Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. снежана2023

снежана2023 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 мај 2023
    Пораки:
    1.863
    Допаѓања:
    1.517
    Vo koja struzanka najde helanki i trenerki? ako ne te mrzi stavi slika da gi vidime

2. Evangeliaa22

Evangeliaa22 Истакнат член

Се зачлени на:
    1 мај 2023
    Пораки:
    977
    Допаѓања:
    1.059
    Би ти препорачала бисглиценат, најдобро се апсобира и не прави дијареа. Јас лежам од 21ва недела и морав да примам 1500мг на ден. Цитратот ме цедеше и воопшто не ми одгивараше и правам комбинација - 1000 глиценат, 400 цитрат

3. dead.flower23

dead.flower23 Популарен член

Се зачлени на:
    2 јули 2019
    Пораки:
    515
    Допаѓања:
    1.750
    И мене ми е страв веќе сум 22 недели непланирана бременост. Имам 23 години со дечкоми сме скоро 2 години заедно не пазевме и ете се случи. Среќен е ќе стане татко и јас сум среќна прекрасен човек е но он е постар 30 год и веќе и време му е. Јас сум 5та година медицина како ќе полагам како ќе учам со дете како ќе биде се имав толку планови за иднината специјализација па странство па кариера и сега се падна во вода. Уште не сум им кажала на моите дома не ни знам како да кажам без да ми кажат дека сум разочарување дека ништо исправно не направив нели прво заврши факултет, вработи се , најди партнер па брак.. а не одма детето. Сакам детенце не викам не го сакам тоа мало нешто али се во мене вика дека избрзав, многу ми е тешко не сакам да се откажам од мојот сон и иднината на која сум се посветила цел живот...

На ALISA0000 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. BellaBibi

BellaBibi Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2021
    Пораки:
    7.097
    Допаѓања:
    22.267
    Девојка од генерација што ми беше, исто 5 та година роди дете. Заврши факултет, работеше општа , па запиша специјализација. Паралелно роди уште едно ама си ја тера специјализацијата и нема намера да се откаже. Доколку имам подршка и помош од партнерот ништо не е невозможно. Верувам дека и родителите ќе ти помогнат со детенцето, за да се посветиш паралелно и на учењето.
    Верувај дека сите коцки ќе ти се наместат. Кариера и со дете се гради.

На Mihaela123456, Martka и dead.flower23 им се допаѓа ова.
  5. intj_girl

intj_girl Истакнат член

Се зачлени на:
    26 февруари 2023
    Пораки:
    1.570
    Допаѓања:
    1.341
    Еве јас терав по ред факултет, па работа, па сега имам 38 години. Ништо не ти фали, сѐ ќе се среди.

На јolene и dead.flower23 им се допаѓа ова.
  6. dead.flower23

dead.flower23 Популарен член

Се зачлени на:
    2 јули 2019
    Пораки:
    515
    Допаѓања:
    1.750
    Фала ти ми даваш надеж но сепак можеби порано раѓале млади , сега сите стануваат мајки на отприлика 28,29,30+ ете едноставно кога ќе им се среди животот и се чувстуваат стабилно и си имаат среќна бременост а не исполнета со грижи и непознато..

7. intj_girl

intj_girl Истакнат член

Се зачлени на:
    26 февруари 2023
    Пораки:
    1.570
    Допаѓања:
    1.341
    Животот не е ни приближно среден на 30 години... Па посебно не со работа во здравство, со чекање сто години за решение... Никогаш нема да се осеќаш стабилна и спремна за дете, а понатаму може само повеќе да се искомплицираат работите. И јас сум во здравство, ми требаа 10 години за да се вработам, кога конечно добив решение на 35 години и почнав да размислувам да правам нешто на тема деца, фати пандемија и пак неизвесност. Сега нити сум мирна, нити уживам во бременост, цело време сум во страв да не се случи нешто лошо. Затоа биди среќна зошто немаш никаква причина за загриженост верувај ми. Најдобро поминаа тие што забременија апсолвенти, и факултет завршија и сега имаат полнолетни деца.

