Трудници, многу сакам да одам на руски/ медицински педикир. Дали некоја од вас била во Промедика естетик периодов? Веројатно е безбедно да се оди? 36+6 сум. Руски педикир е сув педикир- без квасење во вода, директно со машинка. Имам и некои жуљчиња што сакам да ги средам- башка не можам да се налакирам од мевот хаха
Во Германија ја даваат на секоја трудница после 28 недела, за бебето да има антитела додека прими во втор месец. Ама да треба да се консултираш со гинеколог и инфектолог, бидејќи секоја бременост е различна, што и да пишеме на форум нема тежина како од доктор специјалист. Македонија е многу далеку од праксата во развиени земји и од медицина базирана на научни докази. https://www.aerzteblatt.de/int/archive/article/218616
Пред точно 2 нед, железото ви пишував 33 ми беше. Прекинав ПреМама и еве го УПОЛА за 14 дена. Пак ќе си се вратам на ПреМама Црпво знае онака да си се покачи во бременост? Или да не ми е поради ноктот и прстов на ногава...
Црп не се мери во бременост колку што знам ама ова тсх ми падна во очи незнам која недела си и дали примаш терапија но обавезно да се консултираш со ендокринолог во бременост знае да скокни тсх.
Примам скоро 10г. Ми ја дигнаа веќе еднаш дозата (дека како забременив, рипна на 6) и со новата терапија падна на 2ипол, ама сега изгледа пак ќе ја дигнат... 16+ сум. Инаку ми стави црп дека имам печење во мокрење, недоволно мокрење, немам напон да ја измочам мокрачата... утре ќе одам со резултат, рече и на ехо ќе ми види бешиката и бурези. Направив и уринокултура, очекував досадната Ешерихија што ја влечам со години... ама за чудо, чисто се.
Мила, и јас пијам ПреМама и мене железото ми беше 33. Се консултираше со некој доктор за да ја прекинеш ПреМамата?
Да со докторот во Ремедика се консултирав тогаш и рече да ја паузирам, па да видиме како ќе биде. Пиев само фолна 2 нед. По мене сега, најпаметно е да си се вратам на ПреМама
Што направивте со Премама Ме убедивте да се префрлам. Една е или има различни пакувања според месецот како Фемибион? @mariz И друго сакав да прашам ама да не се избламирам Првото го осетив околу 18та, второто после 20та, а сега ова жими се како да го осеќам доле ниско кога лежам на грб. Можно ли е, знам дека е прерано 11та недела сум ама што друго ќе осеќам таму?
Па незнам дали старата уште им се продава ама оваа Quatrefolic е нова, со активна форма на фолна... И да истата се пие, црла бременост.. Нема 1,2... Инаку и јас рано осеќав некое тропкање... Може дека 3ти, порано ги осеќаме
Душо браво за железото јас со сиве три бремености мака мачам за до граница да го доведам. И тотхема некоја недела пиев ама џабе беше. Со втората бременост и крв примав дури. И јас ги пиев ПреМама со двете бремености а сега ги пијам феминион
Незнам што е работата ама мене ПреМама и минатата бременост топ ми држеше крвна слика, а еве и оваа. Нешто комбинацијата на витамини, ми прија. И јас со првото жива анемична бев, на пораѓај со 3ка железо отидов.. а цела бременост се отрув железо пиејќи. Ама тогаш пренатални никој не ми рече да пијам, па бременост терав само со фолна, магнезиум, железо... Еве и паѓањево на железото за 2 нед на 14, ми кажува дека ПреМама е таа што ме држи со топ крвна слика. Исто јадам како што си јадев се.. само ПреМама не пиев Инаку да пробаш ФерумЛек? Стар лек за железо, ама од сите препарати најубаво ми делувал. Има сируп, сирупот се пијат 2 лажици на анемија = 100мг железо (Тотхемата има 40мг), а има и таблети, една таблетка е 100мг железо. Обавезно со тоа и вит Ц. Пробај... Оди леков и на рецепт, смее во бременост.
Пробај со фероглобин, ми има хематолог и гинеколог кажано дека е многу подобар од тотхемата, зошто тотхемата моментално го качувала а додека фероглобинот полека, но долгорочно. Консултирај се со матичен гинеколог види за фероглобинот и обавезно витамин ц од 1000 ако пиеш тарапија за крвта.
Mene 10 dena dolu me pecka i me češka. Brisevi čisti, urinokultura sterilna, povtoreni vo ponedelnikot povtorno i pak čisti. Na pregled dr vika ništo nema, ama mene do ludilo me vodi. Mi dade Canesten lokalno, ama eve 4 den ništo podobro. Može da e od aspirinot? Ili ?
Вторник закажан прв скрининг. Возбудена и малце паника да е се ок само. Железо имав испод граница,4 негде ми беше. Една кутија Ферофолик грчките и стигна на 17 ка. Ова не ми се случило одамна вакво добро железо. Мајка ми ми набави уште 5 кутии нека стојат не јадат. Па здравје Јуни кога ќе идеме на викенд ќе доземам за резерва. @Skyler и јас на моменти некако чудно осеќам долу кога лежам, ама 12 та недела не ми е рано? Баш во вторник ќе ја прашам др. дали има шанси да е бебето. @mariz @marama дознавте полот ли?
Не, ми презакажаа преглед. Системска грешка Требаше да сум утре, а ме презакажаа за 7ми март. Децава не можат да дочекаат
Samo što mi se javija od laboratorija na transfuziona, včera mi zemaa krv, a sega mi vikaat moram pak da dojdam krvta bila koagulirana, me ispoplašija sega za site pari
Јас ги пиев, добри се , но скапо испаѓа 20 кесички се. Сега пијам Глобифер за иста цена 40тбл и мн добри ми се покажаа.
@BellaBibi на 19ти март ќе ми кажат. Сега виде ама не беше сигурна и ми рече не сакам да ти кажам додека не сум сигурна. Нашите се убедени дека е женско, многу ќе биде смешно ако е машко
Тсх после 3 месец па да не речам нагло скока и секој месец обавезно контрола и ако треба покачување на терапија а за железото како што ќе ти поодминува бременоста железото пониско ќе тие пошто бебе троши резерви.