И јас со втората многу касно го осетив, не памтам точно ама после 20та беше. Не знам дали има врска постелката ама со првото на заден ѕид ми беше, со второто на преден.
Jas sum so vtora bremenost.Vo prvata mnogu porano go osetiv bebeto I pojaki udari imase.Sega posle 18ta go osetiv i ne mnogu cesto.Valjda e normalno.A ocekuvav sprotivno
Има врска постелката, сепак не е мала. Голема, дебела е и кога удира, удира во неа. Ако е напред, ударите послабо се осеќаат. Мене сега позади ми е, па бебево го осеќам убаво. Дури и ми се изместува стомакот, издига доле кај што е бебе. Осеќам неколку дена и баш чепкање, чепкање...не е веќе само нежно тропкање. А сум 16+1
Јас една недела сум поназад од тебе, деновиве се чудев дали го осеќам бебево или не, ама сега дефинитивно се осеќа дека е тој удар, значи за брзо да очекувам дека и однадвор може да се осети, за мм прашувам оти ќе си оди др недела а ич не памтам со првото како беше.
Постелката е најбитна каде е. Првото ми беше на преден, многу касно го сетив, второто на заден многу рано и силно се осеќаа ударите.
Витамините кои ги пиете во бременост дали треба да се пијат и одкако ќе се породиш? Јас зимам фолна б12 железо и новалац капсули па на нив пишува дека се наменети за време на бременост и за време на доење па баш ме интересира дали и после тоа треба да ги зимам?
Јас пиев пренатални и кога доев, секако ти треба плус витамини произведуваш млеко, нема штета од нив.
Од надвор и маж ми го осети, тупка нежно од надвор А пред некој ден така се испрчи лево, што на допир се осеќаше дека е бебето Јас и трета бременост, дијастаз од минатите имам (раздвоени мускули), постелка позади.. може и затоа така опасно го осеќам. Прееска и стоечки го осеќав како чепка
Ќе продолжам со пренаталните дека имам уште за неколку недели. После тоа ќе си пијам само тоа што ми треба, конкретно имам слабо железо, па само за тоа. Иначе убаво е да внесуваш плус нешто и со доење, ама реално можеш поефтино да поминеш ако земеш обични витамини место пренатални.
Zdravo Dali nekoj se ima konsultirano so infektolog za primanje na vakcinata protiv golema kaslica vo bremenost.
Дали сеуште после царски во Чаир пуштаат за 3 дена доколку се е во ред? И дали во недела отпуштаат или само преку недела? ☺️
За царски не знам, ама во недела пуштаат исто како и секој друг ден, само може побавно иде процедурата ради помалце персонал.
Жени што ќе правите со поголемото дете имате план кога ќе треба да се вратиме од болница, во смисла на школско дете дали да пропушти школо некој ден да не донесе вирус дури е бебе тогаш родено или најнормално си ги пуштате...? Се мислам искрено ама пак ај до кога би ја чувала дома еднаш мора да оди...
Јас не правев пауза, си продолжи да си оди во градинка најнормално. Бебето прв пат префати на 2 месеци и многу лесно помина, за среќа. Инаку, кога си доаѓаше големиот од градинка одма го пресоблекував, миење и носот му го чистев, колку толку да спречев. Ама и не беше нешто премногу околу бебето, го ѕиркаше накратко и идеше да си игра.
Јас планирам да си оди регуларно ќерка ми во градинка кога ќе се роди бебето. Вируси и на работа има, а маж ми оди на работа, баби, дедовци исто. Плус не планирам да се шекнам дома со 3 годишно дете, новороденче и свеж царски рез.
Потполно се согласувам. Тазе породена пред една недела,исто царски, првата ќерка има 3 години, само една недела беше дома и доста ми е, баш видов што е хаос. Мислев ќе можам со двете, грижа на совест имав дека сум и така дома па ќе сум ги чувала двете ама ја малтретира, ја гњави, таман ќе ја заспијам, ја бакнува, ја гушка, многу ја сакала сестра и' Од понеделникот си тргна пак во градинка и одма подруго е. На раат спие бебе барем дур е во градинка големата. Таман татко и' ја зема од градинка и после двајцата ги чуваме, полесно е.
Ама и редот им се расипува. Ако си е дете научено на градинка, нека си тера. Мислам дека доволна промена е нов член на фамилија, нема потреба и рутината да им ја мењаме.
Секако дека пуштаат. И празник државен да е ќе пуштат. На толку родилки, таман работа да држат плус денови. Во Чаир од премногу гужва две блиски имав , што со царски ги пуштаа нареден ден дури.