На MarcyNA, 5678m, Martka и 3 други им се допаѓа ова.
  8. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.672
    Допаѓања:
    76.948
    Јас првото на 22г го родив, второто на 24г и на 25г дипломирав. А истата година подоцна и за кола положив. Децата ми даваат сила, се што сакам успевам да си завршам. Може е потешко, ама без откажување. Ќе биде се како што треба :hug: А на твоите да кажеш, шанса нема на такво нешто некој да не се израдува. И на моите и на маж ми неговите кога соопштивме (двајцата по 22г), се израдуваа.

@снежана2023 од Стружанка од Автокоманда. Ќе ги сликнам утре, само незнам на слика колку ќе доловам какви се..

На dead.flower23 и WhiteCat33 им се допаѓа ова.
  9. Ena05

Ena05 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 мај 2019
    Пораки:
    885
    Допаѓања:
    969
    Во стружанка има труднички алишта? Може да ми кажеш од кој дуќан ги зема трудничките хеланки?

На mariz му/ѝ се допаѓа ова.
  10. gothchick

gothchick Популарен член

Се зачлени на:
    28 мај 2011
    Пораки:
    1.598
    Допаѓања:
    1.840
    Втора бременост, од првата доењето ми заврши пред 10 месеци. Сега сум 11 недела и брадавиците ме пржат како после доење. Исто на брадавицата кај што беа каналите гледам исушено бело (најверојатно млекце). Да мачкам нешто од сега или рано е?
    Ќе прашам и доктор ама до термин имам уште 12 дена.

11. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.672
    Допаѓања:
    76.948
    Па имаат само хеланки (тегет и црни) и тренерките тегет. Од Автокоманда тој, што е во редот со слаткарницата Мандарина, на странава кај кафичот Аристократ. Имаат и маици труднички, ама тоа не ми требаше и не ги ни видов тие... Тренерките се со ластик убав растеглив горе.
    20240217_205731.jpg 20240217_205834.jpg
    А хеланките се подесуваат како расте меше (со ластик и копче)
    20240217_205916.jpg 20240217_205956.jpg

Мокри се уште дека ги перев одма, неможам да ви се сликнам со облечени сега. Ама прееска ги пробав кога ги донесов дома, тренеркиве ептен мерак ми направија, како панталони стојат. Памукот одличен. Јас среќна што и висока сум и тешко наоѓам нешто што ми одговара, а овие топ ми дојдоа :D

@gothchick и јас од старт имам по брадавиците така белко и исто такво чувство имав се до скоро. Дури еднава ептен ме чешаше еден период, а сега веќе ми се смири 14+5 сум. И јас тогаш малку се подзамислив и мислев на феминава да прашувам, ама случајно и на апликациите прочитав дека за тие недели тоа дека нормално било кај некои жени да се појави. Само си ги чистев со водичка на бањање и толку...

Едит: Дури и во прслук внатре имав белко перутаво (засушено млекце најверојатно).

Последна измена: 17 февруари 2024
    На снежана2023, Ena05, .baby.love. и 3 други им се допаѓа ова.
  12. BellaBibi

BellaBibi Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2021
    Пораки:
    7.097
    Допаѓања:
    22.267
    Отсекогаш сакав да бидам млада млада мајка, ама Господ имал друг план. На 33 здравје се да биде во ред ќе станам мајка.
    И апсолутно не ми е се под конец средено, ама еве директорката што ни е во фирма бркајќи кариера е 55 години и вика животот ми отиде по кариера , не стигнав ни да најдам некој ни да си родам дете.
    Ме наврати на една девојка што ми правеше нокти пред 10+ години. Средно медицинско учела и останала бремена. Дечкото ја откачил, млад и тој. Завршила школо. Вика сама научив занат, си положив за кола, запишав факултет и за кратко се префрлам во таа бранша, ако имам време ќе работам дома. Подршка имам од моите , помагаат со детето и можам и ќе успеам се.
    Ти можеш, вие ќе успеете, само слога и подршка еден на друг. Па и надвор од државата не ти е пропуштено. Фамилијарно можете да се преселите и да успееш во се.
    Се ќе биде, верувај не се откажувај.

