Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.668
    Допаѓања:
    76.942
    За жал може да ти потрае. И јас на почетокот од бременоста често бев со дијареа и експлозивни столици, некои безвезе грчеви и гасови... ми лудуваа цревата. Ама најверојатно нормално си беше. Ми се смири после некое време... магнезиум да не пиеш? Јас и магнезиум сменив, дека најверојатно и тој ми правеше дијареи..

На blackdeath и Mumoftwo30 им се допаѓа ова.
  2. Maci321

Maci321 Активен член

Се зачлени на:
    8 август 2023
    Пораки:
    271
    Допаѓања:
    70
    Јас кога бев 5та недела имав дијареа исто и пиев еден прашок со електролити Цатидрал

На blackdeath му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Sofi.ja

Sofi.ja Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јануари 2012
    Пораки:
    9.385
    Допаѓања:
    18.628
    Топло ти ја препорачувам др. Гордана Петровска од Систина. Јас видно вознемирена отидов во првата бременост кај неа на преглед,прво ме смири,ме утеши,реално ми објасни како стојат работите, а тоа ми беше доволно за до крај на бременоста да одам кај неа на контроли. Со вторава бременост повторно бев кај неа,исто позитивно искуство имам.

На mariz, Mumoftwo30 и Emilia937 им се допаѓа ова.
  4. Maja92@

Maja92@ Истакнат член

Се зачлени на:
    14 ноември 2019
    Пораки:
    605
    Допаѓања:
    959
    Можно ее :D:D:D
    Незнам кој беше друг тука со терминот ...:inlove:
    Пријавувајте се може ќе се дружиме по соба хаха

5. Besbes24

Besbes24 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јуни 2022
    Пораки:
    2.056
    Допаѓања:
    1.799
    Bi ti rekla da odis ednas na doktor. Jas taka dobiv virus ama i so povrakanje ama 3 4 dena trpev doma demek vo 8 mesec bev i aj ke pomine ko pojdov na bolnica po 2 infuzii naednas mi stavaa mn bev dehidrirana.

На blackdeath и Mumoftwo30 им се допаѓа ова.
  6. blackdeath

blackdeath Истакнат член

Се зачлени на:
    14 мај 2011
    Пораки:
    589
    Допаѓања:
    221
    Аууу ме утеши сега мислев дека сум настината само дека нели обично сите се жалат на запек мада и јас имав 2 недели остипација а сега не сака да прекине само тече колку време ти траеше? Ова е страшно не сум мирна воопшто неможам ни да спијам смао трчам до вц а цревата не да лудуваат кој знае кое оро играат и они се неподносливи и гласни. Експлозиите се страшни а плус на тоа дека имам имам и хемороиди умирам од болки. Инаку не пијам магнезиум само фолна и од денес почнав прегнатол и клексани да земам

7. blackdeath

blackdeath Истакнат член

Се зачлени на:
    14 мај 2011
    Пораки:
    589
    Допаѓања:
    221
    Вода пијам и некој сок ама страв ми е нив да ги пијам дека одат од др страна инаку земав ли некс, ентерофурил, сега и пробиотик ама не ми помага ништо

8. Evangeliaa22

Evangeliaa22 Истакнат член

Се зачлени на:
    1 мај 2023
    Пораки:
    977
    Допаѓања:
    1.059
    Ентерофурил не е безбеден во бременост, антибиотик е плус. Пробај со јаглен, редовно пробиотик, намали со магнезиум ако земаш и повеќе на сува храна. Од течност само малце чај и вода, ништо друго. Ако не ти е подобро за ден/ два, оди на лекар

На WhiteCat33 и blackdeath им се допаѓа ова.
  9. WhiteCat33

WhiteCat33 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 август 2020
    Пораки:
    1.073
    Допаѓања:
    2.068
    Дали се соочувате со нервоза во бременост и вознемиреност? Искрено се ме нервира последниов период, навечер неможам да заспијам ги анализирам сите луѓе што ми зборуваат вакво креветче такво, често си плачам за се и сешто, можеби никој не мисли лошо со тоа што си дава совети ама мене на крај лошо ми паѓа и криво ми е што некој работи не сум ги кажала одма туку од после ми идат дека требаше да ги кажам. Незнам дали е таков периодот ама за никаде сум последниве дена. Прва бременост ми е си замислував дека ќе се осеќам многу подобро од што стварно се осеќам. Некако сите се за се ми се криви и знам дека тоа не е во ред. Незнам како да си помогнам. И често плачам за се еве и сега ми иди да заплачам а не бев ваква воопшто :(

На merriel0, warrior, TammiB5 и 4 други им се допаѓа ова.
  10. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.668
    Допаѓања:
    76.942
    Хормони... пиј си б6 некое време. Јас таква бев со второто, за се мислев и за се ми се плачеше...

