Во бременост неделите ги бројат според последен циклус, така што да, точно треба да си 7 недела, а затоа што овулација настапува 12 до 15 дена покасно, затоа е можно веднаш да не се види плод. Почекај уште малку.
Па јас имав болка во цервикс при станување и движење и отидов на контрола и ми беше скратено грлото, оттука на клиника ми видоа слаџ. Со терапија грлото остана како што беше кога се скрати, само уште 1мм се доскрати и толку. Од што мислев ќе се породам порано на крај 40та истерав
7ма недела си зашто се брои од прв ден на последна менструација. Рано е за да се гледа ембрионче на ехо. Почекај уште малку. Ваљда ти закажаа ехо за 2 недели?!
Девојки можно е да го почуствувавме бебево со маж ми? 16 нед сум од утре, во шок сме Имаше тропкање веднаш под папокот и не еднаш туку повеќе пати, некогаш посилно/послабо.. Јас и од внатре осеќав како нешто да ме голицка/лази, не знам како да опишам Пред тоа го чистев носот со она пластичноно RhinoHorn па се смееме дека и оно се возбудило
Да, се исчисти после 5 дена, грлото од 19мм се качи на 23/24мм, ама бев под терапија и лежење… така седеше 7 недели и после почна да си се крати на 16/17, па 13мм. Сега не ми мерат. Утре влегувам во 36
Јас немав симптоми никакви, многу рано ми се случи- бебето не е ни тежеше тогаш… ама многу честа појава било- мене ми беше шок
Јас сега проверив, сум била 5+3 кога ми ја нашле точката. Менструација имав на 30/31 ден и сите доктори ми рекоа овилацијата ми била подоцна. Ете на тие денови веќе имаше точка кај мене. Не се грижи, ништо не можеш да смениш… биди трпелива и имај верба
I jas sum isto posledna menstruacija na 01.01 i mene mi kaza doktorot minatata nedela deka sum 6ta nedela taka da verojatno racunaat od posledna menstruacija
Обично сметаат од последна менструација, здраво ама можно е и покасно да се зачнало се надевам дека е така и јас сум исто како тебе дури наредна недела сум на контрола да видиме срцева реакција се надевам дека ќе видам дека претходниот пат така беше помало помало за на крај да биде миссед инаку исчекувањето убива
По што заклучи дека имаш холестаза ти испита ли алкална фосфатаза? Инаку и јас имам чешање но ензими нормални.
Еве јас да те утешам, 3 бремености и трите различни. Со првото по мерки од др и менструација бев 6та нед, на ехо имаше сакус само со кругчето (како окце изгледаше), па за 2 нед ми презакажаа и тогаш имаше и срцева реакција. Со второто исто по менструација 6та нед, а на ехо едвај 3 недели дали бев... ни сакус немаше, една точка буквално и за 3 нед ми презакажаа и тогаш имаше и плод и срцева реакција. Со третово одам исто 6та недела по менструација на гинеколог, па плодот исто 6та и на ехо со срцева реакција. Сосема различно секој пат. Сите бремености успешни, две дечиња имам и еве третото на пат. Дај боже и кај тебе да е доцна овулација како и кај мене првите два пати!
Imam edno prasanje, sega se vrativ od ginekolog i doktorot mi rece deka plodot kaj sto pliva toa gestacisko kese li neznam kako se vika kaj mene e vo pravoagolna forma, a voobicaeno treba da e kako krug da ima mesto poveke, mi preporaca da miruvam poveke i da ne krevam tesko, inace sum 7 nedela Dali imal nekoj drug vakva situacija dali posle nekoe vreme toa se sreduva, nekako me isplasi malku? Vi blagodaram odnapred
Dimerite mi se 665, granica e 500, 16 nedela utre, pokačeni li se ili e ok za toj period? So prvoto primav radi niv kleksani od 6 mesec, i sega ne mi ginat ili?