Девојки јас само да ве известам, денес бев кај мојот гинеколог бидејќи крварењето се зголеми и беше со потемна боја исто како кога ќе добијам. Цела ноќ имав преголеми грчеви и болки, незнам како ги издржав. Денес гинекологот ми кажа дека се чистам, ме прегледа и ми кажа дека гестациската кеса се симнува надоле и дека ќе ја исфрлам овие денови. За болки ми рече ибупрофен да пијам, друго ништо не ми препиша. Исто ми рече дека треба да сум среќна бидејќи телото само го исфрла плодот, во друг случај ќе треба со киретажа… Ништо од моето бебче… се надевам дека следна бременост ќе ми биде успешна. Ве гушкам и ви посакувам на сите да имате успешна бременост не како мојата. Поздрав!
И јас баш истото се прашував, не го осеќам нон стоп понекогаш и тоа многу нежно. Јас морам и дијазепам да земам па мислев да не ми е заспано, иако секој ден го осеќам ама нежничко.
Да и јас така мислам не сакам некој што не зборува ама си викам тешки да е се во ред и да нема што да каже друго
И мене мо. Ечудно првата бременост имав удари.. сеа повеќе е нежно.. едно врене ме удараше сега си е се нежно како да се премета само
Vo rana bremenost, denovive sum izlozena na silni stresovi. Deneska custvuvam epten silni bolki vo dolniot del od stomakot..osven magnezium ne smeam nisto . Sem da odam na hitna ako prodolzat bolkite
Во Прилеп доаѓа доктор од Систина, прегледува само во викенди. Јас бев на еден преглед и сум презадоволна. 1500 денари е.
Мајјки ужасно кашлам имамм болки низ цело тело полна сум шлајм од аинко прифатив и јас настинка , што смејам да пијам бидејќи едвај функционирам.
Второто бебе ми беше така во стомак и од кога се породив беше ист, мирен, смешко, милина. Сега веќе после годинка е друго ама како бебе беше премирен.
Спреј аква марис за нос, за грло детски прополис, пантенол пастили, гаргара со солена вода, цедени лимони портокали, вит ц 1000 па и 2000 пиев, ракија малку стоплена на памук ќе ја ставиш на грло и со марама ќе се врзеш нека стои подолго време, алпенкрафт сируп са кашлицата, парацетамол во случај на температура може Може инхалации само со физиолошки Со леснооо