Velis? Neprijaten pregled ama sto se mora se mora. Ami celo vreme odam kaj Saracini pa se nadevam deka ke dojdi ako ne togas koj ke se pogodi. Da se nadevame samo deka se ke bide dobro. Ti?
Јас го користев вагинално од 5та до 20та недела. Докторката ми кажа дека вагинално има најдобар ефект директно каде што треба и без да ти разјадува желудник. На почетокот имав мало кафеавкасто подкрварување а во 7ма недела и заканувачки абортус каде што искрварев многу но сепак ми кажаа да го внесувам вагинално по два пати на ден. Само би ти посоветувала да почнеш да си ставаш дневни улошки бидејќи го зголемува и згуснува белото прање и знае некогаш како густи грутки да истече, не е ништо страшно но досадно е ќе се осеќаш како подмочана
Jas na gak odam kaj koj e drnta vo ambulanta ama imav pregled so raka ednas, mn lesno pominav, izgleda deka vtororodka pa pomalce se osekja xD
Devojki, brisevite čisti, urinokultura sterilna, a nekolku dena dole me češa i peče, primetiv posle zemanjeto brisevi so spekulumot, nekako od togaš mi počna. Ili od aspirinot, isto togaš go počnav. I sega na se čisto sovet, mnogu mi smeta?
Мене ми е за бебето да не му смета толку висок пулс, ја гајле немам 35та ... Ама никад вака не ми било вчера вечерта 142 откуцаи, едно време викам да одам во жан митрев ама што ако што ќе ми напраат трудна, ни б6 не ми помага, ме фаќа страв за бебето да не му наштети. Не, ама никогаш не сум имала проблем со тероида. Мислам дека од што сум анемична ми е... Ќе видиме во петок на контрола сум на хематологија па ќе се консултирам, ако не се смири до тогаш во жан митрев
Ич хахахаха, не мрда ни грло, ни стомак надоле ни бебе.. ајде имам уште 10 дена фора, па ваљда ќе излезе xD За срцебиење, збори со докторот од чаир, дали смееш верапамил да се напиеш од најмала доза да ти ја смири тахикардијата.
Ајде ситно броиш Не ми се ѕвони да го замарам, и така треба на 19ти да се видам со него, ќе му кажам. Ќе се слушнам со матичната. Еве од сабајле ми се 129 откуцаи
Незнам стварно Кога имав ваков исцедок завршуваше со спонтан, освен кога пред 2 години си родив бебе имав печење тогаш цела бременост ама немав воопшто ваков исцедок. Синоќа на бришење имав баш кафеави како конци. Докторката ми вели ова не е ни крв, епа што е тогаш? Еве и сега цело време имам многу, не сум мирна воопшто. Спојлер Еве сега ми рече да примам инекција прогестерон депо мускулно. Вие што имате примено каде ја боцкате и како? Сами ли се боцкате ?
Zenski ne znam dali ima soodvetna tema no ova linijata dolu e za kontrakcii? Kako izgl koga ima? Dosea prava mi bila denes a od denes vakva.
А зошто ако моменталната др што ти води бременост по се не си баш задоволна не ја смениш? Не ми делува дека имаш некоја доверба во неа, а за кога водиш бременост најбитно е тоа. Доверба во гинекологот. Не ме разбирај лошо ама тука можеш да добиеш 10 различни одговори за исцедокот што го имаш. И јас брзо по слушната срцева реакција поради бактерија во урина пиев антибиотик. По телефон ти кажа дека треба да примиш прогестерон депо? На непрегледано и по пратени слики? Ако е така , да си ја смениш. Иди кај нив во ординација нека те боцнат. Не ме разбирај лошо, ти посакувам лесна и убава бременост без стресови.
Женски како сте? 9+2 сум и имам болки тука баш каде што заукружив со десната нога и околу тој круг незнам зошто, од кога забременив ја имам таа болка, се појавува повеќе кога сум на нозе или работам нешто Не најдов друга слика да објаснам подобро
Мене и првата и втората бременост ме болеше таму тој дел и надоле накај газот, нерв некој е сигурно. Дури и при некое движење ме штрекаше
Да не не ти било приклучено убаво токото за контракции? Која недела си? Треба линиите да бидат како планини широки и високи,ако има контракции.
Вака може лошо сум се и изразила, по природа сум си паничар голем. Кај матичен не одам зошто не сум задоволна, кај нас во градот имаме двајца па изборот не ни е голем. Јас имам лоша историја со 3 спонтани една биохемиска и една уредна бременост. Сега одма кај Др Симонида во Ремедика и сум задоволна. Ја последно бев во четвртокот кај неа ми ја знае историјата и ситуацијата. Претходно не ми ја даде инекцијата бидејќи сметаше дека е доволно Дабростон да пијам. И ми се допаѓа што кога и да и пишам таа е достапна и ми одговара. Сега за сега не би ја менувала. Таа и сега ми рече кога сакаш дојди само не се паничи. Свесна сум јас дека ако треба да биде добро ќе биде, ако не џабе е се. Што е до мене јас правам се, боцкам клексани пијам терапија и се надевам на добро. Секогаш се надевам дека некој е со слично искуство па ќе сподели свое мислење. Сепак ти благодарам и ти посакувам и јас убава бременост до крај!
Знаеш и дека паниката е најлоша од се. Ти верувам дека со таа историја и грижите и паниките се неизбежни, ама едно знаеме сите, а тоа е дека од нешто што треба да се случи бегање нема. Опушти се, еве ако имаш верба во докторката пишти се да иде спонтано и само по себе. Ако рекла дека не е крв, што и јас би ти кажала исто не паничи. Одмарај колку можеш. Најбитно е тоа барем први три месеци. И мислам ти беше со бактеријата? Чај од чиста брисница пиј колку можеш, пролом вода и ако е опасна мораш и антибиотик.