Најверојатно не ти бил убаво наместен долниот каиш, ми се случило да имам вакво цтг и од ново ме местеле да мерат и тогаш доле си била линијата. Вака искача како константно да си имала контракција од 100,120, што не е можно... Контракциите се обично како бранови, горе доле горе доле... Осеќаше ти нешто во стомакот?
Девојки, некој да се соочил со болка во десен колк, едвај одам од што ме боли, и каква крема смеам да мачкам за ладење или за загревање.. и плус сум со отоци последнава недела...
Да сабајле и навечер ако ме фатат грчеви. Сега земав крема за ладење, ма да и кога лежам ме боли. А бев на цтг денес мирно е. И ми кажа докторот дека бебето е поголемо во килажа за неделата. Ако не ми помине за една недела болкава жими се ќе му речам да го вади иако неќам царски. Неможам да функционирам ко што треба.
Девојки, успеав да ја симнам температурата за 24 часа..Најмногу ми беше 38.5. Ако не дај боже се најде некој во иста ситуација, ќе пишам што ми рекоа дека смее матичен гинеколог, општ матичен и сестра на инфективна: Сируп Хербион од исландски лишај, далерон на 8-10 часа ако температурата е над 38, оперил детски капки за нос 3пати на ден ама само 2 дена, пантенол пастили за грло. Останатото знаете - чорапи со компири/оцет и туширање 2/3 пати. Од кашлањето целиот стомак ме боли, се плашам за бебувчето Ми рекоа дека се мускули/дијафрагма од напон.. Инаку од утре 16 недела
Мене во прва бременост ми притискаше на некој нерв на левата нога и како тебе цело време имав болки додека не се породив
So dvete imav faten nerv, so vtorovo mn porano me fati nervot, umirav od bolki, ne mozhev da funkcioniram kako chovek, od krevet ne mozhev da stanam, toa dur se porodam, sega otkako se porodiv ushte krivam malku, mislam ne mi se namesteni kolkovite, vrateni vo normala.
Јас мислам дека глупост направив, генералка правев пред три дена два дена не бев седната со рибање со тргање кревети фрижидери со се, од тогаш почна да ме боли и поише да имам отоци. Ама сум сама крива ко санитарна дома да ми доаѓа. И прокрварев ама се беше ок. И еве ме ме боли ме корне ја пак чистам
devojki prasanje, neznam dali e za tuka. Posle poragaj, kolku vremenski vi trebase da se vratite na stara kilaza ili da se oslabe poveke? Blagodaraam ☺️
Дали некоја од Вас имала холестаза во бременост? Докторот жи рече тоа е само не се знае дали е екстрахепатична или интрахепатична. Рече проблеми со жолчното ќесе, задржува соли. Ужасно ме чеша цело тело, пијам калциум по потреба помага малку но не е тоа тоа. И рече да не те паничам ама.. и не се докажа а и страв ми беше да го потпрашам што сакаше да каже со тоа
Искуство немам, ама знам дека ги пораѓаат порано заради ова ако се искомплицира. Тоа не ти докажал за да не те плаши, бидејќи може и да теташ до крај со терапија.
На ехо на дежурен докторот ми рече цервикс 36мм (17 недела) наводно одличен бил и вика овде има слаџ, ама не е страшно некако така. Да кревам паника?
Како сте женски јас сум 10+4 и имам доста болки во гради дали на вас исто? Многу ми е ладно со низок притисок инаку со таков живеам