Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. intj_girl

intj_girl Истакнат член

Се зачлени на:
    26 февруари 2023
    Пораки:
    1.594
    Допаѓања:
    1.357
    А ти се исчисти ли со антибиотик? И покрај антибиотикот пак се скрати грлото?

2. Konstrakta

Konstrakta Истакнат член

Се зачлени на:
    17 април 2022
    Пораки:
    2.353
    Допаѓања:
    3.276
    Во бременост неделите ги бројат според последен циклус, така што да, точно треба да си 7 недела, а затоа што овулација настапува 12 до 15 дена покасно, затоа е можно веднаш да не се види плод. Почекај уште малку.

На Batterfly93 и MikaV им се допаѓа ова.
  3. Konstrakta

Konstrakta Истакнат член

Се зачлени на:
    17 април 2022
    Пораки:
    2.353
    Допаѓања:
    3.276
    Па јас имав болка во цервикс при станување и движење и отидов на контрола и ми беше скратено грлото, оттука на клиника ми видоа слаџ. Со терапија грлото остана како што беше кога се скрати, само уште 1мм се доскрати и толку. Од што мислев ќе се породам порано на крај 40та истерав

На Carpe Diem New му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Tea SK

Tea SK Популарен член

Се зачлени на:
    1 август 2021
    Пораки:
    5.215
    Допаѓања:
    10.679
    7ма недела си зашто се брои од прв ден на последна менструација. Рано е за да се гледа ембрионче на ехо. Почекај уште малку. Ваљда ти закажаа ехо за 2 недели?!

На Misskirova му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Misskirova

Misskirova Популарен член

Се зачлени на:
    25 октомври 2018
    Пораки:
    3.840
    Допаѓања:
    9.314
    Секоја бременост се води од прв ден на последен циклус .

На Anyshka и Maja92@ им се допаѓа ова.
  6. angel4444

angel4444 Популарен член

Се зачлени на:
    1 април 2016
    Пораки:
    1.026
    Допаѓања:
    1.395
    Девојки можно е да го почуствувавме бебево со маж ми? 16 нед сум од утре, во шок сме :D
    Имаше тропкање веднаш под папокот и не еднаш туку повеќе пати, некогаш посилно/послабо..
    Јас и од внатре осеќав како нешто да ме голицка/лази, не знам како да опишам :inlove:
    Пред тоа го чистев носот со она пластичноно RhinoHorn па се смееме дека и оно се возбудило :D

На 5678m, Wanna.be.mum и WhiteCat33 им се допаѓа ова.
  7. снежана2023

снежана2023 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 мај 2023
    Пораки:
    1.951
    Допаѓања:
    1.564
    I jas vo 16ta nedela go pocustvuvav prvpat, nezni udari, pulsiranja valjda deka na zaden dzid mi e

На angel4444 и Maja92@ им се допаѓа ова.
  8. Evangeliaa22

Evangeliaa22 Истакнат член

Се зачлени на:
    1 мај 2023
    Пораки:
    980
    Допаѓања:
    1.063
    Да, се исчисти после 5 дена, грлото од 19мм се качи на 23/24мм, ама бев под терапија и лежење… така седеше 7 недели и после почна да си се крати на 16/17, па 13мм. Сега не ми мерат. Утре влегувам во 36

На intj_girl му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Batterfly93

Batterfly93 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 февруари 2013
    Пораки:
    249
    Допаѓања:
    216
    За 10 дена ми закажаа термин, па ќе видиме тогаш што ќе биде. Се надевам дека ќе имам убави вести

На Maja92@, Tea SK и MikaV им се допаѓа ова.
  10. Evangeliaa22

Се зачлени на:
    1 мај 2023
    Пораки:
    980
    Допаѓања:
    1.063
    Јас немав симптоми никакви, многу рано ми се случи- бебето не е ни тежеше тогаш… ама многу честа појава било- мене ми беше шок

