Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Misskirova

Misskirova Популарен член

Се зачлени на:
    25 октомври 2018
    Пораки:
    3.759
    Допаѓања:
    9.092
    Ќе се сакате да, за време тешко...да те утешам:D

На Skyler81, gothchick, WhiteCat33 и 2 други им се допаѓа ова.
  2. najjacha

najjacha Истакнат член

Се зачлени на:
    30 април 2018
    Пораки:
    769
    Допаѓања:
    585
    Каков магнезиум пиете? Во бременост треба цитрат или обичен? Се мислам на MagCitra да земам од 1900

3. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.673
    Допаѓања:
    76.950
    Па и да биде захтевно и плачиво... слатки маки се тие, најубави денови. Мене истото ми го викаат, па особено дека трето... што ме чекало. Јас знам што ме чека, свесна сум :D Па уште кога ќе ми рече некој: аууууу да се враќам сега на менување пелени, доење, фаза бебе нема шанса.... Е океј де им викам, јас па ги сакам тие фази и едвај чекам да дојам и пелени да менувам :rofl: Ама најозбилна сум, свесна сум од раѓање и до понатаму во животот што ме чека со три деца, нема потреба некој мене да ми објаснува унапред што ме чекало :?: Највеќе ме вадат од такт тие зборови.. што ВЕ ЧЕКА. Што не дочека, не дочека, наше си е, наш живот, наша борба, наша љубов. Уф како сум накострешена јас од вчера, има секој што ми згреши периодов, да го отерам кај што треба и не треба :rofl:

На 5678m, ohlala, Skyler81 и 13 други им се допаѓа ова.
  4. Ive13

Ive13 Популарен член

Се зачлени на:
    18 декември 2018
    Пораки:
    766
    Допаѓања:
    1.837
    Јас од сите бев пријатно изненадена со коментари кога дознаа дека ќе имаме 3 дете сите коментари беа браво за храброста алал да ви е полна куќа дечиња итн само од еден дотичен и тоа машка личност ми рече не ви беа доста две деца пак сега трето немавте што да правите и ајде деца. Беше убав празник така да не искоментирав ништо

На Martka, warrior, mariz и 3 други им се допаѓа ова.
  5. Konstrakta

Konstrakta Истакнат член

Се зачлени на:
    17 април 2022
    Пораки:
    2.337
    Допаѓања:
    3.265
    Znaci takvite komentari doagjaat od nezadovolni luge vo zivotov, poso onibse nezadivolni pa ajde sea i na drugite ke km go po*****e denot. Fakt e deka deteti menuva se. I najmirno na svet da e, ke dojde vreme ke se razboli, pa ima preckanje megju sopruzhnicite za toa koj e kriv ili nekoja baba ke se zamesa nenamerno so sovet pa mazhot i zhenata ke se jadat so muabetot, ete majka ti vaka kazha taka kazha. Na pocetokot se soocuvash sk neshto novo, celo vnimanie e nasoceno kon bebeto i kon oporavokot na majkata. Nemas mn vreme za mazenje so mazh i najmirno da e deteto ke gledas da legnes, da sredis niz doma, itn itn. Intimata ne e ista na pocetok posle si diagja se na svoe mesto, se dodeka ne porasne deteto pa se kries da ne te fati, kako naseto shto se razbudi pred nekoj den vo 1 po polnokj i ni doe u dnevna i ne fati vo akcija hahahahah.
    Za leb nikoj ne umrel
    Tochno e toa deka finansiite se drugi, mnogu pari odat na ad (ako e na ad) i na peleni, pa prknalo, pa gradinka, pa lekari, apteki posetuvanja, no se e toa minlivo, bar sega vo mk tolku e se iseleno shto polesnomozhe da se dobie ubava rabota i koj se trudi ke uspee. Imalo slucai kade shto samo eden rabotel, a toa da e mazhot na edna plata cela familija da se rani, kako kaj zolva moja, dve deca doma so edna pata, pa ete preziveeja pa ona si najde top rabota, sega setaat, uzivaat. Se si ima svoe, slushaj si go srceto, bidi si smirena za deteto, koj shto saka neka zbori

На Skyler81, warrior, mariz и 4 други им се допаѓа ова.
  6. Konstrakta

Konstrakta Истакнат член

Се зачлени на:
    17 април 2022
    Пораки:
    2.337
    Допаѓања:
    3.265
    Se soglasuvam i jas. Zenata taka fino mi ja vodese bremenosta, detalna vo se, uste pred bremenost bev kaj nea na pregled, mi dadd nasoki i me oprai. Stara skola e i mnogu kvalitetna

