Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Tea SK

Tea SK Популарен член

Се зачлени на:
    1 август 2021
    Пораки:
    5.109
    Допаѓања:
    10.462
    Мене ми бучи главата, пулсирања осеќам во слепоочници.
    Кога ќе се качи над 140 ми светка пред очи. Еднаш дур и повратив од тоа.

На sani99 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. WhiteCat33

WhiteCat33 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 август 2020
    Пораки:
    1.073
    Допаѓања:
    2.069
    Добро значи да не се грижам толку:D инаку секогаш ми мери цервикс мојот доктор на секоја контрола

На Evangeliaa22 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. flower55555

flower55555 Популарен член

Се зачлени на:
    3 октомври 2017
    Пораки:
    2.667
    Допаѓања:
    4.998
    Мене непцата често ми крварат, и во првата бременост и сега, ми рекоа нормално е зголемена е циркулацијата. Пиј си витамин Ц.

На Maja92@ и sani99 им се допаѓа ова.
  4. Wanna.be.mum

Wanna.be.mum Популарен член

Се зачлени на:
    1 јуни 2013
    Пораки:
    1.019
    Допаѓања:
    1.101
    Е убаво се качил, иако најопасен е долниот што не е сега многу кај тебе, пиј си Метилдопа по мене редовно не по потреба ама доктор ќе ти каже најубаво.
    Мене матичната секој преглед ми мери кај неа е ок попладне ми се качува така да сама регулирам со магнезиум и б6 или дијазепам. Мислам периодов жени не страдаме само ние од што е февруари топол слушав општо страда цела популација.

Последна измена: 21 февруари 2024
    На Ellyy и intj_girl им се допаѓа ова.
  5. 5678m

5678m Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јули 2014
    Пораки:
    191
    Допаѓања:
    298
    Da obavezno da ti napravat ispituvanja da ne imas preklampsija.Odi na Gak i bez upat veruvam deka nema da te vratat

На intj_girl му/ѝ се допаѓа ова.
  6. angel4444

angel4444 Популарен член

Се зачлени на:
    1 април 2016
    Пораки:
    876
    Допаѓања:
    1.148
    Женски, давајте совет. 15+5 сум, цела вечер ја поминав со страшни болки во цело тело, темп до 37.2, и ненормална болка во грло и нос..Се напив далерон зошто не можев да издржам.
    Општ матичен утрово ми даде сируп од исландски лишај, оперил за деца и далерон по потреба на 8 часа. Гинекологот ми одобри, рече во ред е. Сега мерам 38.1 температура, никогаш не ми било волку лошо ;( се плашам и за бебчето.. Освен супи, цеден сок и туширање што да правам друго? Од кревет не можам да станам, мислам дека главата ќе ми се распадне..

7. TammiB5

TammiB5 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 декември 2023
    Пораки:
    1.207
    Допаѓања:
    3.037

ми беше исто и мене во 15та недела. Освен витамини, супа и туширање мене ништо друго не ми беше препорачано да внесам. Парацетамол ми спомна ако можам мах 2 пати на ден, но ако можам да издржам и да не го ни внесам.

затоа мој совет повеќе витамини овошје и зеленчук, би требало да помине за 2 дена.
    Околу бебето не би требало да се развие никаков проблем, но консултирај се со гинеколог

8. Vincent

Vincent Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јуни 2020
    Пораки:
    608
    Допаѓања:
    298
    Devojki imav pregled na 6 ti fevruari i tek sleden na 28 mi .t.e naredna nedela
    Da ne e mnogu tolku vreme bez eho se mislam ?

9. intj_girl

intj_girl Истакнат член

Се зачлени на:
    26 февруари 2023
    Пораки:
    1.570
    Допаѓања:
    1.341
    Мене главата ме боли, не можев да заспијам колку и да се трудам, а и вратот ми се укочува и тогаш знам сигурно дека ми е притисок.

На sani99 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. intj_girl

intj_girl Истакнат член

Се зачлени на:
    26 февруари 2023
    Пораки:
    1.570
    Допаѓања:
    1.341
    Бев ноќеска на ГАК, таму ми беше 157/87. И со Дијазепам инекција не се спушти под 140. Ми рекоа метилдопа 4х2. Испив сабајле и сега по две и сега дури ми е низок притисокот :D ама подобро вака. Фала ви на советот и добро што отидов вчера. А бебето клоцаше на ехо па заборавив дека ми е лошо :sun:

На Wanna.be.mum, Sunrise!!!, Anyshka и 5 други им се допаѓа ова.
  11. Spidy

Spidy Форумски идол

Се зачлени на:
    19 ноември 2009
    Пораки:
    5.869
    Допаѓања:
    14.536
    И рано е. Која недела си? Обично на 4 недели се прават прегледи.

