Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Ivana 8

Ivana 8 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јануари 2021
    Пораки:
    804
    Допаѓања:
    773
    На ГАК се породи така?

2. WhiteCat33

WhiteCat33 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 август 2020
    Пораки:
    1.073
    Допаѓања:
    2.068
    @Besbes24 Честитки, здраво и живо :l::f:

3. Wanna.be.mum

Wanna.be.mum Популарен член

Се зачлени на:
    1 јуни 2013
    Пораки:
    1.019
    Допаѓања:
    1.101
    Зошто им потќутнуваме на докториве?Речи си слободно, бебе да си видам ајде да видиме колку се здебелило :inlove: не им се плаши. Јас не заминувам еве ти кажувам дури не си распрашам се.

На Pavlovska Jovana, intj_girl и WhiteCat33 им се допаѓа ова.
  4. Ivana 8

Ivana 8 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јануари 2021
    Пораки:
    804
    Допаѓања:
    773
    @Pavlovska Jovana да си смениш доктор. Породи се , живи здрави бидете и да си смениш после. Еве јас денес последен пат бев кај матичната на контрола ( 36та сум продолжувам на цтг во чаир ) брисеви ми зема, на ехо ме гледаше, и 20 мин ми објаснуваше кој се вистински, кој лажни контракции, што да правам ако ми пукне водењак, техники на дишење и кој се причини за да ти закажат царски. На крај ми рече ја цитирам " за што и да ти треба мислење, совет , подршка да се јавиш и да дојдеш " . Секогаш викам најважно е да имаш доверба и добра комуникација со докторот што си го одбрала.

На Evangeliaa22, warrior, La-loca и 9 други им се допаѓа ова.
  5. Wanna.be.mum

Wanna.be.mum Популарен член

Се зачлени на:
    1 јуни 2013
    Пораки:
    1.019
    Допаѓања:
    1.101
    Може пак ќе си биде природно, а и царски не е страшно, ниту пак значи дека нема да можиш ништо да правиш. Јас 5ти ден дома како пуштаат одма скали си качив, дете си капев, не се ни свиткав, опоравувањето беше деновите на болница, може зедов еден,два кетонали дома не се сеќавам. Совет од мене ако дојде до царски почни да шеташ од 2ден не залегнувај, тоа е спас.

На flower55555, mariz, Secret-Angel7 и 2 други им се допаѓа ова.
  6. Secret-Angel7

Secret-Angel7 Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2011
    Пораки:
    1.054
    Допаѓања:
    2.106
    Дај Боже пак да биде природно, само тоа сакам! Имам неколку гинеколошки операции со многу тешки закрепнувања, а и знам дека не смееш долго време да креваш...не би издржала да не си ги држам двете бебиња во раце :)

На Leonessa Moon, Anyshka и Maja92@ им се допаѓа ова.
  7. Maci321

Maci321 Активен член

Се зачлени на:
    8 август 2023
    Пораки:
    271
    Допаѓања:
    70
    Zdravo da prasam na Mikrobiologija i parazitologija do kolku chasot primaat brisevi ? Fala

8. Konstrakta

Konstrakta Истакнат член

Се зачлени на:
    17 април 2022
    Пораки:
    2.337
    Допаѓања:
    3.265
    Da

На Ivana 8 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Pavlovska Jovana

Pavlovska Jovana Активен член

Се зачлени на:
    19 февруари 2024
    Пораки:
    38
    Допаѓања:
    67
    Боже ај се да бидеме пристојни но следниот пат ич не ќутам..

На Wanna.be.mum му/ѝ се допаѓа ова.
  10. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.680
    Допаѓања:
    76.961
    Добро утро... :)

Пред 2 недели имав крварење (црвено и кафено помешано во старт), а после 3,4 дена ми се доцедуваше кафен исцедок само и скроз ми престана. Значи некои 10 дена немам ништо веќе. Сабајлево станав и ме пресече некоја болка, како се вртев во кревет така ме тегнеше како бодеж. Станав, се раздвижив и ми се смири. Ама бев до тоалет после, на гаќи океј бел исцедок.. а на бришење бел исцедок со светли крвави конци. Да се сеќирам или? Сте имале вакво нешто? Ништо вака не сум имала со првите две, па незнам што да правам... Да следам ако недај боже прокрварам, да одам на лекар? Во случајов само со конциве крвави ништо да не превземам?
    Болки, грчења, тегнења си имам повремено, ама за тие сметам дека е па нормално...ширење на матката.

