Прочитај на нет за симптоми и нешто што би помогнало. Знам дека ладни облоги помагаат и стегачи. Ова се средувало по бременост. Ако ти е неподносливо, оди на ортопед… Ако имаш отоци општо, пиј повеќе вода. Јас сум 36та, лежев три месеци и не искусив отекување, ама пијам многу вода.
Досега немав отоци сега еве при крај дланкиве прстиве ми отекоја малку а пијам и јас доста вода.. ке пробам со ладни облоги се надевам нема да има потреба да одам на ортопед. Ти благодарам
Ќе пробам. Кај мене сега е од пад на имунитет мислам, два вируси едно по друго прележав и одма се појави.
Мене ми се активираше, ставав 3 дена канестен за вагинална употреба и 7 дена вагинален пробиотик. Се среди.
So prvoto 40 + 3 dena carski, 3900 bebe, nema veke sto da pravi vnatre, znaci za raganje nikakvi i epten pravilna odluka donesena, ne ti odam vo detalni objasnuvanja zosto pred raganje si @IBIZAGIRL jas licno bi odela odma na pregled za mirna glava i predpazlivost.
Кажувајте тие што сте си имале мака со грбот што правите сега со болките? Неможам ни масажа за да не лежам на стомак, а и ми пречи. Неможам апови, зошто и тоа несмееме. Што вежби ни се дозволени, со оглед на тоа дека не сум вежбала ни пред бременоста. Таман договорив се и останав бремена.
Devojki imam bolka tapa do dolniot del na stomakot 18 nedela sum bremena Ja dignav malata a i nesto kivam denovive Od sto moze da e ?
Можеш масажа. На страна легната е трудничката масажа. Јас прошла бременост 3 пати се масирав, сега имам закажано за следна недела. Многу помага. Инаку јас имам дископатија и редовно идам на киропрактичар ама во бременост само масажа.
Не одам, дома ми доаѓаат. My home and office spa побарај ги на фб, мене конкретно Александра ме масирала.
А нешто како јога за трудници, некое истегнување? Мене тоа ми треба. Ми треба мене и зајакнување на мускулите. Со 175 висина, едвај 50 кг имав пред бременост. Сега не дека сум нешто поправена , 2 кила најмн.
Петок сум кај матичната 16+5 ќе сум, чекам и она да ми потврди Дека и Ремедика 90% ми рекоа, па тие 10% да не не прелажат