Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Stela Maris

Stela Maris Истакнат член

Се зачлени на:
    4 мај 2023
    Пораки:
    1.608
    Допаѓања:
    2.094
    I moevo deneska ne sakaše da se zavrti, so gazeto celo vreme na ekran:D:D:D

На Ive13, intj_girl и mariz им се допаѓа ова.
  2. Emilia937

Emilia937 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 мај 2020
    Пораки:
    26
    Допаѓања:
    48
    Искрено за односот од Ремедика и јас бев крајно незадоволна. Отидов во 25 недела на дежурен со благи симптоми на инфекција и многу чести бракстон контракции за да бидам пречекана од докторот кој ме води и да ми каже дека нема каде да ме прегледа??? Дека не е ништо и да си одам дома, и покрај тоа што му објаснив дека многу лошо се чуствувам константно имам затегнувања и буквално го чуствував бебето меѓу нозе. После 4-5 дена во 2ч навечер имав крварење и моментално отидов во Систина. Ме прегледаа ми кажаа дека се работи за инфекција која нели секако може да доведе до отварање особено со симптомите како моите, среќа не беше тоа случај ми дадоа прогестерон инекција, утрогестан и строго мирување 10 дена. Тогаш продложив да ја водам бременоста во Систина, лично сум препрезадоволна. Стварно е благо речено срамота да отидеш на приватно и да те вратат со муабет, нема каде да те прегледам.

На WhiteCat33, Anyshka, Skyler81 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  3. Misskirova

Misskirova Популарен член

Се зачлени на:
    25 октомври 2018
    Пораки:
    3.758
    Допаѓања:
    9.083
    Ремедика нема Ургентен за итни случаи.Ако отидеш навечер ке те препратат на друго место. Не смеат да примаат случаи во дежурства освен за раѓање бидејќи дежурни доктори има само за раѓање и операции.Само Систина има ургентен од приватниве .

4. Madi

Madi Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јануари 2021
    Пораки:
    179
    Допаѓања:
    155
    Знае ли некој колку мг метилирана фолна има во Прегнатол Актив? И јас ги пијам од почеток на бременост ама дури сега ми открија мутации и докторката ми препорача 1000 мг метилирана фолна, па не знам дали да продолжам со Прегнатол или да купам само фолна.
    Btw читав во упатството ама или нема инфо или сум слепа

5. Emilia937

Emilia937 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 мај 2020
    Пораки:
    26
    Допаѓања:
    48
    Имав отидено пред тоа два пати на дежурен регуларно беше се. Ме примија, прегледаа, ми дадоа извештај итн. Докторот крајно и не ме препрати на друго место, ми даде препорака да дојдам за една недела. Во секој случај таква непрофесионалност и лош однос каков што напомена членката не смее да си дозволи приватна болница.

На Anyshka му/ѝ се допаѓа ова.
  6. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.668
    Допаѓања:
    76.942
    Незнам еве денеска бев договорена сабајле да дојдам, буквално само да ми подаде документ за продолжување за боледувањето. Со големо трпение и разбирање (го викнале итно на операција), го чекав докторот 2ч. Дојде после 2ч и 15мин чекање и мене прва ме прими во една амбуланта. Дојде сестрава, не во оваа ќе одите во 4ка. Станавме и он пред мене, а сестрата ме запре и ми даде документ со дрзок тон: оди да си го платиш ова, не си го платила од претходниот пат... плати, па да те прегледа докторот. Јас во прашалници??? Викам платено е ова. Ми вика: незнам, оди провери си во собава за плаќање. Ај и таму отидов чекав ред. Дојдов на ред и веќе солзи имав во очи. Ми вика таа, платено ти е ова. Се враќам назад и и викам на сестрата, платено било сепак.. не е во ред ова што ми го правите, чекам од 9ч (веќе беше 11:45), имам страшна главоболка, неможам да дишам веќе со маскава, лошо ми е. А треба во 12:15 кај матичната да бидам, а после и во Букурешт да одам. На тоа ми враќа: Чекај сега друга влезе кај докторот, да поминат сите пред тебе и ќе влезеш ти. Докторот кај тебе има многу за пишување! И така ги чекав другите да завршат, јас плачи голтај тупкај во ходникот. И ете ја излезе со документот на кој имаше дури ЕДНА реченица и ми го подаде. Дека мн за пишување имале де. Го земав листот и веќе надвор како излегов, извадив маската и почнав да плачам и да неможам и воздух да земам. 15мин стоев пред кола, за да се смирам и да можам да возам. Маж ми после дојде, вриеше и он кога ме виде каква бев. Разочарување огромно, незнам што да правам. Ќе се смирам деновиве и ќе размислам што е најдобро...

На WhiteCat33, Anyshka, Ive13 и 2 други им се допаѓа ова.
  7. _budaletinka*

_budaletinka* Истакнат член

Се зачлени на:
    22 ноември 2022
    Пораки:
    1.532
    Допаѓања:
    1.362
    Пиј си го Прегнатолот и плус земи си и фолна од 1000мг. Јас имам мутации пијам 1000мг метил фолат и плус фемибион каде што има внатре плус 400мг метил фолат

8. Misskirova

Misskirova Популарен член

Се зачлени на:
    25 октомври 2018
    Пораки:
    3.758
    Допаѓања:
    9.083
    Види,тоа што го викнале на операција е во ред. Итно е , некоја мора да се оперира ,итен царски итн .
    Е сега за останатото натака не коментирам....