На intj_girl му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Evangeliaa22

Се зачлени на:
    1 мај 2023
    Пораки:
    980
    Допаѓања:
    1.063
    Јас сега проверив, сум била 5+3 кога ми ја нашле точката. Менструација имав на 30/31 ден и сите доктори ми рекоа овилацијата ми била подоцна. Ете на тие денови веќе имаше точка кај мене. Не се грижи, ништо не можеш да смениш… биди трпелива и имај верба :l:

На Batterfly93 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Monas95

Monas95 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 ноември 2023
    Пораки:
    337
    Допаѓања:
    175
    I jas sum isto posledna menstruacija na 01.01 i mene mi kaza doktorot minatata nedela deka sum 6ta nedela taka da verojatno racunaat od posledna menstruacija

13. blackdeath

blackdeath Истакнат член

Се зачлени на:
    14 мај 2011
    Пораки:
    618
    Допаѓања:
    241
    Обично сметаат од последна менструација, здраво ама можно е и покасно да се зачнало се надевам дека е така и јас сум исто како тебе дури наредна недела сум на контрола да видиме срцева реакција се надевам дека ќе видам дека претходниот пат така беше помало помало за на крај да биде миссед инаку исчекувањето убива

14. Batterfly93

Batterfly93 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 февруари 2013
    Пораки:
    249
    Допаѓања:
    216
    Дали кај тебе веќе се виде ембрионче?

15. Monas95

Monas95 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 ноември 2023
    Пораки:
    337
    Допаѓања:
    175
    Da imashe i srceva reakcija ama i samiot doktor rece deka kaj site e razlicno

16. blackdeath

blackdeath Истакнат член

Се зачлени на:
    14 мај 2011
    Пораки:
    618
    Допаѓања:
    241
    Тогаш може си во подминata недела во 5 нз дали се слуша ама сепак мило мие. А дали имате симптоми

17. dead.flower23

dead.flower23 Популарен член

Се зачлени на:
    2 јули 2019
    Пораки:
    537
    Допаѓања:
    1.981
    По што заклучи дека имаш холестаза ти испита ли алкална фосфатаза? Инаку и јас имам чешање но ензими нормални.

18. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.911
    Допаѓања:
    77.453
    Еве јас да те утешам, 3 бремености и трите различни. Со првото по мерки од др и менструација бев 6та нед, на ехо имаше сакус само со кругчето (како окце изгледаше), па за 2 нед ми презакажаа и тогаш имаше и срцева реакција. Со второто исто по менструација 6та нед, а на ехо едвај 3 недели дали бев... ни сакус немаше, една точка буквално и за 3 нед ми презакажаа и тогаш имаше и плод и срцева реакција. Со третово одам исто 6та недела по менструација на гинеколог, па плодот исто 6та и на ехо со срцева реакција. Сосема различно секој пат. Сите бремености успешни, две дечиња имам и еве третото на пат. Дај боже и кај тебе да е доцна овулација како и кај мене првите два пати!

На 5678m, MikaV, Batterfly93 и 3 други им се допаѓа ова.
  19. I.Ta

I.Ta Истакнат член

Се зачлени на:
    27 мај 2020
    Пораки:
    132
    Допаѓања:
    53
    Imam edno prasanje, sega se vrativ od ginekolog i doktorot mi rece deka plodot kaj sto pliva toa gestacisko kese li neznam kako se vika kaj mene e vo pravoagolna forma, a voobicaeno treba da e kako krug da ima mesto poveke, mi preporaca da miruvam poveke i da ne krevam tesko, inace sum 7 nedela
    Dali imal nekoj drug vakva situacija dali posle nekoe vreme toa se sreduva, nekako me isplasi malku?
    Vi blagodaram odnapred

20. Stela Maris

Stela Maris Истакнат член

Се зачлени на:
    4 мај 2023
    Пораки:
    1.611
    Допаѓања:
    2.101
    Dimerite mi se 665, granica e 500, 16 nedela utre, pokačeni li se ili e ok za toj period? So prvoto primav radi niv kleksani od 6 mesec, i sega ne mi ginat ili?