На Sofi.ja и mariz им се допаѓа ова.
  7. DELFINA81

DELFINA81 Популарен член

Се зачлени на:
    18 ноември 2019
    Пораки:
    2.764
    Допаѓања:
    10.754
    И мене тие зборови ме многу нервираат,леле леле сега три ќе имате,дека сега па и близнаци чекам,цццц како ќе биде,ќе немаш време за ништо,не си баш млада(43),многу трошоци ќе имате.
    Е добро де,мој живот,мој проблеми,ќе се организираме како знаеме и умееме,пари имаме доволно,нема ниедно од 3 те да трпат за ништо.Што ви е гајле за нас?(facepalm)
    Доста беше 12 години сами шетање,излегувања по дискотеки,кафичи,одмори,спиење до кога и колку сакаме.
    Свесна сум што ме чека,дека приоритет ќе имаат пред се'децата,ама со добра организација,менаџирање мислам и дека ќе се најде време и за мене сама да идам на кафе со другарка,фризер....здравје и добра мисла само кај сите.Господ на Мајките дава сила повеќе од што мислиме дека можеме.:muscle:

На Skyler81, Martka, Детето во пижами и 10 други им се допаѓа ова.
  8. BellaBibi

BellaBibi Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2021
    Пораки:
    7.097
    Допаѓања:
    22.268
    Купи некоја кесичка цитрат пробај прво, бидејќи кај некој како на мене пример таква течна столица ми ствараше , што буквално ме цедеше до степен да неможам да функционирам. Во аптека ми препорачаа во форма на таблети и фала богу супер ми е сега.
    Другарка немаше никаков проблем од истиот магнезиум, ама еве и тука на форумот ме просветлија дека цитратот убаво знае да те изцеди.

9. BellaBibi

BellaBibi Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2021
    Пораки:
    7.097
    Допаѓања:
    22.268
    Па ти си среќна со две веќе израснати деца кои ќе ти бидат колку толку од помош и не зависат 24/7 од тебе. Барем за мочање или туш ќе го погледаат. Ако ме држи памет големки се.
    Па на крајот од денот, ние ова дете го сакавме. Се боревме за него три години и свесни сме дека главен приоритет ќе ни биде пред се тоа.
    Имаме една роднина што на моменти ми делува како детено на сила да да и е родено. Тешко ми е , вака ми е , несакам за второ да слушнам…ама па од друга страна со добра огранизација и поделба на одбврски мислам е се полесно. Не очекувам дека ќе лежам како сега , ама па живеам за тој момент да дојде август да го земам во раце и да се посветам на тоа дете. И да, па и со дете ако имаш кој да го причува ќе искочам во кафана со мм, или ќе заспијам дете и ќе се видиме со мм.
    А со коментарите третооо??? Па дали сте нормалниии????
    Абре 4 деца сакаме, ние ги ствараме, јас раѓам, ние чуваме , не вие.
    Абре секакви коментари.

На 5678m, WhiteCat33, Ive13 и 5 други им се допаѓа ова.
  10. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.673
    Допаѓања:
    76.950
    Абе се си има свои маани, предности... секој си знае за себе како му е најдобро. Јас ги сфаќам и тие со едно и тие со повеќе. Сите сме со различни карактери, различен темперамент, различни услови за живот, затоа најдобро си знаеме како е добро за нас. Еве исто и јас, си чекав за трето до овој момент зошто така јас си сметав со моите услови дека е најдобро вака. Помош пак не очекувам од децата, 6г и 9г ќе се и пак премногу ќе им требам.. дури и повеќе. Август ми е термин, септ почнуваат со школо. Како се вратат од школо, учиме и пишуваме домашни, ги носиме на активности (хип-хоп, баскет, пливање), прошетка некоја низ маало преку недела, викендот за шеткање и на др место. Нема да имаат време за помагање :D Туш ќе мавам сигурно со бебе во релаксатор и со отворена врата, додека они се во школо... а јас дома сама :lol: Не ни правам планови однапред, дај боже да е се како што треба само. Кога ќе дојде бебе, ќе си организираме се :)

Инаку денес си земав од Стружанка хеланки и тренерки труднички. Хеланките 450, тренерките 900. Мн убав памук, преудобни. Дека сум и 180 висока, па и должина топ. Тренерките така ми се погодија, некој крој убав како пантолона. Мислам ќе ги изнаносам :D

Последна измена: 17 февруари 2024
    На H.VAGA, Eli23, Ive13 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  11. Ivana 8