На sani99 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Pavlovska Jovana

Pavlovska Jovana Активен член

Се зачлени на:
    19 февруари 2024
    Пораки:
    38
    Допаѓања:
    67
    Така ми беше и мене со втората бременост (сега ми е 3 бременост)и докторката но бидејќи се преселивме и морав да барам друга докторка.
    Оваа сега ми изгледаше за пристојна жена и нормална ама искрено премногу е непромислена и се гледа набрзина ама ај викам ми остана уште малку да не мењам сега доктори а и потешка е процедурата за да се смени матична кога веќе една почнала да ти ја следи бременоста...
    Ситно бројам ке издржиме

На Ivana 8 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Bonnie Top

Bonnie Top Истакнат член

Се зачлени на:
    21 март 2015
    Пораки:
    282
    Допаѓања:
    698
    Пред некоја недела имав и ја така конци на бришење. Веднаш отидов на контрола зошто се плашам од претходна бременост бев со скратено грло. На преглед докторот виде мал хематом и ми рече да одмарам барем во најмала рака до 14 та недела. За да ти е мирна главата тркни да те зирнат. ќе биде се во ред.

На mariz му/ѝ се допаѓа ова.
  13. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.680
    Допаѓања:
    76.961
    Уф, многу пати веќе бев на ехо периодов и да не е штетно веќе толку ехо за бебето :( Ќе видам во теков на денот ако пак имам, ќе отидам..

На Bonnie Top му/ѝ се допаѓа ова.
  14. prinstongirl2

prinstongirl2 Популарен член

Се зачлени на:
    18 јуни 2013
    Пораки:
    1.988
    Допаѓања:
    1.738
    Честитки живо и здраво да е

15. Bonnie Top

Bonnie Top Истакнат член

Се зачлени на:
    21 март 2015
    Пораки:
    282
    Допаѓања:
    698
    Пробај малку да одмараш овие денови, ќе се среди нема да има ништо.

16. Fenix05

Fenix05 Популарен член

Се зачлени на:
    23 март 2022
    Пораки:
    3.742
    Допаѓања:
    9.459
    Живо здраво мајка. И јас бев разочарана дека завршив царски ама нема никаква врска ќе заздрави рана, важно сте добри двајцата. Чекај сега да ти го донесат на гушкање :inlove:

На Hopeeee, WhiteCat33, Maja92@ и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  17. flower55555

flower55555 Популарен член

Се зачлени на:
    3 октомври 2017
    Пораки:
    2.667
    Допаѓања:
    4.998
    Не е штетно ехото прашав јас, оти одам и кај матичниот на преглед и кај специјалист за извештај за клексани, некогаш ке се погоди 2пати во 10дена зависи од терминот.
    Јас па немам никакви болки, и затоа ме фаќа паника малку сите вие пишите дека сте со минимални болки кај мене ништо не осеќам, а стомаков машала посебно навечер ко во 5ти да сум..

18. .brm.

.brm. Активен член

Се зачлени на:
    20 октомври 2023
    Пораки:
    44
    Допаѓања:
    36
    Имав и јас скоро светло крвави конци на бришење, излезе дека е пукнат капилар. Ми препорачаа само повеќе одмор и без напнување. :)

19. Konstrakta

Konstrakta Истакнат член

Се зачлени на:
    17 април 2022
    Пораки:
    2.337
    Допаѓања:
    3.265
    Го разбирам првичниот момент, сепак е операција, но најбитно бебето е живо и здраво и си го гушкаш и мирисаш :) Здравје Боже следното може ќе биде природно, зошто да не ;)

На Fenix05 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Konstrakta

Konstrakta Истакнат член

Се зачлени на:
    17 април 2022
    Пораки:
    2.337
    Допаѓања:
    3.265
    Дали има некоја трудница што се боцка со клексан или фраксипарин ама преку еден ден? И за каква индикација ви го дале ? Јани сега ме остави цела бременост со клексан ама така уз муабет дали ова би било терапија за секоја бременост во иднина доколку би сакала, рече не мора да значи, може да ги дадеме и преку еден ден ако напредува плодот. Најмногу ми го даде заради протоци, зошто со првото имав проблем ваков, инаку генерално за тие мутации што ги имам, сакаше само со аспирин секој ден да ме остави како терапија