И мене ми е 2 и постелка на преден ѕид.. овојпат покасно осетив.. 19 20 и тоа беше еднаш два пати денот едвај несигурно дури.. тек 22 23 бев сигурна дека е тоа тоа и ударите беа секој ден
Ако си од Скопје секоја среда во Систина од 18:00h има бесплатни преравања за идни родители и се многу убави и корисни
Слушав утринска емисија на Тв со докторка инфектолог , Кети Ставриќ мислам дека беше др, рече дека не се препорачува штети на плодот, сугерираат пред да се затрудни да се прими.
Дали користите АД капки против стрии во бременост? Јас зедов да се мачкам и случајно прочитав дека витаминот А спаѓа во групата на ретиноиди, ретинол а нели ретинолот не се препорачува во бременост
Mamma.mk го земав јас за 0-6 месеци. Следи и на Матрона, има често предавања на зум- доење, новороденче….
Две другарки ме советуваа од одлично искуство да мачкам павловичева со АД капки помешано. Помалце читај, помалце ќе се стресираш.
И јас исто ,ама немав некое подобрување, во смисла пак едната не се испакна, бебе не цицаше па затоа и сега е така исто, којзнае ова дали ќе фати.
Па искрено да, трае и подолго време и можеш да си ги враќаш лекциите по неколку пати. Има убави видео објаснувања- не е само читање… покажува на своето бебе- како се облекува, како се бања, како се чисти папоче итни”. Мене ич не ми е криво што го земав
Шо знам моите арни си беа до две години го доев, ама и испакнати си беа не вервам дека ад нешто направија.
Добро утро девојки како сте? Имам едно прашање. Веќе два/три дена не го чувствувам бебето да мрда т.е мрда но не толку многу пред тоа мрдаше многу повеќе мислиш ке излезе☺️ Инаку сум 34недела дали треба да одам на контрола порано бидејќи имам контрола на 5.3.2024?
И јас пишав погоре истото... само шо ја терам 28 недела сега.. викендо 2 3 дена слабо нежно скоро ич и ппсле па си почна нормално да си мрда....
Јас јадев цитрон и одма се размрдуваше, пробај. Ама мислам не би требало да има проблем секако има денови кога и ние сме по мрзливи
Јас за втората бременост исто ми беше при крај исто не го чувствував бебето бев матичната ме испрати во болница бев една вечер ме гледаа на ЦТГ стално на крај излезе дека е се во ред сега пак исто се плашам...