На WhiteCat33 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Wanna.be.mum

Wanna.be.mum Популарен член

Се зачлени на:
    1 јуни 2013
    Пораки:
    1.019
    Допаѓања:
    1.101
    Бременоста е како луда железница, јас детето си го сакам бременоста ич, плачење, потење, ждригање, болки сегде, киселини сон ич...да не редам Благослов е детето тежината си е тежина затоа велат -ќе се олесниш. Јас плачев многу, од што се е преплавено по нетов со менталното здравје мислев имам пренатална депресија, како не помина, сега на филмови плачам само:D Сите очекуваме виножита и пеперутки ама реалноста е друга. Де си велев насмеј се малку тоа не иде од што ми се лошеше 24ч ај смеј се (facepalm) ќе помине ,па друго ќе дојде... Целта е битна да си ги гушни ме здрави прави. До тогаш трпи и трај :f:

На .baby.love., Misskirova, WhiteCat33 и 2 други им се допаѓа ова.
  12. BellaBibi

BellaBibi Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2021
    Пораки:
    7.097
    Допаѓања:
    22.265
    Ела сестро да се гушнеме. Јас па и филмови си правам кој што би рекол, филмови за работи што не се случиле и дали и ќе се случат. Си давам претпоставки во глава што би кажале…
    Абе луда работа е , ама неможеш да смениш. Т.е. кога ќе дојдат мислите пренасочи ги.
    А инаку јас не ќутам, баш сум директна дури и повеќе од што треба. Неможам да оставам недокажано.
    Кажи си одма што ти лежи на душата.

На Emilia937, WhiteCat33 и Anyshka им се допаѓа ова.
  13. Ive13

Ive13 Популарен член

Се зачлени на:
    18 декември 2018
    Пораки:
    766
    Допаѓања:
    1.837
    Сите три бремености ми се различни
    Јас мислам душо дека ми ги прочита мисливе не сака пишам за да не помислите дека сум малку луда :devil: трета бременост ми е оваа ама најхаотична сум депресија на 100 уклучена се ме нервира плачење за ситници. Уште имам понекое гадење а 18 та недела сум кај е 9 ти кај е 40 та недела каде е јулииии само тоа си го мислам. Една другарка треба да се породи секој момент леле и викам се би дала да сум на твое место и сега јас да се пораѓав а јас имам уште многуууу. Не ни беше планирано ова бебе се деси што се деси во шок бев и маж ми исто. Го сакам бебушко да не ме сватите погрешно ама одвај чекам да се породам :@:@

На Skyler и WhiteCat33 им се допаѓа ова.
  14. WhiteCat33

WhiteCat33 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 август 2020
    Пораки:
    1.073
    Допаѓања:
    2.068
    Ве гушкам сите до една, многу ми значи вака барем знам дека не сум само јас што се осеќам вака без врска :l::hug:

@BellaBibi Исто и јас анализирам се унапред, и работите што не сум ги кажала потоа ме јадат како црв :|

На sani99 и Ive13 им се допаѓа ова.
  15. BellaBibi

BellaBibi Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2021
    Пораки:
    7.097
    Допаѓања:
    22.265
    Ќе си кажеш се што си мислиш, а тоа што не ги одговара да слушаш не го слушаш.:hug:

На Ive13 и WhiteCat33 им се допаѓа ова.
  16. WhiteCat33

WhiteCat33 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 август 2020
    Пораки:
    1.073
    Допаѓања:
    2.068
    Те разбирам, нас ни беше чекано бебенце сепак а сега сме толку не сигурни и исплашени, како ќе го гледаме, што ќе правиме, што ако не ни стигаат финансии секакви мисли ни се вртат, иако сопругот ми вели не се секирај не мисли премногу како ќе биде ќе биде, не сме ние во лоша ситоација ама секакви работи ни се вртат а плус тука се роднини што викаат "ќе ве видам сега со бебето.." и дополнително ни прават стрес како дома имало нервози со мало бебе, кавги, па како не било исто веќе заборавете си излегувања и сл, како не ќе сме можеле да врземе крај со крај и ме полудеа веќе сите

На Ive13 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Evangeliaa22

Evangeliaa22 Истакнат член

Се зачлени на:
    1 мај 2023
    Пораки:
    977
    Допаѓања:
    1.059
    Јас бев еден период нервозна ко кучка да ми извиниш, абе маж ми шо ми дише до мене ме нервираше- замисли сега сум 35та а од 21ва лежам. Б6 многу ми помагаше и гледање филмови и читање. И нормално, плачење хаха

18. flower55555

flower55555 Популарен член

Се зачлени на:
    3 октомври 2017
    Пораки:
    2.664
    Допаѓања:
    4.991
    Не да анализирам, премногу дури и најчесто ко ќе сум сама. Сега мм за 20 дена треба да замини странство, јас останвам сама со син ми, ми е страв како ќе го поднесам тој момент, претходниот пат многу тешко ми беше ептен на психа ме удри а пак сега како ќе биди незнам. Пробвам да не мислам, се тешам дека така е најдобро за сите, ама најавувам уште од сега ако ми е тешко ке се жалам и овде :worried::D

На Wanna.be.mum и WhiteCat33 им се допаѓа ова.
  19. BellaBibi

BellaBibi Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2021
    Пораки:
    7.097
    Допаѓања:
    22.265
    Еее ова ,, Ќе ве видам со бебе/дете” од кожа ме вади. Како да ѓавол да ќе имаме а не бебе. Па ако твоето било плачливо и захтевно, не значи дека и моето ќе биде. За финансии ќе биде густо ама нема да си дозволам детето да ми трпи. Ќе помине трудничко ќе почнам на друго работно место ќе биде подобро. Убаво вика маж ти, помалце мисли, полесно ќе ти биде

На intj_girl, warrior, Emilia937 и 3 други им се допаѓа ова.
  20. Besbes24

Besbes24 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јуни 2022
    Пораки:
    2.056
    Допаѓања:
    1.799
    Ehe ne si sama zenska, skoro site sme takvi. Mene najgolem problem mi e dali ke se sakame isto so mazot mi dali ke imame vreme eden za dr posto naviknati dvajcata da sme abe haos glavata. Toj me smirva sto si budala pak ke se sakame isto i nekako uteha mi e:D