Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Maci321

Maci321 Активен член

Се зачлени на:
    8 август 2023
    Пораки:
    271
    Допаѓања:
    70
    Jas se bockam so fraksiparin cela bremenost toa e zaradi prethodna slucka sto ja imav i se bockam sekoj den so od 0.4 isto taka imam mutacii. Ddimeri vo red no vreminjata mi se malku skrateno (barem kako sto gledam po rezulatite koi gi pravam na Transfuziologija) isto taka odam kaj Koco Dimitrovski. Bev kaj Jani no bukvalno me izmarsira i imase uzasen odnos.

2. goldenjanuary

goldenjanuary Активен член

Се зачлени на:
    20 август 2023
    Пораки:
    83
    Допаѓања:
    27
    Знаете ли неделава кој е втора смена на Гак во амбуланта 36? До колку работат со пациенти? Имам упат за во 18:00h, нели е тоа многу доцна?

3. intj_girl

intj_girl Истакнат член

Се зачлени на:
    26 февруари 2023
    Пораки:
    1.570
    Допаѓања:
    1.341
    Како го дозирате метил допа? Ми се качи притисок вчера (142/89), матичната не крева на телефон. Испив едно апче. Ќе има ефект вака?

4. Tea SK

Tea SK Популарен член

Се зачлени на:
    1 август 2021
    Пораки:
    5.105
    Допаѓања:
    10.457
    Не е доцна, работат амбулантите и втора смена.

5. Tea SK

Tea SK Популарен член

Се зачлени на:
    1 август 2021
    Пораки:
    5.105
    Допаѓања:
    10.457
    Јас кога бев на метилдопа по потреба ми рече докторката едно апче, па ако не се симне после 1 саат уште 1 апче. Сега ги пијам редовно.

На intj_girl му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Misskirova

Misskirova Популарен член

Се зачлени на:
    25 октомври 2018
    Пораки:
    3.768
    Допаѓања:
    9.106
    Нема да има. Метилдопа се пие како терапија. Јас ги пиев после царски 3×2.
    Мислам дека смееш диазепам. Ама сепак прашај доктор. Немој да толерираш висок притисок во бременост.
    Обавезно консултација со доктор.

7. gothchick

gothchick Популарен член

Се зачлени на:
    28 мај 2011
    Пораки:
    1.598
    Допаѓања:
    1.840
    Природно. Само болките беа појаки (за мене не издржливи) па урлав, ама не можев да се контролирам. Од 2цм за 3-4часа се отворив скрос и одма почнаа напони, помеѓу напони се префрлив од предродилно на бокс. Немам информација за бебето дали се напило, дали не дишело одма (зошто беше модра и со оценка 8, не ми ја дадоа, никаков коментар не добив, само ја однесоа). Не сум за провокации. Се ствара стрес и кај бебето, ама кога мора мора.

На Secret-Angel7 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. DaisyDoo

DaisyDoo Популарен член

Се зачлени на:
    26 октомври 2021
    Пораки:
    2.306
    Допаѓања:
    11.709
    Можеби оти имав блиска што роди царски и го гледав процесот и ми беше попознат.
    Од секогаш знаев дека природно раѓање не е за мене. Од денот кога дознав дека сум трудна сакав царски и тие денови на патолошка кога инсистираа на природно бев во тотална паника, едноставно не сакав. Не се гледав на боксот и покрај индукциите, контракциите, болките.

На WhiteCat33 и Secret-Angel7 им се допаѓа ова.
  9. TutiFuti

TutiFuti Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    3.882
    Допаѓања:
    34.273
    29+2 мајќи кој месец сум веќе? :D:D:D
    7м или 8 м...
    Една апп ми вели веќе 8м сум др вели дека сум сеуште 7м.

По која да се водам:sweat:.

Од кога почнавте со купување на алишта креветче количка? :inlove: јас сеуште ништо немам купено ниту едни чорапчиња.

На WhiteCat33 и sani99 им се допаѓа ова.
  10. Ivana 8

Ivana 8 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јануари 2021
    Пораки:
    804
    Допаѓања:
    773
    После вториот скрининг почнав да купувам малку по малку, и среќа што почнав сеа сум 36та недела повеќе од пола саат неможам на нозе да стојам ( што незначи дека и другите се исто ). Торбите уште во 34та ги спремив алиштата на бебето средени испеглани, постелнини се. И искрено ако планирате да правите мекици не купувај многу облека на мекици сите носат, другарка не ни успеа да му облече се и останаа две кеси големи со етикети облека. Јас си направив план, пример 100 евра за облека, 400 евра за количка итн... се што ми остана пари ги ставив на сметка и ќе му ги чувам :)

На warrior, WhiteCat33, Bebe 91 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  11. TutiFuti

TutiFuti Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    3.882
    Допаѓања:
    34.273
    Мекици нема да правиме тука во Германија , а доле бабите ако сакаат нека прават :D, маж ќе биде цело време со синко и мене па неверувам дека ќе има време за меекици да прави иако имаме тука круг на роднини и пријатели но би им било чудно овде за тој обичај бидејќи пријателите повеќето не се наша вера. Христијани,
    Јас сум со близнаци и сеуште суупер функционирам купувањето би ми било онлајјн неверувам дека ќе се акам по продавници.

