Dva pati potecna stolica ne e strasno. A sigurno i od antibiotikot moze da ti e rekcija. Bitno gledaj da ne dehidriras.
Мене ивф докторот ми препиша метилирана поради мутации и плус Премама, а не сум бремена. Исто и трансфузиолог ми препиша метил фолат. Едит:инаку од iHerb се многу поефтини, 841 мислам беа и плус попуст 20% имаа. За 2 кутии околу 1300 и нешто.
Според мене земи си вакви. Мене ми викаше матичната земи на Synergy најдобри не знам што се распрашав за овие преку човек што работи со аптекиве докториве и ми кажа на Now се е добро и мг пијам од истата фирма иако е поскап. Како сакаш сепак ти. Кај кој трансфузиолог беше ?
Приската е идеална за убедување за пренатален, ќе не извади од памет и правец 600е спружи се. Треба индикации дефинитивно да има а не на секоја црвот да и се пика. Јас направив за второто не знам што ме пофати зошто е ивф и ближам 40 , за првото ниту приска..
Пиши им поплака. Во Систина многу се жалат дури и има некоја што тужела зашто на искачање од болница и додале плус работи. Така да пожали се во Ремедика па да ги подбере некој. Лично јас сум може позадоволна од Гак него од Систина зашто не сум чекала за преглед. А во Систина кај Димчев чекав 1 саат ама во ред кај него и сите жени чекаат. Јас не би идела Систина бидејќи и таму не е како што беше порано од моја гледана точка. Систина не е истата што беше пред 13 години .
Како си задоволна од него ? Моето искуство беше ужас па си отидов кај Кочо . Супер пиј си ја тогаш и јас сум со мутации
Јас си пиев уште одамна на своја рака, пред да испитам мутации, бев кај Јани и ми ги препиша, исто и ивф докторот. Задоволна сум од Јани, баш тука читав и позитивни и негативни коментари, се двоумев, сепак кај него отидов и ок беше.
@mariz Ти го разбирам разочарувањето во целост. Од неискуство поради хематом и крварење обилно во почеток на бременост ја посетив Систина, чекав и крварев 1 час и 40 минути за да ме прегледаат за 3 минути и ми кажат ако се задржи се задржи, ако не тоа е. За прва бременост и млада трудница таква ладнокрвност мислам дека не е во ред воопшто. Ни утеха, ни совет... ништо. После некоја недела поради истото ја посетувам Ремедика со надеж дека се подобри, пак со крварење обилно ја чекав шалтерушата да си дозбори со комшивката на телефон и дрско ме праша шо е работа, за итно сте? И ја објаснувам состојбата, на што добивам коментар ќе ве викнат кога ќе се ослободи докторот. А фала богу докторот се ослободи после 50 минути, при што на обилно крварење ме гледаше вагинално и беше извинете на израз кланица (матичната одпосле кога дозна дека вагинално ме прегледале коса и се крена).. и од него го добив тој коментар ако биде биде ако не тоа е. И од тогаш реков ни Ремедика ни Систина ќе ме видат. Освен за втор скрининг кај др.Симонида што бев и на закажано пак чекав 40 минути заради персони што влегуваа преку ред. Од тогаш си одам во Чаир,немам никакви врски не познавам никој, а имаат прекоректен однос од сестри до доктори на закажан термин максимум што сум чекала е 10 минути и тоа ради трудници кои правеле цтг па ги пуштам преку ред да не чекаат. Здравје се надевам дека и за пораѓај ќе биде се во ред како и до сега, кај др. Илиевски планирам да се пораѓам.
Дали некоја од вас долу има осетено како игли? Многу ми мрда бебе и со глава е свртено можеби се шири матка? Малце сум и под стрес моментално па може и од тоа да е...Мислам lightning crutch ги викаа тие, осеќам како меѓу нозе да ми е некогаш. Инаку 35+4 сум.
Здраво. Не знам дали е соодветна темава,ќе се обидам. Некоја да е со дијагноза Wolff-Parkinson-White syndrome (WPW syndrome) односно вродена тахикардија. И да е бремена, била бремена? Да познава некоја особа со оваа дијагноза. Би ве замолила да ми пишете тука или во порака,малце сум исплашена. Ви благодарам.
Стварно ми е грозно особено трудница кога ќе добие такво однесување па и тоа од жена. Тука станува збор и за култура ако ништо, па никој не очекува којзнае како да се однесуваат со нас на приватно ама па тоа се основни работи. Гледај да си колку што е можно по смирена заради бебушка, најважно е дека е се добро со вас Ти и понатаму ако не се чуствуваш пријатно можеш да ги смениш кога сакаш, ти си во ситуација да бираш така да колку што можеш не им придавај важност на ситуацииве. За во Систина па и за во другите болници доколку ти треба перпораки верувам дека доста од членките овде можеме да ти споделиме искуство па да одлучиш сама. Јас ја водев бремноста кај Гордана Петровска, препрезадоволна со оглед на тоа што кај мене и при крај се закоплицираа малку работите, примав клексани, бебчето при крај беше со ИУГР, снемав плодова вода итн. Се се изведе одлично за и јас и она да бидеме супер безбедни. Исто имам слушнато многу убави препораки за Палчевски, сум била и кај него на прегледи. Многу стручен, пријатен, достапен баш онака некоја убава енергија имаше човекот.
@mariz неможам да ти го најдам постот. Исклучи се што содржи железо, мене со 63 железо хематологот ми забрани ни природно внесување на продукти што содржат железо, може и глава да те боли и да ти зујат ушите. За две недели напрај контрола не е многу високо, ама сепак испитувај почесто да не направиш проблем како мене. Превисоко железо во крвта не е убаво.
Kolku ostanavme nie stari momi@Konstrakta ni ja nema nekolku dena da ne se porodila? @Maja92@ jas i ti izgl ke se druzime dvete
Ви благодарам на сите што ми пишавте, што споделивте искуства, огромна поддршка сте Толку ми е тешко цел ден, глава ми тежи од плачењето.. за главоболката испив бруфен и малку ми ја олесна. Ама уште ме стега кај слепоочниците... Незнам прво и дали со докторот да зборнам за ситуацијава денеска. Јас вакво нешто веќе не сакам да доживувам. Уште не ми се верува дека приватна болница се доведува до ваков степен, бетер од државно. Башка што немаат посебен оддел за гинекологија, па маската ја носев дека во ходникот чекаат секаков вид на пациенти, а ете грипови, пандемии на кашлица. Една чекална за све е. Највеќе осет треба да имаат за нас трудниците, живот во нас носиме. Сеуште ми се плаче кога ќе ми текне на прееска... тоа патеката кај што излегов и неможев да додишам кошмари ќе ми прави цел живот мислам. Плачев на глас. Стрес на бебе му направив, не претна кај матичната на ехо после. Ненормална работа. Многу ми е неубаво и тешко... Ќе здивнам, одморам, ќе размислам што да направам... Фала уште еднаш на сите
Jas Imam veke 3 dena nepodnosliva dijarea bukvalno spijam na soljata, ama sum 5 nedela uste sto li ne piev i nisto ne pomaga daj kazuvaj te uste nekoj Dr iljac