Од она што читав, во 12 та недела баш е изразит делот со гасовите и подуеноста. Јас на почетокот ги имав ептен, сега пак подуеност што на моменти мислиш имам меше ехеее, а кога ќе спласне ептен малецко е. Некој пробиотик дозволен во бременост да земеш, да изрегулира цревата.
Извини што се мешам. Исто и јас како тебе. Матичната мене ми препиша лактогин таблети и вагисан вагиналети. 15та недела сум. За мелиората мислам дека не се безбедни во бременост ама не ме држи за збор тоа со магичната консултирај се.
Не за ГАК, не сум од Ск, сеедно каде над носено бебе ми е ризик како и не доносено искрено, што би правело после 40та недела се е спремно, килажа, бели дробови... Првото ми се роди во заматена вода сега не чекам ни до 40та. Со лесно
nizok pritisok i jas imav cela bremenost, i eve vo 9 mesec malo pokacuvanje, doktorite vikaat normalno e. ne e nisto strasno ❤️
Јас и кога не пиев магнезиум иста бев со грчеви и гасови. Балон... особено сабајлечки како станев, воздух, воздух полна. И исто по цел ден. Сега немам преку ден, ама сабајле е иста песна. И одам обавезно по голема нужда секое сабајле, ама баш секое 5мин по станување од кревет Јас мислам дека ми е од што си мешам повеќе храна од претходно.. повеќе и јадам и повеќе и мешам
27 недела ... како ги осеќате брбушите оваа недела... од утре ќе почнам 28... некако слабо движи ..не дека го нема ич.. ама нежни покрети... 2 3 дена веќе...
Само тие ги имав дома, ама го поминав викендо со крем канестен се потсмири малку, па денес ке одам кај матичнио. Да ве почастам виртуелно, денес ми е роденден Спојлер
И јас сум 27ма недела. Еден ден е многу активно со посилни удари, после 2-3 дена како да одмара, тука е ама како што викаш многу нежни движења. И така во круг еве веќе две недели. Се додека го чувствувам не се оптеретувам многу дали е силно дали е послабо.
Мало е уште бебето затоа се така нежни и слаби движењата. После некоја недела кога ќе порасне ептен ќе го осеќаш, мислиш низ стомак ќе излезе. Чудно ми е како толку се врти клоца удира, а јас не осеќам никаква болка фала Богу. Ова природава е чудо
Здраво Дали некој правела фетална ехокардиографија во Плодност и колку сте биле задоволни од Прегледот? Некаде низ форумот имав прочитано за доктор од Прилеп кој бил доста добар па размислувам дали во Плодност да правам или во Прилеп?
Даа 27 недели грама ае во прашање и после за 3 недели качи дупло .. и нагло пораснат.. баш природа. Благословени да сме
Здраво девојко 26н и 2дена сум. Докторката ми даде аспирин од 100 (до 30 недела) и прашок магнезиум да пијам. Читам за аспиринот пишува подобро да не се пие доколку нема потреба. Ме интересираат ваши искуства Инаку д димери, крв, шеќер све ми е во ред, немам ниту крварења се движам доста во текот на денот.