На mal.ecka и WhiteCat33 им се допаѓа ова.
  12. Ivana 8

Ivana 8 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јануари 2021
    Пораки:
    804
    Допаѓања:
    773
    Епа тогаш можеш да си почнеш да си нарачуваш, да си ги испереш средиш и да си уживаш после. Одмори сега изнауживај се зошто после со близнаци нема одмор :)
    И јас сум рекла тие мајки што имаат близнаци орден треба да им се закачи еден голем така :) Живи и здрави да сте и ти и бебушките и се да помине ко што треба :)

На WhiteCat33 и TutiFuti им се допаѓа ова.
  13. Vincent

Vincent Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јуни 2020
    Пораки:
    608
    Допаѓања:
    298
    Jas i ti isto termin imame zdravje za poragaj

14. sinoli4kaaaaa

sinoli4kaaaaa Истакнат член

Се зачлени на:
    2 септември 2013
    Пораки:
    166
    Допаѓања:
    60
    До 12 часот

15. _budaletinka*

_budaletinka* Истакнат член

Се зачлени на:
    22 ноември 2022
    Пораки:
    1.547
    Допаѓања:
    1.362
    Да пишам денес пак бев на приватно кај докторот што си идам да видам поради ова од Гак со лакуниве. Докторот денес ме гледаше вика супер постелка вика нема ништо од тоа што ти кажале таму постелка не е ниско поставена како што ти кажала високо си е супер поставена без лакуни, хомогена си е постелката. Како што сфатив лакуните ако се појават неможат да исчезнат веќе туку си се постојано тука само се следи почесто за да не се појават нови или? Некој да каже поискусен ако лошо сум сватила. Дури и 2-3 слики извади со постелка убаво фатена сликана. Ми падна мислам камен од срце .. да извадат човек од памет само. На 4 март секако сум на 2 скрининг кај Самарџиски и после тоа на 8 кај Димчев па баш ќе видам дали ќе спомнат нешто и двајцата за лакуни и слично.

На Martka и WhiteCat33 им се допаѓа ова.
  16. Друштвена

Друштвена Активен член

Се зачлени на:
    24 февруари 2023
    Пораки:
    61
    Допаѓања:
    82
    Здраво мајки, сакам да прашам дали некоја имала слично искуство. Бремена сум 29та недела, имам и циста на десниот јајник. Дали тие што бевте во слична ситуација како мојата докторите ви препорачаа природен пораѓај или пораѓај со царски рез?

17. intj_girl

intj_girl Истакнат член

Се зачлени на:
    26 февруари 2023
    Пораки:
    1.570
    Допаѓања:
    1.341
    Фала ви на двете. Сега ми е подобро.

На Misskirova и Tea SK им се допаѓа ова.
  18. BellaBibi

BellaBibi Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2021
    Пораки:
    7.128
    Допаѓања:
    22.345
    Другарка истера цела бременост со лакуни на постелка. Не е ништо толку страшно за вадење од памет. И да ти кажат дека ги имаш нема да смениш ништо, постојат и тоа е. И другаркава беше непушач па ги имаше. Беспрекорна бременост до крај и здраво право дете.
    Не си правете толку стресови со секоја една работа во бременоста.
    И никој да ме не разбере погрешно, претеруваме со плукање по доктори од државна. Па среќа не познавате случаеви од Систина каде буквално се бркани и итно препраќани на спасување на Гак , буквално од доктори со звучни имиња таму. Не дека на гак се ситњ совршени, ама и Систина колку ,,смрди” и колку работи ги има скриено би се згрозиле и нога ме би ви стапнала таму.
    Никој лично да не сфати, кон никого не е наменето ова лично.

На DaftyCrafty, intj_girl и marama им се допаѓа ова.
  19. .baby.love.

.baby.love. Истакнат член

Се зачлени на:
    2 ноември 2023
    Пораки:
    155
    Допаѓања:
    123
    Jас имав ама на почетокот од бременоста, водена циста, растеше до кај 16та недела , па до кај 20та се намали скроз и ја снема. Ти од кога ја имаш?

20. Maci321

Maci321 Активен член

Се зачлени на:
    8 август 2023
    Пораки:
    271
    Допаѓања:
    70
    Sigurno ? Bidejki sestratata od kaj maticnata mi kaza do 12 i 30