За бебето ми рече тахикардија не и се допаѓало цтг то. Ама еве денес бев два пати ми направија цтг беше во ред, само страв и стрес што ми направија.
Остај цервикс, за слаџ се дава антибиотици. Мене тоа ми го скрати грлото во 21ва недела и лежев до 35та. Пиев сумамед 7 дена
Девојки јас денес бев на контрола очекував да слушнам срцева реакција бидејќи според нивните пресметки треба да сум 7 недела. Но денес кога отидов она виде само црно кругче во кое нема ништо, ми рече дека според компјутерот сум 5 недела и дека можеби треба да почекаме за бебето да се појави. За една недела сум пак на контрола, ама во меѓувреме се распаѓам незнам на што да помислам. Ве молам некој да ми сподели искуство, дали го 5та недела ви видоа само кругче/кеса или и ембрион внатре, каков исход да очекувам од оваа ситуација?
За една недела ќе видиш и мала точка.Сите сме така.Покасно си останала бремена.Рано е многу.Не се грижи
Слаџ се вика бидејќи изгледа како парталчиња- најчесто во плодовата вода, буквално ко партали изгледаат на ехо. Тоа е инфекција. Се гледа само со вагинална сонда. За тоа се дава интензивна антибиотска терапија најчесто сумамед 7 денови
Еве јас да ти кажам искрено не знам. Немавме односи, вц идење само дома на чисто, како ја добив не знам ама знам дека и вагиналети добив и антибиотик и се со ред. 10 дена поштено
А зарем не се гледа преку стомак, само со вагинална сонда може да се види? Се плашам сега дека кој знае колку време ја имам зошто до сега само преку стомак ме гледаа.
Врска немам да сум искрена, никакви симптоми немав, апсолутно. Хигиена на највисоко ниво- тоа не се ни збори искрено, односи ретко во тој период. Од нигде никаде излезе
Искрено се надевам дека е така, денес се преплашив кога ја слушнав докторката, цел ден плачам не можам да се смирам. Не ми е јасно само како може по нивна пресметка да сум 7ма недела, а според ком да сум 5та, сега ни самата не сум свесна која недела сум. На 01/01 ми беше последна менс, а на 13/01 имавме односи со мм, тоа ми беа последните плодни денови. Па според мојата пресметка од 15/01 до сега сум 5 недели и 4 дена.♀️