Можно е да ми е од премор вчера се тргнав пребришав наместив средив еве сега доле чистам но чувствувам преголема болка во долниот дел на стомакот и од лева и од десна страна а ме боли и препоните и колковите ми се кочат Испаѓа дека премногу се жалам но навистина се чувствувам лошо...
Нема везе дека премногу се жалиш, ние сме си приоритет моментално, деца носиме во нас. Јас така ко тебе се префорсирав вчера и завчера и денес одлучив да лежам цел ден. Иако цел ден станувам и све нешто почнувам да правам по дома... И ќе се потсетам и ќе си легнам пак. Не држи место ама денес решив - време е за одмор.
И јас и другарка исто се мачкаме со Babygal павловичевата на ГалаФарм и внатре цело шишенце АД капки... 8ми месец сме веќе сеуште стриичка не се појавила а одобрено ни е и со гинекологот... ич да не му ја мислиш, мачкај си се
Иии најбитно, после пораѓај уште два месеци да се мачкате. Ова исто ми даде совет другарка. Вика јас не се мачкав и баш кога се собираше стомакот ми изби сриа.
Здраво девојки, бремена сум 38 недела и денеска на ехо докторот забележа дека бебето има аритмија и дека десната комора на срцето е проширена.Не ми кажа ништо друго освен ќе видиме..Исплашена сум..Дали некоја имала вакво искуство? Дали може ова да се среди и дали останува такво срцето и после пораѓај?
Здраво Дали некоја од вас се има породено или треба да се пораѓа на ГАК а не живее во Скопје? И како го има тоа изведено во пракса унапред одење или останување во Скопје после пораѓај...имам многу прашања ако има некој може и во порака да ме контактира.
Devojki 18 nedela sum, na pregled doktorkata mi gomerese grloto na matkata beshe 2,6 cm Mi dade utrogestan edna vaginaletka navecer Dali ima sansi da se pokaci ponatamu ?
Леле крв од нос леење од нигде никаде... Во првата бременост мислам ми течеше неколку пати, имам заборавено Лежам едно 10мин, едвај смири. Лом салфетки, дигам глава низ грло оди. Нормално беше ова а?
Мене во левата страна ама не се како капки крв, ама се гледа дека имаше црвено, јас мислам да не ми е од клексаните, незнам што може да ти биде, капилар некој нешто. Беше за анализи на крв денес? И дали на секој 3 недели си прегледуваш крвна со хормоните на штитна? Јас утре здравје сум
Читав на нет, капиларите во бременост се проширувале и полесно пукале.. нормално било. Ама леење леле мајко.. мн. Бев денес попладне кај др, упат ми даде и утре сабајле ќе одам за боцкање. Инаку така да, на 2,3 недели крвна кога правам и TSH проверувам. А со докторката за тироидната си терам како што она ми каже....
Dali ti kaza da miruvas?Dali ti spomna serklaz?Moeto bese 18mm,so lezenje stigna do 22.Ama od terapija dva pati utrogestan,ferona i progesteron Edna's nedelno.Idi I na vtoro mislenje ako mozes.A pred se miruvaj!!!