Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Skyler

Skyler Истакнат член

Се зачлени на:
    18 октомври 2022
    Пораки:
    4.046
    Допаѓања:
    13.307
    И јас со втората многу касно го осетив, не памтам точно ама после 20та беше.
    Не знам дали има врска постелката ама со првото на заден ѕид ми беше, со второто на преден.

2. teddy85

teddy85 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јануари 2019
    Пораки:
    364
    Допаѓања:
    443
    Jas sum so vtora bremenost.Vo prvata mnogu porano go osetiv bebeto I pojaki udari imase:).Sega posle 18ta go osetiv i ne mnogu cesto.Valjda e normalno.A ocekuvav sprotivno

3. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.914
    Допаѓања:
    77.462
    Има врска постелката, сепак не е мала. Голема, дебела е и кога удира, удира во неа. Ако е напред, ударите послабо се осеќаат. Мене сега позади ми е, па бебево го осеќам убаво. Дури и ми се изместува стомакот, издига доле кај што е бебе. Осеќам неколку дена и баш чепкање, чепкање...не е веќе само нежно тропкање. А сум 16+1 :lol:

На WhiteCat33, flower55555, Ive13 и 2 други им се допаѓа ова.
  4. flower55555

flower55555 Популарен член

Се зачлени на:
    3 октомври 2017
    Пораки:
    2.722
    Допаѓања:
    5.059
    Јас една недела сум поназад од тебе, деновиве се чудев дали го осеќам бебево или не, ама сега дефинитивно се осеќа дека е тој удар, значи за брзо да очекувам дека и однадвор може да се осети, за мм прашувам оти ќе си оди др недела :| а ич не памтам со првото како беше.

На mariz му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Spidy

Spidy Форумски идол

Се зачлени на:
    19 ноември 2009
    Пораки:
    5.991
    Допаѓања:
    14.794
    Постелката е најбитна каде е. Првото ми беше на преден, многу касно го сетив, второто на заден многу рано и силно се осеќаа ударите.

На mariz и Skyler им се допаѓа ова.
  6. skokotlivka83

skokotlivka83 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јули 2020
    Пораки:
    416
    Допаѓања:
    289
    здраво. како ја излечивте proteus mirabilis ?

7. ANITA.sk123

ANITA.sk123 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 март 2020
    Пораки:
    136
    Допаѓања:
    32
    Витамините кои ги пиете во бременост дали треба да се пијат и одкако ќе се породиш? Јас зимам фолна б12 железо и новалац капсули па на нив пишува дека се наменети за време на бременост и за време на доење па баш ме интересира дали и после тоа треба да ги зимам?

8. flower55555

flower55555 Популарен член

Се зачлени на:
    3 октомври 2017
    Пораки:
    2.722
    Допаѓања:
    5.059
    Јас пиев пренатални и кога доев, секако ти треба плус витамини произведуваш млеко, нема штета од нив.

9. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.914
    Допаѓања:
    77.462
    Од надвор и маж ми го осети, тупка нежно од надвор :lol: А пред некој ден така се испрчи лево, што на допир се осеќаше дека е бебето :shake: Јас и трета бременост, дијастаз од минатите имам (раздвоени мускули), постелка позади.. може и затоа така опасно го осеќам. Прееска и стоечки го осеќав како чепка :rofl:

На merriel0 и flower55555 им се допаѓа ова.
  10. Spidy

Spidy Форумски идол

Се зачлени на:
    19 ноември 2009
    Пораки:
    5.991
    Допаѓања:
    14.794
    Ќе продолжам со пренаталните дека имам уште за неколку недели. После тоа ќе си пијам само тоа што ми треба, конкретно имам слабо железо, па само за тоа.
    Иначе убаво е да внесуваш плус нешто и со доење, ама реално можеш поефтино да поминеш ако земеш обични витамини место пренатални.

На WhiteCat33 и снежана2023 им се допаѓа ова.
  11. @marija

@marija Активен член

Се зачлени на:
    14 декември 2022
    Пораки:
    97
    Допаѓања:
    23
    Zdravo
    Dali nekoj se ima konsultirano so infektolog za primanje na vakcinata protiv golema kaslica vo bremenost.