Ivana 8 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јануари 2021
    Пораки:
    804
    Допаѓања:
    773
    Ние сме четири деца, нема поголемо богатство од поише браќа и сестри. И јас сакам 4 деца да имам зошто знам колку ни е убаво на нас, кога растевме никогаш не ни беше досадно. Нека не ве додирнува што кој ќе каже колку ќе ви даде господ толку да си имате. На нашите им беше тешко дур да не поеаснат и изведат на прав пат ама еве ги сега втор пубертет живеат :)

На .baby.love., Konstrakta и Ive13 им се допаѓа ова.
  12. Misskirova

Misskirova Популарен член

Се зачлени на:
    25 октомври 2018
    Пораки:
    3.759
    Допаѓања:
    9.092
    Јас имам едно. , планираме второ ако ни даде Господ .
    Секогаш сум сакала 3 деца .ама здравје ке видиме.
    На крај краева како ни налагаат можностите на сите. Треба и финансиски да си спремен да ги обезбедиш без разлика дали се машки или женски .

13. Ive13

Ive13 Популарен член

Се зачлени на:
    18 декември 2018
    Пораки:
    766
    Допаѓања:
    1.837
    Баба ми покојна секогаш викаше јас сум најбогата и ние ќе и речевме да да знаеме имаме куќи имоти а не ни викаше таа јас имам 4 деца 8 внуци и 13 правнуци тоа е моето најголемо богаство а парите и имотите не ми значат ништо.
    Мене искрено ме фаќа паника понекогаш како ќе биде со 3 деца ама пак си викам не сум сама сите ми се тука мама тато свекрва ми ќе ми помагаат а и децава големата ќе има 9 малата 5 кога ќе се роди бебе

14. Konstrakta

Konstrakta Истакнат член

Се зачлени на:
    17 април 2022
    Пораки:
    2.337
    Допаѓања:
    3.265
    Jas koga spomnav za treto nekolku pati, dobiv komentari od tipot : ne se zanesuvaj, glej kako gi iznosuvas bremenostite, dosta ni pravis stresovi. NI pravis stresovi ej, hahaha. Pa dali ste vie normalni, sto mislite koj ke vi gi cuva, nie ne mkzheme da vi visime na d glava, ok ako sum pobarala pomos moes i da odbies nema da se nalutam, bog da cuva. Pa da si najdete dr rabota rabotite daleku, kako ke gi gledate tri deca, znaete li koj trosok e.. abe mislish detevo e dadena obrska so sila, pa kako ke go gledam i uste koj trosok e, bog da cuva. Pa i za bremenostite, jas si gi nosam jas si znam kako mi e ne mora nikoj da mi bere gajle

15. Konstrakta

Konstrakta Истакнат член

Се зачлени на:
    17 април 2022
    Пораки:
    2.337
    Допаѓања:
    3.265
    Инаку ја се породив денес, здраво право бебуле родив :D Малце потешко овој пат, ама битно заврши.
    @Besbes24 , do kade si mila??

На H.VAGA, sani99, 5678m и 19 други им се допаѓа ова.
  16. flower55555

flower55555 Популарен член

Се зачлени на:
    3 октомври 2017
    Пораки:
    2.665
    Допаѓања:
    4.994
    Честитки, живо и здраво да е :l:
    @mariz стружанка имаат онлајн достава? Немаме во Бт.

На Konstrakta му/ѝ се допаѓа ова.
  17. angel4444

angel4444 Популарен член

Се зачлени на:
    1 април 2016
    Пораки:
    869
    Допаѓања:
    1.136
    Јас поради мали боцкања во стомак земав цитрат на Солгар, матичната ми рече 1 на ден..подобро цитрат бидејќи другиов ич не се апсорбира и прави дијареа, од искуство :D

На Wanna.be.mum му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Besbes24

Besbes24 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јуни 2022
    Пораки:
    2.056
    Допаѓања:
    1.799
    Zdravo zivo neka e majka. Si se olesnila. Jas preminav termin vo vtornikot, sega za sega mirno sea vtornik ke vidime sto ke pravime.

На WhiteCat33, Maja92@ и Konstrakta им се допаѓа ова.
  19. Besbes24

Besbes24 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јуни 2022
    Пораки:
    2.056
    Допаѓања:
    1.799
    Za helankite od struzanka nema zbor, celi 6 meseci gi nosam 3 para samo. Peri nosi:D

20. BellaBibi

BellaBibi Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2021
    Пораки:
    7.097
    Допаѓања:
    22.268
    Мене па цитратот ме сотре. Каде слаба , па ова капак ми дојде. На секој различно влијае секој еден лек или витамин/минерал.

На angel4444 му/ѝ се допаѓа ова.