На Maja92@ и TammiB5 им се допаѓа ова.
  12. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.680
    Допаѓања:
    76.961
    Мајка ми е со многу висок притисок и на терапија со години. И скоро земала некои апчиња на природна база од лук, ем терапија ем тие и и спуштил притисокот нормално, а од што е научена со висок со таков неможе да функционира (facepalm) А знае да и биде висок и покрај терапија... Прашај дали смееш и од тие апчиња да зимаш...

На Anyshka и intj_girl им се допаѓа ова.
  13. intj_girl

intj_girl Истакнат член

Се зачлени на:
    26 февруари 2023
    Пораки:
    1.570
    Допаѓања:
    1.341
    Ќе видам, ова инцидентно ми рипна и ќе видам ако немам потреба ќе пијам помалку, сега за сега еве има ефект метилдопа.

14. _budaletinka*

_budaletinka* Истакнат член

Се зачлени на:
    22 ноември 2022
    Пораки:
    1.549
    Допаѓања:
    1.364
    За температурата да се симнува ставај алкохолен оцет на чорапи или помага исто белка од јајце подели ги белката и жолчката и чорапите натопи ги во белка и облечи влече температура по мене поубаво од оцедот. Ако си затната неможеш да дишиш купи од аптека кристал од ментол и во солена вода стави 1-2 кросталчиња и инхалирај се. Јас кога бев затната ми рекоа капки освен аквамарис ниедни други, парацетамол 1-2 максимум на ден ако мора ако не да гледам да не пијам. Цеди сокови лимон портокал, петле супа со многу лимон и бибер да гори на грло за да поминува и еден бабин лек што јас нон стоп го правам за болно грло на марама или крпа од кујна што е поголема и можеш да ја ставиш на врат за позади да ја врзеш и да ти стои смотај ја како правоаголник стопли ракија да биде млака и ставо на неа па одозгора врз ракијата стави бибер колку бибер ставиш толку ќе пече и влече така да пробај како за почеток помалку бибер и врзи на врат чувај додека не се исуши. Јас обично ставам пред спиење легнувам спијам и сабајле станувам суво е, така правам негде од 2-3 дена зависи колку ме боли грлото. Со лесно се надевам ќе ти помогнам во нешто со работиве што ги пишав :hug:

На intj_girl, WhiteCat33, merriel0 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  15. angel4444

angel4444 Популарен член

Се зачлени на:
    1 април 2016
    Пораки:
    876
    Допаѓања:
    1.148
    Фала многу девојки :l: Кашлицата престана ама главата уште ќе ми пукне мислам..температурава се поткачи на 38.3 и испив далерон..Се истуширав, легнав па ќе видиме..

16. Misskirova

Misskirova Популарен член

Се зачлени на:
    25 октомври 2018
    Пораки:
    3.770
    Допаѓања:
    9.112
    Парацетамол смееш
    Смееш и аналгин и Бруфен,по консултација со доктор.
    Јас ги пиев за јаки главоболки.

На angel4444 и WhiteCat33 им се допаѓа ова.
  17. Misskirova

Misskirova Популарен член

Се зачлени на:
    25 октомври 2018
    Пораки:
    3.770
    Допаѓања:
    9.112
    Бедоксин за трудница за притисок скоро 160?
    Извини ,ама која е таа докторка жити све ?
    Оди си на лекар . Ваков притисок бара терапија ,а не БЕДОКСИН.Страшно значи.
    Обавезно на секоја редовна контрола кај матичен гинеколог мене ми мереа притисок.
    Јас дома апарат немав. Ми рече матичната да купам кога бев трудна.
    Трудници мора да следат притисок.
    Не смее да е многу висок ниту пак низок.

На mal.ecka, intj_girl и WhiteCat33 им се допаѓа ова.
  18. EvaZ

EvaZ Истакнат член

Се зачлени на:
    16 февруари 2022
    Пораки:
    48
    Допаѓања:
    21
    Здраво девојки денес бев на преглед 36+1 недела и на цтг докторката прво ми спомна има тахикардија да каснам благо нешто и да се вратам. Пак цтг и исто пак тахикардија и сега ме советува да одам утре на болница да ми направат пак цтг да не чекам до понеделник затоа што за тогаш ми е упатот. Некоја да се соочила со вакво нешто.. ме остави во мисла и грижа..

19. flower55555

flower55555 Популарен член

Се зачлени на:
    3 октомври 2017
    Пораки:
    2.667
    Допаѓања:
    4.998
    Бруфен за температурата и прополис капки со мед за грлото смееш.

На angel4444, WhiteCat33 и Misskirova им се допаѓа ова.
  20. sinoli4kaaaaa

sinoli4kaaaaa Истакнат член

Се зачлени на:
    2 септември 2013
    Пораки:
    166
    Допаѓања:
    60
    Jas pred ponalku od 2 nedeli bev za da ostavam brisevi i mi rekoa do 12h mozelo da se ostavat

На Maci321 му/ѝ се допаѓа ова.