Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Ana_mk

Ana_mk Истакнат член

Се зачлени на:
    5 февруари 2015
    Пораки:
    98
    Допаѓања:
    280
    Zdravo i od mene konecno i jas resiv da vi se pridruzam :)

На mama89, Mariangel, awl и 6 други им се допаѓа ова.
  2. Kiflicka05

Kiflicka05 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 февруари 2015
    Пораки:
    310
    Допаѓања:
    670
    Јас во 10-та недела бев на зимување во Боровец...Наши искуства ќе ти кажеме, но најважно е како ти се осеќаш. Инаку, се знае дека одморот на планина/море е добредојден за трудниците ;)

На Стефани_5, mdenkov и Eli23 им се допаѓа ова.
  3. verena

verena Активен член

Се зачлени на:
    30 октомври 2014
    Пораки:
    159
    Допаѓања:
    101
    мешиња пред колку време си купивте алишта за бебчината и шо купивте сакам овие денови да одам на шопинг но нез шо да купам прво ми е 34 недела сум мислам дека не е рано за купвање

На Eli23 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Fatalnata

Fatalnata Популарен член

Се зачлени на:
    29 јули 2014
    Пораки:
    1.451
    Допаѓања:
    8.673

На coconaut му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Fatalnata

Fatalnata Популарен член

Се зачлени на:
    29 јули 2014
    Пораки:
    1.451
    Допаѓања:
    8.673
    Jas plativ 350 den za 3 brisa i urinokultura,sama gi nosev na mikrobiologija :)

На ♡BuBaLe♡ му/ѝ се допаѓа ова.
  6. <3 pleza4e <3

<3 pleza4e <3 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 мај 2015
    Пораки:
    770
    Допаѓања:
    3.443
    Мешковци ви пишувам само да ви кажам нешто:)
    До сега ви пишував скоро на секоја со намера да ви помогнам со вашите проблеми, меѓутоа од сега ќе ме нема многу на темава, освен да ве известам како и што напредуваме со бебушко.:)

Причината за тоа е што моите совети беа лошо сфатени и коментирани во друга тема:fubar::fubar:
    Исмејувани од особа која што нема ни мала претстава за кого збори, што сум поминала и колку всуштност имам стварно години (ме направи дете).:nod::nod: :|

Несакав воопшто да го спомнувам тоа ама ете го кажав, повеќето од вас веќе знаат дека сум медицинско лице, доколку сакаат совет можат слободно да ми пишат лична порака, како што го направија тоа денеска 5-6 од вас (нема потреба да ве именувам си знаете кои сте).
    Доколку можам ќе ви помогнам.:hug::hug:

Добредојде на сите нови мешковци :hug::l:

На Pcelka94, mama89, Mariangel и 7 други им се допаѓа ова.
  7. ♡BuBaLe♡

♡BuBaLe♡ Форумски идол

Се зачлени на:
    2 мај 2015
    Пораки:
    5.209
    Допаѓања:
    106.357
    <3 pleza4e <3. Твоја одлуκа, но сваќајκи го фоρумов κаκо место за слободна дρужба и ρазмена на мислења без етиκетиρање, анонимно без оглед на возρаст, пρофесија и сл. не би тρебало пρед се да има таκви κоментаρи, а κога веќе ги има игноρ и теρај си по свое. Мене особено овој дел од фоρумот ми е κаκо пиење утρинсκо, попладневно и за добρа ноќ κафенце со опуштено дρуштво од иста бρанша- тρудни женичκи со κои споделувам исκуства мислења и ставови, а ти си една од најаκтивните овде и најинтеρесните по мене и навистина не би саκала да не напуштиш. Навистина ми е супеρ дρужењето со сите туκа, се надевам и дρугите го делат моето мислење

На Angel.Heart, Pcelka94, mama89 и 12 други им се допаѓа ова.
  8. <3 pleza4e <3

<3 pleza4e <3 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 мај 2015
    Пораки:
    770
    Допаѓања:
    3.443
    И јас исто ја осеќам темава, затоа бев една од најаκтивните овде. Неκои испρатив, многу нови тρудници дочеκав. Со неκои сум ептен блисκа и си κомунициρам и пρиватно, ама навистина несаκам мојата дρужба да се сфати погρешно.
    Госпоѓава највеρојатно и ќе ја блоκиρам па веќе ниедно мое мислење нема да види.

На Pcelka94, zalosna и mdenkov им се допаѓа ова.
  9. mdenkov

mdenkov Истакнат член

Се зачлени на:
    9 април 2013
    Пораки:
    394
    Допаѓања:
    619
    @monik55 i @podravka @<3 pleza4e <3 i itn......da vi soopstam,bev deneska na kontrola kaj dr.organdzisk ,mu gi odnesov na doktorot rezultatite od priska 1 i danunov sindrom rece deka se bilo odlicno, me gledase na 5d,bebeto bese kako topce skupceno :D,no mnogu nemirno za 40min. edno 10 pati si ja smeni polozbata, inaku plus gledase dali ima razvieno cerepna koska i nesto drugo na stomak(neznam kako bea medicinski terminite) se bese dobro, kakvo e samo custvoto :sun: sinko nas ni mavta so rakata- 5 prstinja.znaci ljuge cutsvoto e neopisivo go gledas malo covece na ekranot .Inaku ni kaza doktorot deka do 15 nedela bila taa defirencijacija na polovite, i deka mnogu cesto moze da se zgresi mislejki deka e masko,a ono bil klitorisot, pa taka nekako uspeavme da go razmrdame naseto bebe,ja promeni polozbata i ni kaza deka ne e siguren deka e masko,no spored toa sto videl i mi pokaza:) rece masko e 90%,i taka mesinja epten sum srekna, bebus masala golem 103g, ni bega za 1 den napred od predvidenata data:D za grcevite mi prepisa magnezium do kraj na bremenosta,no isklucivo tableti da pijam 2X1, za patuvanje ne mi spomnavme ,samiot doktor ne prasa-sto kako planirame i mi rece deka slodobno moze da odime do grcija na pokratka relacija ili do bansko ,no bez banjanje(zabraneto)-znaci ni vika nema nikakov problem za 2-3 sto ke patuvas, tamu samo uzivaj si i relax.....................tolku od mene mesinja caooooooooo

