Средив бев на ГАК, дадоа метилдопа 4х2, па се надевам нема да има нови глупости. Секоја недела нешто се случува да немаш мир...
Втора бременост, дали е нормално да се чувствуваат болки баш на царскиот рез? Најмногу на завршетокот
Zdravo. Nov clen, trudnica, 24 godini, prva bremenost, 40 nedela + 2 dena. Custvuvam nekoj pritisok dole blizu poloviot organ, i edvaj stanuvam od krevet i se vrtam. Doktorite na GAK pregleduvaat kazuvaat se e normalno, i pregledite mi se na dva dena. Terminot pominat. Bebe ne e spusteno nitu otvorena. Nekoj so slicen slucaj kako mojot pa da mi kaze nekoj sovet ili nesto? Blagodaram
Најверојатно те боли карлицата, симфизата, ако не си отворена. Јас сум 40та недела точно, веќе 2 недели ме боли, ама се осеќа разлика мегу породилни мускулни болки и ова сега. Со првото дете се породив порано па немав ваков проблем.
Здраво, денеска бев на цтг и покажа дека имам болки а јас не осеќам ништо. 37+2 сум, бебе одговара на 35+3, постелка зрела, грло на матка скратено и омекнато. Вчера чувствував притисок долу мн ниско..докторот ми рече утре пак да дојдам Има ли шанси да се породам за брзо? Некоја со слично искуство
На овие контракции ништо чудно да се породиш скоро. Имаш среќа што не ги осеќаш како јака болка. Јас сум породена во 37ма недела, не е страшно што е порано.
Здраво дали има некоја членка што знае да ми каже дали со патолошка бременост може да се смени матичен гинеколог
Има шанси, но ако не почнеш да ги осеќаш болките а се отвараш, ќе ти дадат провокација за да ги добиеш, за да можеш и напони да даваш.
Чим и грло омекнато, матката има контракции.. може да е за брзо. Јас имам другарка која роди без болки... прелесен пораѓај имаше. Од прием до пораѓај 1ч дали имаше Така 37,38ма
Кој има тахикардија? Благо на тахикардија? Тоа ја засилува и влошува дали ти или бебето. Не те разбирам, вака. Јас доктор не пуштам дури јасно не ми објасни на што сум, каква е ситуацијата, дали има проблем? Ние тука не можеме повеќе да знаеме.
Дозволено е истегнување на телото? Посебно нозете? Првиот пат воопшто ме осетив потреба ама оваа бременост секоје сабајле самото ми доаѓа, знаете онакво утринско тегнење и избегнувам как стомакот ништо да не се помрдне ама сепак, ми дојде на мисла да не е штетно
Леле и јас исто ко тебе, не можам да се воздржам да не се истегнам и тоа баш стомакот ми се стега кога се тегнам.
Женски предложете некоја крема за раце, не е битна цената, како на стара баба ми се додека сум бремена. Исто и со првата бременост ми беше ама не беа до толку лоши. Помош
Женски ај ако се разбира некоја во читање цтг дали е во ред? Следна контрола ми е во вторник 37+6 сум.
Јас сум 23+4 дена. накај 24 недела влегувам.. од време на време ме фаќа грч кај срамната усна, јеживо... дали има некоја искуство со тоа?