Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Maci321

Maci321 Активен член

Се зачлени на:
    8 август 2023
    Пораки:
    271
    Допаѓања:
    70
    А се консултира и со доктор?

2. HeLenna

HeLenna Популарен член

Се зачлени на:
    5 март 2017
    Пораки:
    1.233
    Допаѓања:
    1.459
    Не

На Maci321 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. ivanshe

ivanshe Истакнат член

Се зачлени на:
    11 март 2012
    Пораки:
    165
    Допаѓања:
    259
    Мене ми се случи нешто слично, среќа незивесноста траеше кратко. Мислев дека сум 6+ а уствари испадна дека сум скоро 2 недели поназад. Искрено имав запишано последен ден од циклус и некако верував на тоа, ама зошто имав доста бурен период со патувања можно е и да сум утнала. Мене ми направија beta hcg и бројката се поклопуваше со мерењата на ехо. Плус ме гледаа и на некое по детално ехо и успеаа да го видат плодот. Еве сега 14 недела и се е во ред, се надевам и кај тебе ќе биде исто.

На 5678m, MikaV и Batterfly93 им се допаѓа ова.
  4. ivanshe

ivanshe Истакнат член

Се зачлени на:
    11 март 2012
    Пораки:
    165
    Допаѓања:
    259
    Мене ми се случи нешто слично, среќа незивесноста траеше кратко. Мислев дека сум 6+ а уствари испадна дека сум скоро 2 недели поназад. Искрено имав запишано последен ден од циклус и некако верував на тоа, ама зошто имав доста бурен период со патувања можно е и да сум утнала. Мене ми направија beta hcg и бројката се поклопуваше со мерењата на ехо. Плус ме гледаа и на некое по детално ехо и успеаа да го видат плодот. Еве сега 14 недела и се е во ред, се надевам и кај тебе ќе биде исто.

5. WhiteCat33

WhiteCat33 Популарен член

Се зачлени на:
    24 август 2020
    Пораки:
    1.110
    Допаѓања:
    2.205
    Дали сте имале ниски еритроцити во бременост? Денес правев крвна слика и ми се под нормалното а хематокритот на долна граница, железото е во ред:|

6. Batterfly93

Batterfly93 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 февруари 2013
    Пораки:
    249
    Допаѓања:
    216
    Се надевам дека и кај мене ќе има среќна завршница, дека вистина сум 5 недела. Сите други резултати ми се супер само уште ембрионче да видам во четврок.

На 5678m и ivanshe им се допаѓа ова.
  7. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.916
    Допаѓања:
    77.469
    Баш сега си проверив на последната крвна слика, еритроцити незнам како се обележани неможам да најдам. Ама хематокритот малку испод долна граница 37-54 мене ми е 36. А железото пишував тука 33 :?: 10 дена не пијам веќе ПреМама и сакам да повторам крвна слика наредната недела...
    Мене гледам креатининот ми е мн ниско 53-97, мене ми е 38. Никогаш не сфатив што е креатининот... Ама ми ја видоа крвната доктори, ништо не рекоа..

На WhiteCat33 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. HeLenna

HeLenna Популарен член

Се зачлени на:
    5 март 2017
    Пораки:
    1.233
    Допаѓања:
    1.459
    Ензим кој го лачат бебрезите.

На mariz му/ѝ се допаѓа ова.
  9. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.916
    Допаѓања:
    77.469
    Не е арно вака ниско? Ништо не ми рекоа за тоа... и во дек ми било испод, тогаш 46.

10. HeLenna

HeLenna Популарен член

Се зачлени на:
    5 март 2017
    Пораки:
    1.233
    Допаѓања:
    1.459
    Знам дека кога е висок не е добро, за низок не знам, ама валда не е ништо штон не ти реагирале.

11. снежана2023

снежана2023 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 мај 2023
    Пораки:
    1.954
    Допаѓања:
    1.565
    Vo avicena za vtor trimester e 1500 a tret 2600

12. DELFINA81

DELFINA81 Популарен член

Се зачлени на:
    18 ноември 2019
    Пораки:
    2.935
    Допаѓања:
    11.937
    Не знам во авицена како е,ова јас од интернет страна го најдов.

