Девојки спреј за грло дозволен за трудници 15 недела сум ? Мн ми се суши грлото и ме тера на кашлање се давам...
Спрејовите дополнително ќе те доисушат- сѐ што е на база на еукалиптус, прополис… пиј чаеви и купи си пантенол пастили или исла мус или исла касис- исто пастили. Ќе ти го обложат целото грло и нема да кашлаш
Zdravo devojkii Dali pred da dojde ciklusot,testot za bremenost moze da bide negativen, a vsusnost da sum bremena?
Ke se namalat sonovite negde 6 7 mesec, inace da na pocetokot strasni se. Jas sekoja vecer sonuvav mazot mi kako me izneveruvapa ke mu se javev ili pisev ako ne bese doma iznervirana toj abe legni spij si budala edna hahaha.
Јас чекајќи да ми дадат решение, само времето си го изгубив, а можев порано да станам мајка. Да се пријавам, чекаме второ ( а решение се разбира немам) на 36 години. Се надевам дека ќе биде сѐ во ред, со оглед дека многу се блиску првиот царски и сега оваа бременост. На сите со лесно, секое детенце носи среќичка
Здраво, на почеток од бременост сум, а син ми има како мали пликови на рачињата и ги чеша секое сабајле, бевме кај неговата матична не беше сигурна дали е коксаки или алергија дека само на дланките имаше, а сега приметив има и по две три на стапалата. Ве молам доколку е коксаки дали некоја мајка имала искуство и дали е опасно на почеток за бременост, ептен сум преплашена. ве молам за искуство било какво :/
Прво не паничи не си прај стрес на тебе и плодот. Второ проверете што му е со точност на детето, зошто од претпоставки нема да го третираш. И трето , кога ќе дознаеш што точно му е на детето консултирај се со твојот матичен гинеколог или ако си во можност пиши му уште сега , бидејќи овде 30 трудници 30 различни искуства и освен плус паника за тебе одговор тичен нема да најдеш. Со лесно.
Обично тие вируси нас ни се поминати и мала е шансата да ги фатиме. Двете деца ми прележаа коксаки во различен период, јас ниту друг возрасен дома не фати. Тука никој точно нема да знае да ти каже.. во вакви случаи најдобро со матичен гинеколог да си се консултираш... а прво со матичниот на малото да видите за што точно се работи, дали е сигурно коксаки или друго..
Кога најрано ви проверија грлото сп рака ? Збпрувам на нежен допир само со прст да осети доктор дали е тврдо /меко..
Дали некоја има користено бебешко креветче вон стандардни димензии, 116х80см конкретно да сподели искуство за дали се исплати долгорочно(барем 3 години), дали се наоѓа постелнина за тие димензии душек(110×80см), како сте задоволни?
37ма недела и беше ужасно непријатно. Цел ден имав лажни контракции и менструални болки. На следна контрола ќе го одбијам овој преглед. Според мене нема потреба да се изведува пред да има реални индикации за породување.