На mariz му/ѝ се допаѓа ова.
  9. ALISA0000

ALISA0000 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2014
    Пораки:
    16.415
    Допаѓања:
    180.059
    Ремедика сега ја разораа скроз
    Раководстворо е друго
    Ова шо ке го пишам не ми е со намера да ве плашам ама сметам дека треба да знаете.
    Анестезиолозите се шетале и надвор со тие алишта шо работеле у сала и многу често имало инфекции после оперативен зафат.
    Ова инфо не ми е од рекла казала нивен др ми го кажа
    Значи нешто гадно ја заебаа Ремедика а Систина се кланица за пари и за никаде сме

На WhiteCat33, Anyshka, Ive13 и 4 други им се допаѓа ова.
  10. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.668
    Допаѓања:
    76.942
    Па затоа и викам, со големо трпение 2ч и 15мин го чекав без а да кажам. Е после веќе другото ме извади од такт... Прва влегов кога дојде, не преместија, па кај џабе до шалтер ме пратија, па после последна ме примија. Не е океј...

На Anyshka и Mumoftwo30 им се допаѓа ова.
  11. Mumoftwo30

Mumoftwo30 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јуни 2023
    Пораки:
    3.643
    Допаѓања:
    10.267
    Ремедика скроз забегаа во се!
    Бегај од таму! И немој да се нервираш повеќе, зашо и ја така си правев, затоа сега "си го плаќам долгот" за сите нервози.

Систина можеби се кланица за пари, ама до сега немало утка кај мене, ни па кај децава!

П.С
    Тоа се цените ако не му одговараат на некој, нека си оди на др место, еве у Ремедика ем плаќаш, ем заникаде однос добиваш.

На Sofi.ja, WhiteCat33, Anyshka и 2 други им се допаѓа ова.
  12. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.668
    Допаѓања:
    76.942
    Јас докторов Јане си го почитувам и он е стварно океј. И телефонски крева во секое време... каде и да е, мислам кај него би си отишла. А кој плаќа 120 илјади може да плати и 160. Секако треба сме спремни приватно и за плус плаќања. Ќе преспивам денес, па ќе си размислам што ми е најдобра опција. Доктори од Систина незнам, па и таму да одам ќе треба да барам искуства. Државно ќе треба врски да барам. Страшно чоече, да неможеш спокојно бебе да си родиш, морало со 200 мисли и нервози..

На Mumoftwo30, WhiteCat33, Anyshka и 2 други им се допаѓа ова.
  13. Evangeliaa22

Evangeliaa22 Истакнат член

Се зачлени на:
    1 мај 2023
    Пораки:
    977
    Допаѓања:
    1.059
    Јас би ти рекла да си пишеш еден мејл додека ти е тазе искуствово. Може ќе им служи да се подобрат и поправат во грешките. Не треба да ќутиме веќе, само со зборење се менуваат работите

На Mumoftwo30, WhiteCat33, joy1 и 4 други им се допаѓа ова.
  14. prinstongirl2

prinstongirl2 Популарен член

Се зачлени на:
    18 јуни 2013
    Пораки:
    1.986
    Допаѓања:
    1.736
    Жени вие што осеќате.. од којанедела почнавте да чуствувате лажните контралции и како се чуствуваат т.с изгледаат

15. Maci321

Maci321 Активен член

Се зачлени на:
    8 август 2023
    Пораки:
    271
    Допаѓања:
    70
    Zdravo nekoja da imala dijarea vo bremenost vo 32ta nedela ? Od vcera imav nekolku pati me fakja panika duri i sega koga bev vo toalet samo malku i imav kako tecnost. Mi e strav ne daj boze da ne sum se otvorila . Drugo nesto nemam ni bolki , a sredata bev na pregled eho se bese vo red. Fala vi.

На blackdeath му/ѝ се допаѓа ова.
  16. BellaBibi

BellaBibi Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2021
    Пораки:
    7.096
    Допаѓања:
    22.263
    Да не те фатило вирус ? Напиј се некој пробиотик, па ако ти е мисла отиди на уште еден преглед.

17. Ive13

Ive13 Популарен член

Се зачлени на:
    18 декември 2018
    Пораки:
    766
    Допаѓања:
    1.837
    Душо баш си се истрауматизирала денес и мислам дека треба да пишеш маил или повик или што и да е негде поплака за таквиот однос. Не си должна ти да се нервираш ако на некоја дотична не и е погоден денот.
    Јас вчера бев на преглед ночињата ги имаше стиснато рацете на главче не сакаше да се намести да го видиме полот и плус папочната врвца беше меѓу ночиња 8)

На Mumoftwo30 и mariz им се допаѓа ова.
  18. Anyshka

Anyshka Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2022
    Пораки:
    8.495
    Допаѓања:
    37.352
    Извини што улетувам, не сум бремена, ама навистина во Систина имаат прекрасен однос, и сестрите се многу љубезни.

На Mumoftwo30, Emilia937 и mariz им се допаѓа ова.
  19. Maci321

Maci321 Активен член

Се зачлени на:
    8 август 2023
    Пораки:
    271
    Допаѓања:
    70
    Sabajle normalno otidov vo toalet a okolu 11 h pak taka potecno sega kako voda malku. Me boli duri i zadnikot mi se pojavija hemoroidi. Probiotik piev i uste pijam zasto bev pod terapija so antibiotik . Ako ne se smiri ke odam pak na Gak

20. Maci321

Maci321 Активен член

Се зачлени на:
    8 август 2023
    Пораки:
    271
    Допаѓања:
    70
    Купи си на Now јас таква пијам од 1000 мг