На ohlala му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Batterfly93

Batterfly93 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 февруари 2013
    Пораки:
    249
    Допаѓања:
    216
    Најверојатно ми мерат, незнам не сум во МК па да си прашам се што ме интересира, бидејќи сум слаба со јазик, но вчера док ми рече дека од крвта што ја земавме ќе провериме дали растат вредностите, сигурно мисли на бхцг, колку точно ми било претходниот пат и сега нз. Ќе прашам кога ќе одам следен пат.

14. Madi

Madi Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јануари 2021
    Пораки:
    190
    Допаѓања:
    166
    Мене со години креатининот ми е под граница. Повеќе доктори ми имаат кажано дека е ок да е низок, поврзано е со мускулна маса. Може и ти како мене немаш многу мускули. Јас сум вегетаријанец па ми имаат кажано дека е до тоа што не јадам месо. Во секој случај покачен не е добро, намален е ок.

15. Konstrakta

Konstrakta Истакнат член

Се зачлени на:
    17 април 2022
    Пораки:
    2.354
    Допаѓања:
    3.278
    RBC treba da se eritrociti. Red blood count/cells

На merriel0 и mariz им се допаѓа ова.
  16. Ellyy

Ellyy Истакнат член

Се зачлени на:
    14 декември 2011
    Пораки:
    381
    Допаѓања:
    377
    Здраво, дали има некоја трудница на метилдопа? Јас се консултирав со м.г. ама мира немам сепак сабајле пиев терапија но во текот на денот ми падна притисокот на 112/66 се напив кафе малку се качи на 128/75 но еве го пак се симнува на толку и последно што мерев беше 106/68. Инаку пиев кафе со помалку кофеин но овие денови намалив зошто не можам веќе да го поднесам. Па ме интересира дали ваквото опаѓање е нормално при таква промена дали некоја се соочила со вакво нешто?

17. intj_girl

intj_girl Истакнат член

Се зачлени на:
    26 февруари 2023
    Пораки:
    1.594
    Допаѓања:
    1.357
    Еве јас сум од скоро, мене ми беше 160/90 скоро и ми дадоа многу јака доза првиот ден (4х2). Не испив толку, со 2х2 успеав да го симнам на 115/70 отприлика. Бев и на нефролог по препорака од гинекологот, таму ми рекоа да почнам по едно апче на ден. Ако со едно апче не успеам да го држам под 140 притисокот, тогаш ќе се напијам и второ, ако и со второ не се симнува под 140, тогаш трето апче итн. Сега пијам едно сабајле и едно поручек и мислам дека ми е доволно. А прашав дали е подобро да е малку понизок од нормален, ми рекоа нема проблем тоа, само да не е висок.

Последна измена: 23 февруари 2024
  18. Ellyy

Ellyy Истакнат член

Се зачлени на:
    14 декември 2011
    Пораки:
    381
    Допаѓања:
    377
    Јас до понеделникот бев на амора па ме префрлија на метилдопа и джсомпретходноте никогаш не ми се симнал волку притисокот, мене ми дадоа по 2 на ден ако се качува по 3 или пак 4 по потреба но ова ми е многу ниско и се чувствувам исто како да ми е 150/90 срцево во грло го осеќам а пулсот ми е од 70-80.

19. intj_girl

intj_girl Истакнат член

Се зачлени на:
    26 февруари 2023
    Пораки:
    1.594
    Допаѓања:
    1.357
    И јас не сум имала никогаш под 120, првпат вака понизок малку, ама не е страшно, не е многу низок. Мене па супер ми дојде вака добро не сум спиела одамна :D ептен ми се погоди терапијата. Пулсот и мене ми е поголем, нормален ми е 90, не го ни осеќам, кога сум во гужва и брзам гледам ми се качува до 110, исто не го осеќам.

На Ellyy му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Sunrise!!!

Sunrise!!! Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јануари 2023
    Пораки:
    488
    Допаѓања:
    539
    Јас пијам на 6 сати или 4 апчиња дневно ама не ми го симнува толку многу ми го држи 120-125:80. Јас изгледа да не ги пијам 4 пати ќе ми оди нон стоп накај 140-150 штом толку спушта.

На Ellyy му/ѝ се допаѓа ова.