На La-loca, dead.flower23, Martka и 3 други им се допаѓа ова.
  13. Ivana 8

Ivana 8 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јануари 2021
    Пораки:
    804
    Допаѓања:
    773
    Ние сме по две години разлика, па терале некако. Финансиски е тешко дур пораснат, ама еве сеа па ние им помагаме на нашите. Ги изненадуваме со патувања и слично. Кога се венчававме во црква попот врза два чвора ( нели колку чвора толку дечиња ) и му викам врзи уште два ја сакам 4 деца и стално викам господ четири да ми даде. И кај сите да даде, ако не толку барем по едно да се радуваат. Зошто секој втор пар се мачи со неплодност.

На La-loca, Ive13 и Anyshka им се допаѓа ова.
  14. Ivana 8

Ivana 8 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јануари 2021
    Пораки:
    804
    Допаѓања:
    773
    Живо и здраво да е, баш те помислив и сеа отварам да пишам до кај си и баш ме израдува :)

На Konstrakta му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Wanna.be.mum

Wanna.be.mum Популарен член

Се зачлени на:
    1 јуни 2013
    Пораки:
    1.019
    Допаѓања:
    1.101
    На plava.90 и Konstrakta им се допаѓа ова.
  16. marija305

marija305 Популарен член

Се зачлени на:
    3 декември 2014
    Пораки:
    1.160
    Допаѓања:
    8.002
    Ај по втор пат да се пријавам во темава, вчера правев тест, позитивен е. :D
    4та недела сум според последна менс. Да закажам одма кај матичен или да почекам уште недела две? Првата бременост ми рекоа после 5-6 та недела, претходно мн рано било:wasntme:

На sani99, Monas95, 5678m и 4 други им се допаѓа ова.
  17. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.672
    Допаѓања:
    76.948
    Со лесно! :hug: Најдобро за 2 недели закажи. Ама и тогаш може да е рано за срцева реакција... да не се грижиш ако тогаш не слушнете..

На Misskirova му/ѝ се допаѓа ова.
  18. La-loca

La-loca Популарен член

Се зачлени на:
    10 јуни 2020
    Пораки:
    1.018
    Допаѓања:
    6.491
    Значи сонувањето во бременоста ќе ме уништи. Сонував како сум го изгубила бебето, се изнаплакавме во сон со мм, а бебето мрда. Дури и инсеминација ми правеа пак. Леле што ти значи психа и тешко минато (борбата со неплодност 5год) Станавме од кревет и двајцата, ме виде дека сум вознемирена и си седнавме кафе да си пиеме пред зори. Многу ми е поддршка значи, се повеќе и повеќе го сакам. Не знам зошто викаат луѓето- како поминува време бледее љубовта останува само навиката8-|
    Добредојдовте нови ајде да се собираме што е можно повеќе:sun: И со лесно да се изоди патот.

На MikaV, warrior, Cherry blossom89 и 2 други им се допаѓа ова.
  19. .baby.love.

.baby.love. Истакнат член

Се зачлени на:
    2 ноември 2023
    Пораки:
    155
    Допаѓања:
    123
    Нормално е во бременоста да се сонува повеќе,и тоа многу живописни соништа баш пред некој ден слушав една емисија за тоа, не се секирај сите ги имаме.
    Опушти се и уживај во бременоста, само позитивни мисли и релаксација.... ќе биде се во ред.
    Инаку за љубовта и јас често си мислам дали со доаѓањето на дете таа ќе ни се намали или преминува во некој друг вид на љубов...поради немање толку време за посвета еден на друг. Нека кажат тие што веќе го искуствата тоа.

На La-loca му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Evangeliaa22

Evangeliaa22 Истакнат член

Се зачлени на:
    1 мај 2023
    Пораки:
    977
    Допаѓања:
    1.059
    :f:
    Јас сум човек што и пред да останам трудна сонував многу. Откако одтанав трудна тоа беше страшно, со тоа што од седми и осми се намали интензитетот, но деновиве почна повторно. Страшно! Те разбирам како ти е, ама at the end of the day, сон е, уживај си во бременоста, имај убава мисла и сѐ ќе биде во ред :f:

На La-loca му/ѝ се допаѓа ова.