чувам ако не го сакаш ти. хахаха ххехе
    Инаку се е во најдобар ред таа така ми кажа, со димензиите сепак толку не се замарам оти се работи сепак за компјутер па ништо не е 100% прецизно, во граници на неделата во која сум покажуваа мерките.
    Инаку ја прашав за треперењето на мешето и ми рече оти плацентата ми е на преден зид тоа било срцето на бебчето како чука. Е сега во мајчината книшка има едно поле Предлежечка положба сега го пополна и напиша нешто како " cop" барем така можам да го дешифрирам на латиница е, дали некоја од вас знае да ми каже што е?:wasntme::wasntme: Само тоа испушив да ја прашам што и значи. :|

На okcenzi, eatpraylove90, mdenkov и 3 други им се допаѓа ова.
  8. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    7.969
    Допаѓања:
    143.521
    Zdravo idni mamicki.se izvinuvam za lat.od mob.pisuvam.Eve i jas bi sakala da vi se pridruzam na grupata, ve citav redovno i sega konecno da vi se pridruzam.
    Inaku ,pravev test so dve zar crveni linii,vo sabotata Bhcg (923) i denes bev na eho mi pogvrdija rana bremenost ,tockicka mala od 4mm:inlove:mi zemaa pak krv da vidat dali se duplira bhcg i mi zakazaa na 31 juli za srceva reakcija..ne mi kaza dr.koja nedela sum ama sporef Bhcg treba da sum 5,5 .jas mnogu sum srekna ama vo isto vreme i mnogu se plasam deka cekav 4 god.i mi e strav dali se ke bide dobro? Ama se nadevam deka ke bide i deka ke se druzime :hug:

На okcenzi, *цветче*, mama89 и 10 други им се допаѓа ова.
  9. Eli23

Eli23 Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2012
    Пораки:
    4.608
    Допаѓања:
    48.968
    Еј мешиња, ви се случува ли некогаш стомакот да ви е многу тврд на допир?

И друго да прашам, предавања на ГАК дали посетувала некоја од мамичките?

Денес извинете ми на досада на темава ;) понеделников е крив

На Pcelka94 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Eli23

Eli23 Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2012
    Пораки:
    4.608
    Допаѓања:
    48.968
    Добро ни дојде, честитки, со среќа и со лесно :inlove: Само позитивни мисли душиче.

На flower30 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. kallias

kallias Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    3.782
    Допаѓања:
    6.987
    Da, mene mi e tvrd odobeno gore pod gradite

На okcenzi и Eli23 им се допаѓа ова.
  12. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    7.969
    Допаѓања:
    143.521
    @Eli23 fala ti,sega mora pozitivni misli ...
    I jas odma so prasanje-ovie denovi osekam tapa bolka vo stomak i grcevi.doktorkata denes mi rece da pijam samo Magnezium i folna .taa bolka ne e nisto strasno pretpostavuvam???
    Vie koga prvpat pravevte pap i mikrobioloski brisevi ???

На Eli23 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. ♡BuBaLe♡

♡BuBaLe♡ Форумски идол

Се зачлени на:
    2 мај 2015
    Пораки:
    5.209
    Допаѓања:
    106.357
    Женски, ај плс каже те ми која цена плативте за брисеви (кламидија, микоплазма, уреоплазма и кандида) на микробиологија со упут и партиципација нели? Јас пред две и пол години ко праев со катронче и упут од матичен платив околу 1200 за тие 4, итоа два пати, нели на почеток и пред раѓање уште еднаш. Тнкс

Добре дојде @flower30 , само позитивно мисли, во добро друштво си:) Машала се множиме;)
    @zalosna колку платиза тоа испитување и каде го правеше?
    #само за цени денес се интересирам!!

Последна измена: 13 јули 2015
  14. coconaut

coconaut Популарен член

Се зачлени на:
    31 октомври 2012
    Пораки:
    924
    Допаѓања:
    2.562
    nekoj da mi odgovori dali se zemaat ovie merki so 2d ili site gi pravevte so 4d

15. Eli23

Eli23 Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2012
    Пораки:
    4.608
    Допаѓања:
    48.968
    Мене ми ги земаше исто мерките со тоа обичното ехо, незнам дали е 2д, 3д, ме збуни сега хаха. Кај мене беше постелката однапред па рече неможела да гледа на 3Д.
    Мислам нема 4д, ги побркав сеа и јас |(

На coconaut му/ѝ се допаѓа ова.
  16. juli rak

juli rak Истакнат член

Се зачлени на:
    9 февруари 2015
    Пораки:
    227
    Допаѓања:
    358
    mamicki kako ste mi denes, jas da vi kazam kako sum pominala mojata maticna mi zakazala vo greska ambulanta (36), se iznacekav za na kraj da mi kaze doktorkata ti si za vo drugata ambulanta za vo soba 37 otidov vo soba 37 doktorkata si zaminala veke doma se rasplakav od maka saatot bese 11.30 a jas cekav od 7.30 na klinika i sestrata se sozali ja vikna doktorkata koja sigurno bese vo nekoja kancelarija taa me vide i mi vika ti si direkno za aminocinteza vo ovaa nedela nema zosto pak da ispituvame preku krv ke dojdes utre ke pravime aminocinteza, utre ke odam pak drzete mi sreka, inaku sega gi gledam izvestajot od Organciski sto me pregleduvase i vo nego mi pisuva potrebni se dopolnitelni ispituvanja : biohemiski skrining, horion biopsija i aminocinteza. jas ovoj posledniot red ne sum go primetila ve guskam

На Mami @, okcenzi, mdenkov и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  17. Eli23

Eli23 Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2012
    Пораки:
    4.608
    Допаѓања:
    48.968
    Мислам ме фати околу 900 денари. Кај ги носеше матичниот незнам.

На ♡BuBaLe♡ му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Eli23

Eli23 Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2012
    Пораки:
    4.608
    Допаѓања:
    48.968
    Пап имав правено пред да останам трудна, не правев дополнително пак. Брисевите мислам ги правев во 16 недела. За болката, нормално е, и јас имав такви некои чудни и глупави болки првите 3 месеци.

19. monik55

monik55 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2015
    Пораки:
    7.991
    Допаѓања:
    59.668
    Јас на микробиологија однесов 3 брисеви и уринокултира и ми земаа 350 ден а во институт за јавно здравје однесов 1 и ми земаа 80 ден.
    Добро дојдовте нови мешиња ке имаме супер летна дружба :* :* :*

На ♡BuBaLe♡, Pcelka94 и Mariangel им се допаѓа ова.
  20. Pcelka94

Pcelka94 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јуни 2015
    Пораки:
    1.205
    Допаѓања:
    4.390
    Кога лежам на грб и јас го осеќам како тврдо топче и како да ми тежи а онака кога одам и на страна кога лежам нај нормално :* мислам нормално си е ова и со првото така ми беше