Имаше едно време по онлајн странициве еден додаток кој се ставаше напред на седиштето и каишот идеше преку него и баш делуваше пријатно за стомакот. Не сум приметила дека нешто стега сега за сега, за понатаму ќе видиме. За безбедност ми е највеќе, без каиш не се осеќам сигурно да возам.
И јас сум и на возачко и сувозачко обавезно со каиш, без каиш неможам да се возам... А пред 1г ме лупна камионче за отпад, ме однесе... среќа каиш што имав. Не дека на некои далечни дестинации ќе возам, ама пак еве како за несреќа во населба и ме удри камиончево А толку мало и лесно количе имам, мало ударче и лета. И јас тој додаток на Али го гледав. Доле се закачува на седиште меѓу нозе... @Spidy така уште сега и го ставам, имам маааало стомаче пркнато...
Блазе си ви шо возите јас допрва треба да полагам полигон и гратска Да почекам да потпорасти стомакот можи ке се сожалат нема да ме малтретираат многу
Уплаќај , не се радувај на голем стомак дека имаат осет. Другарка во 8 ми ѓесец 5 пати ја буткаа, немаат осет освен пари да им дадеш.
Јас ја прашав мојата матична за тоа каивчето што се врти по интернет страните за бремени жени. Таа рече во никој случај тоа не е безбедно. 7ипол месеци сум бремена морам сама да возам дете од и до школо маркети се снаоѓам со појас некако ќе возам дури можам барем дур се породам оти ако го чекам маж да ме развозува отиде возот .
Добар ден мешковци. Јас сум нова тука т.е сега се зачленив инаку ве читам секој ден. Имам едно прашање јас сум 33недела сега бев на контрола докторката не ме прегледа на ехо туку само вагинално а би требало да ме прегледа на ехо бидејќи веке втора контрола ме нема прегледано а бебето ми е карлично а и не ја знам килажата...малку е непромислена и гледа се на брзина. Ми направи ЦТГ кога го правев чувствував болки но таа рече дека е се во ред и дека на ЦТГ немало регистрирано болки затоа барам мислење од вас. Имајте убав и пријатен ден.
Горната линија е бебето, долната се контракции. Кога има вистински контракции, обично изгледаат слично (ќе има пикови на линиите во исто време на двете). На ова цтг немаш контракции, а за бебето изгледа во ред. Сестрата во Чаир ми рече очекуваат 5-6 поголеми движења во 15-20мин, најголем проблем е ако се намалени.
Надворешни сама си ги гледаш кај ти се, внатрешни гинеколог може да ти ги види само зашто се во грлото на матката. Не знам дали ќе се нафатат да ти гледаат дали имаш кондиломи внатрешни во бременост. Консултирај се со гинеколог во однос на пороѓај. И односи со партнер исклучиво со кондом.
Devojki jas se porodiv denes vo 13 i 45, za zal morase carski ama bitno dvajcata sme zdravi zivi. Pozz do site, guski pa ke se druzime vo dr temi. P.s ke pisam vo porodilni.
Знам, се смеам. Морам да одам сега, останваме сами парите за такси ке ми бегаат. Возам јас низ маало, до градинка ама за по далеку ми е страв. @Besbes24 Честитки, да е живо и здраво
Devojki koja nedela go osetivte bebus vo stomak ? Ne mi teknuva za prvata bremenost koja nedela go osetiv Sega pocnuvam 17 ta nedela ama uste ne go osekjam
Еве и јас исто, задутре сум 17 недела, не сум сигурна дали осеќам нешто. Некогаш навечер ставам рака на стомак и како да се движи нешто, ама дали е бебето или цревата не знам, а може и да ми се чини.