Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. BellaBibi

BellaBibi Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2021
    Пораки:
    7.099
    Допаѓања:
    22.270
    Dva pati potecna stolica ne e strasno. A sigurno i od antibiotikot moze da ti e rekcija.
    Bitno gledaj da ne dehidriras.

2. Maci321

Maci321 Активен член

Се зачлени на:
    8 август 2023
    Пораки:
    271
    Допаѓања:
    70
    Вака ни болки ништо немам

3. Anyshka

Anyshka Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2022
    Пораки:
    8.495
    Допаѓања:
    37.352
    Мене ивф докторот ми препиша метилирана поради мутации и плус Премама, а не сум бремена. IMG_20240216_174012.jpg
    Исто и трансфузиолог ми препиша метил фолат.
    Едит:инаку од iHerb се многу поефтини, 841 мислам беа и плус попуст 20% имаа.
    За 2 кутии околу 1300 и нешто.

4. Maci321

Maci321 Активен член

Се зачлени на:
    8 август 2023
    Пораки:
    271
    Допаѓања:
    70
    Според мене земи си вакви. Мене ми викаше матичната земи на Synergy најдобри не знам што се распрашав за овие преку човек што работи со аптекиве докториве и ми кажа на Now се е добро и мг пијам од истата фирма иако е поскап. Како сакаш сепак ти. Кај кој трансфузиолог беше ?

На Anyshka му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Wanna.be.mum

Wanna.be.mum Популарен член

Се зачлени на:
    1 јуни 2013
    Пораки:
    1.019
    Допаѓања:
    1.101
    Приската е идеална за убедување за пренатален, ќе не извади од памет и правец 600е спружи се. Треба индикации дефинитивно да има а не на секоја црвот да и се пика. Јас направив за второто не знам што ме пофати зошто е ивф и ближам 40 , за првото ниту приска..

На Skyler81, Anyshka и Skyler им се допаѓа ова.
  6. ina..ina

ina..ina Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јуни 2013
    Пораки:
    308
    Допаѓања:
    109
    Здраво дали може да ми препорачате доктор за гестациски шекер во Систина или Ремедика

7. Maci321

Maci321 Активен член

Се зачлени на:
    8 август 2023
    Пораки:
    271
    Допаѓања:
    70
    Пиши им поплака. Во Систина многу се жалат дури и има некоја што тужела зашто на искачање од болница и додале плус работи. Така да пожали се во Ремедика па да ги подбере некој. Лично јас сум може позадоволна од Гак него од Систина зашто не сум чекала за преглед. А во Систина кај Димчев чекав 1 саат ама во ред кај него и сите жени чекаат. Јас не би идела Систина бидејќи и таму не е како што беше порано од моја гледана точка. Систина не е истата што беше пред 13 години .

На mariz му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Anyshka

Anyshka Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2022
    Пораки:
    8.495
    Допаѓања:
    37.352
    Кај Јани, па пијам на now метилирана фолна од 1000 мг.

9. Maci321

Maci321 Активен член

Се зачлени на:
    8 август 2023
    Пораки:
    271
    Допаѓања:
    70
    Како си задоволна од него ? Моето искуство беше ужас па си отидов кај Кочо . Супер пиј си ја тогаш и јас сум со мутации

На Anyshka му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Anyshka

Anyshka Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2022
    Пораки:
    8.495
    Допаѓања:
    37.352
    Јас си пиев уште одамна на своја рака, пред да испитам мутации, бев кај Јани и ми ги препиша, исто и ивф докторот.
    Задоволна сум од Јани, баш тука читав и позитивни и негативни коментари, се двоумев, сепак кај него отидов и ок беше.

На Maci321 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Baby-bubu

Baby-bubu Популарен член

Се зачлени на:
    2 јануари 2014
    Пораки:
    1.630
    Допаѓања:
    13.331
    @mariz Ти го разбирам разочарувањето во целост.
    Од неискуство поради хематом и крварење обилно во почеток на бременост ја посетив Систина, чекав и крварев 1 час и 40 минути за да ме прегледаат за 3 минути и ми кажат ако се задржи се задржи, ако не тоа е. За прва бременост и млада трудница таква ладнокрвност мислам дека не е во ред воопшто. Ни утеха, ни совет... ништо.
    После некоја недела поради истото ја посетувам Ремедика со надеж дека се подобри, пак со крварење обилно ја чекав шалтерушата да си дозбори со комшивката на телефон и дрско ме праша шо е работа, за итно сте? И ја објаснувам состојбата, на што добивам коментар ќе ве викнат кога ќе се ослободи докторот. А фала богу докторот се ослободи после 50 минути, при што на обилно крварење ме гледаше вагинално и беше извинете на израз кланица (матичната одпосле кога дозна дека вагинално ме прегледале коса и се крена).. и од него го добив тој коментар ако биде биде ако не тоа е. И од тогаш реков ни Ремедика ни Систина ќе ме видат. Освен за втор скрининг кај др.Симонида што бев и на закажано пак чекав 40 минути заради персони што влегуваа преку ред. Од тогаш си одам во Чаир,немам никакви врски не познавам никој, а имаат прекоректен однос од сестри до доктори на закажан термин максимум што сум чекала е 10 минути и тоа ради трудници кои правеле цтг па ги пуштам преку ред да не чекаат. Здравје се надевам дека и за пораѓај ќе биде се во ред како и до сега, кај др. Илиевски планирам да се пораѓам. :)

На Ivana 8 и mariz им се допаѓа ова.
  12. blackdeath

blackdeath Истакнат член

Се зачлени на:
    14 мај 2011
    Пораки:
    589
    Допаѓања:
    221
    Од која фирма земаш може слика

13. BellaBibi

BellaBibi Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2021
    Пораки:
    7.099
    Допаѓања:
    22.270
    Од овие зимам.