На Pcelka94, bokace, mama89 и 6 други им се допаѓа ова.
  10. Стефани_5

Стефани_5 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 февруари 2015
    Пораки:
    138
    Допаѓања:
    284
    фала ти :) јас сега за сега сум ок :) така да се надевам дека ќе си уживкам на чист воздух :)

На Kiflicka05 и mdenkov им се допаѓа ова.
  11. Стефани_5

Стефани_5 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 февруари 2015
    Пораки:
    138
    Допаѓања:
    284
    Честитки!!!! Уживкај си во убавините на бременоста:)

На mdenkov му/ѝ се допаѓа ова.
  12. monik55

monik55 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2015
    Пораки:
    7.991
    Допаѓања:
    59.668
    Lele mila mnogu se izraduvav mnogu mie milo sea uzivajte:* :* :*

На juli rak и mdenkov им се допаѓа ова.
  13. mdenkov

mdenkov Истакнат член

Се зачлени на:
    9 април 2013
    Пораки:
    394
    Допаѓања:
    619
    Dusa bev denes na kontorola i doktorot mi kaza ovie fersan forte koga ke gi zavrsam,da si kupam tothema po 1 ampula dvenvo so sokce od limon ceden:), mi rece deka bile najdobri spored nego a gledam deka poveketo od vas trudnicite ,me sovetuvaa niv da gi kupam

На <3 pleza4e <3, Kiflicka05 и podravka им се допаѓа ова.
  14. juli rak

juli rak Истакнат член

Се зачлени на:
    9 февруари 2015
    Пораки:
    227
    Допаѓања:
    358
    Aman duso ne trosi si gi nervite na nebitni raboti :makeup::makeup::l:

На <3 pleza4e <3 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. juli rak

juli rak Истакнат член

Се зачлени на:
    9 февруари 2015
    Пораки:
    227
    Допаѓања:
    358
    mnogu se raduvam mila ke si imas momcence milo mi e mnogu :makeup:

16. Kiflicka05

Kiflicka05 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 февруари 2015
    Пораки:
    310
    Допаѓања:
    670
    Е јас сум за ова последново ;). Блокирај кој и да е... На крај на се, ако на некого не му се допаѓа тоа што го пишуваш, нека не те чита... Баш оваа тема е опуштена, си размислуваме мислења и искуства, не правиме пазар ;)

На Стефани_5, Pcelka94, mama89 и 2 други им се допаѓа ова.
  17. vesna212

vesna212 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јануари 2012
    Пораки:
    118
    Допаѓања:
    49
    Феминки качив малку температура дали да пијам парацетамол бидејќи сабајлево испив еден како да ја симнам?

18. tweety26

tweety26 Популарен член

Се зачлени на:
    30 март 2010
    Пораки:
    1.650
    Допаѓања:
    2.279
    Јас денес бев за крвна слика и урина,резултати земав само незнам да ги толкувам.Едино приметив имам опаднато некои нешта.А утре ги зимам резултатите од брисевите,знаете имав уреоплазма и ја лечев па ми зема пак брисеви да видиме дали уште има или не.А на прегледов пред некој ден рече имам и кандида.Ова инфекцииве баш досадни.
    Утре да видиме што ќе каже.Инаку тераме 29 недела,и малку дебело маженце е :D На татко му во тоа е пошто мамичка е слабичка.Само 8 кила сум поправена од почеток до сега,и се е во стомаче.

На <3 pleza4e <3 и irenna им се допаѓа ова.
  19. Mariangel

Mariangel Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2015
    Пораки:
    2.649
    Допаѓања:
    47.004
    Dobra vi nokj idni mamichki :hug:

На <3 pleza4e <3, Стефани_5, eatpraylove90 и 2 други им се допаѓа ова.
  20. mama89

mama89 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 мај 2015
    Пораки:
    1.019
    Допаѓања:
    9.332
    Денес ме немаше ...гости сабајле па на работа,вечерва па гости па еве сега легнувам филмче со мм ќе гледаме и така супер сум само мн ми е жешкооо и комарци партаал ме неправија :( инаку поздравче до сите @mdenkov баш ми е мило штом се е добро машко и ти другарче за моето момче :) , @<3 pleza4e <3 нееемој да не напуштааш и ти како мене и си една од поактивните ,немој ради некој небитни фаци те молаам те сакаме сите :* @Mariangel лека ноќ и на тебе и на сите мешиња ве сакам сите до месечинатаа и цик цак назад пешки :*

На <3 pleza4e <3, Стефани_5, mdenkov и 4 други им се допаѓа ова.