12. Plazma.10

Plazma.10 Активен член

Се зачлени на:
    28 декември 2023
    Пораки:
    17
    Допаѓања:
    10
    Дали сеуште после царски во Чаир пуштаат за 3 дена доколку се е во ред? И дали во недела отпуштаат или само преку недела? ☺️

13. Spidy

Spidy Форумски идол

Се зачлени на:
    19 ноември 2009
    Пораки:
    5.991
    Допаѓања:
    14.794
    За царски не знам, ама во недела пуштаат исто како и секој друг ден, само може побавно иде процедурата ради помалце персонал.

14. Strawberry99

Strawberry99 Активен член

Се зачлени на:
    21 февруари 2024
    Пораки:
    96
    Допаѓања:
    10
    a dali vikendi otpustaat od GAK klinika ?

15. Wanna.be.mum

Wanna.be.mum Популарен член

Се зачлени на:
    1 јуни 2013
    Пораки:
    1.019
    Допаѓања:
    1.101
    Жени што ќе правите со поголемото дете имате план кога ќе треба да се вратиме од болница, во смисла на школско дете дали да пропушти школо некој ден да не донесе вирус дури е бебе тогаш родено или најнормално си ги пуштате...? Се мислам искрено ама пак ај до кога би ја чувала дома еднаш мора да оди...

16. Skyler

Skyler Истакнат член

Се зачлени на:
    18 октомври 2022
    Пораки:
    4.046
    Допаѓања:
    13.307
    Јас не правев пауза, си продолжи да си оди во градинка најнормално. Бебето прв пат префати на 2 месеци и многу лесно помина, за среќа.
    Инаку, кога си доаѓаше големиот од градинка одма го пресоблекував, миење и носот му го чистев, колку толку да спречев. Ама и не беше нешто премногу околу бебето, го ѕиркаше накратко и идеше да си игра.

17. Tea SK

Tea SK Популарен член

Се зачлени на:
    1 август 2021
    Пораки:
    5.216
    Допаѓања:
    10.680
    Јас планирам да си оди регуларно ќерка ми во градинка кога ќе се роди бебето.
    Вируси и на работа има, а маж ми оди на работа, баби, дедовци исто.
    Плус не планирам да се шекнам дома со 3 годишно дете, новороденче и свеж царски рез.

На sani99, Maja92@, WhiteCat33 и 2 други им се допаѓа ова.
  18. Ema.Sk

Ema.Sk Популарен член

Се зачлени на:
    6 декември 2009
    Пораки:
    1.332
    Допаѓања:
    4.803
    Потполно се согласувам. Тазе породена пред една недела,исто царски, првата ќерка има 3 години, само една недела беше дома и доста ми е, баш видов што е хаос.
    Мислев ќе можам со двете, грижа на совест имав дека сум и така дома па ќе сум ги чувала двете ама ја малтретира, ја гњави, таман ќе ја заспијам, ја бакнува, ја гушка, многу ја сакала сестра и' :D
    Од понеделникот си тргна пак во градинка и одма подруго е. На раат спие бебе барем дур е во градинка големата. Таман татко и' ја зема од градинка и после двајцата ги чуваме, полесно е.

На Maja92@ и Tea SK им се допаѓа ова.
  19. Tea SK

Tea SK Популарен член

Се зачлени на:
    1 август 2021
    Пораки:
    5.216
    Допаѓања:
    10.680
    Ама и редот им се расипува. Ако си е дете научено на градинка, нека си тера.
    Мислам дека доволна промена е нов член на фамилија, нема потреба и рутината да им ја мењаме.

На Ema.Sk и Maja92@ им се допаѓа ова.
  20. BellaBibi

BellaBibi Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2021
    Пораки:
    7.582
    Допаѓања:
    23.545
    Секако дека пуштаат. И празник државен да е ќе пуштат.
    На толку родилки, таман работа да држат плус денови.
    Во Чаир од премногу гужва две блиски имав , што со царски ги пуштаа нареден ден дури.

На Strawberry99 му/ѝ се допаѓа ова.