Прикачени фајлови:

• IMG_7175.jpeg
      IMG_7175.jpeg
      Големина на фајлот:
      252,9 KB
      Прегледи:
      8
    На H.VAGA и blackdeath им се допаѓа ова.
  14. warrior

warrior Истакнат член

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    616
    Допаѓања:
    497
    Дали некоја од вас долу има осетено како игли? Многу ми мрда бебе и со глава е свртено можеби се шири матка? Малце сум и под стрес моментално па може и од тоа да е...Мислам lightning crutch ги викаа тие, осеќам како меѓу нозе да ми е некогаш. Инаку 35+4 сум.

15. devet

devet Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јануари 2017
    Пораки:
    49
    Допаѓања:
    26
    Здраво. Не знам дали е соодветна темава,ќе се обидам.
    Некоја да е со дијагноза Wolff-Parkinson-White syndrome (WPW syndrome) односно вродена тахикардија. И да е бремена, била бремена? Да познава некоја особа со оваа дијагноза. Би ве замолила да ми пишете тука или во порака,малце сум исплашена. Ви благодарам.

16. Emilia937

Emilia937 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 мај 2020
    Пораки:
    26
    Допаѓања:
    48
    Стварно ми е грозно особено трудница кога ќе добие такво однесување па и тоа од жена. Тука станува збор и за култура ако ништо, па никој не очекува којзнае како да се однесуваат со нас на приватно ама па тоа се основни работи. Гледај да си колку што е можно по смирена заради бебушка, најважно е дека е се добро со вас Ти и понатаму ако не се чуствуваш пријатно можеш да ги смениш кога сакаш, ти си во ситуација да бираш така да колку што можеш не им придавај важност на ситуацииве. За во Систина па и за во другите болници доколку ти треба перпораки верувам дека доста од членките овде можеме да ти споделиме искуство па да одлучиш сама. Јас ја водев бремноста кај Гордана Петровска, препрезадоволна со оглед на тоа што кај мене и при крај се закоплицираа малку работите, примав клексани, бебчето при крај беше со ИУГР, снемав плодова вода итн. Се се изведе одлично за и јас и она да бидеме супер безбедни. Исто имам слушнато многу убави препораки за Палчевски, сум била и кај него на прегледи. Многу стручен, пријатен, достапен баш онака некоја убава енергија имаше човекот.

17. Ivana 8

Ivana 8 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јануари 2021
    Пораки:
    804
    Допаѓања:
    773
    @mariz неможам да ти го најдам постот. Исклучи се што содржи железо, мене со 63 железо хематологот ми забрани ни природно внесување на продукти што содржат железо, може и глава да те боли и да ти зујат ушите. За две недели напрај контрола не е многу високо, ама сепак испитувај почесто да не направиш проблем како мене. Превисоко железо во крвта не е убаво.

18. Besbes24

Besbes24 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јуни 2022
    Пораки:
    2.056
    Допаѓања:
    1.799
    Kolku ostanavme nie stari momi:D:D@Konstrakta ni ja nema nekolku dena da ne se porodila? @Maja92@ jas i ti izgl ke se druzime dvete:D

На Maja92@ му/ѝ се допаѓа ова.
  19. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.675
    Допаѓања:
    76.954
    Ви благодарам на сите што ми пишавте, што споделивте искуства, огромна поддршка сте :hug: Толку ми е тешко цел ден, глава ми тежи од плачењето.. за главоболката испив бруфен и малку ми ја олесна. Ама уште ме стега кај слепоочниците... Незнам прво и дали со докторот да зборнам за ситуацијава денеска. Јас вакво нешто веќе не сакам да доживувам. Уште не ми се верува дека приватна болница се доведува до ваков степен, бетер од државно. Башка што немаат посебен оддел за гинекологија, па маската ја носев дека во ходникот чекаат секаков вид на пациенти, а ете грипови, пандемии на кашлица. Една чекална за све е. Највеќе осет треба да имаат за нас трудниците, живот во нас носиме. Сеуште ми се плаче кога ќе ми текне на прееска... тоа патеката кај што излегов и неможев да додишам кошмари ќе ми прави цел живот мислам. Плачев на глас. Стрес на бебе му направив, не претна кај матичната на ехо после. Ненормална работа. Многу ми е неубаво и тешко... :( Ќе здивнам, одморам, ќе размислам што да направам...
    Фала уште еднаш на сите :hug::hug::hug:

На H.VAGA, sani99, mal.ecka и 3 други им се допаѓа ова.
  20. blackdeath

blackdeath Истакнат член

Се зачлени на:
    14 мај 2011
    Пораки:
    589
    Допаѓања:
    221
    Jas Imam veke 3 dena nepodnosliva dijarea bukvalno spijam na soljata, ama sum 5 nedela uste sto li ne piev i nisto ne pomaga daj kazuvaj te uste nekoj Dr iljac