Со ПреМама ќе го качам сигурно. Бременоста ја почнав со 10 железо и секоја наредна крвна (направени 3,4), ми беше се погоре и дојдов на 33ка железо. Затоа пауза направив, па сега пак ќе се вратам на ПреМама. За TSH знам.. трета бременост ми е.. Исто и во втората ми покачуваа Еутирокс во тек на бременоста. Сега 16та нед сум, ова ми е трета контрола кај интернистот што ме води за тоа само. Прва контрола направив на 6 недели бременост, втора за помалку од месец од тоа, а третава на 2м од втората контрола (така докторката ми рече). А тсх обавезно на секоја крвна правам...
Не се плаши, може си е нивна грешка. Ми се случило со синчето така на клиника. Крвта коагулирала додека ја стават да ја испитаат и од ново не викнаа да го боцкаат...
Lele zbudalev da ne se desi nešto, da ne e ova, da ne e ona. Mada taa i koga me bocna reče čudno i bilo, pa me bocna pak, taka da
По кои мерки се водите за неделите? Мене според циклус апликацијата ми вика 10, на ГАК измерија 8, кај матичен 9.
Од апликација една недела назад. Вака кај мене мери матичната. Кажувам датум на последна менструација и една недела назад мери.
Така излегува дека мерките на матичниот се точни. Ми спомна дека во картон запишал една недела после последната менструација, ама не му обрнав внимание. Ок, фала ти
Мешиња, на колку време ви мерат грло на матка? Мене еднаш во 25та недела ок беше. Кога треба наредно?
Па не се мери на секој преглед, од 20 недела некаде почнуваат да мерат бидејќи тогаш веќе растат бебињата. Инаку се избегнува вагинално ради инфекции откако може да се види со обично ехо преку стомак.
Женски, вие што сте со клексан, каде го наоѓате? Другарка ми се пожали дека во многу аптеки во ск бара, или нема или се преполовени кутии, по 2 по 5 по 7. Каде да ги бара?
Секој различно, јас имам две другарки исто ко мене, покасно им мереа, само преку ехо ги гледаа. И кај матичната исто така, откако почна да се гледа преку дтомак само преку стомак ме гледаше и после на скрининг на 21ва видовме што видовме
Секаде има, ама еве нека проба Виола. Јас не сум сретнала недостиг на клексан овој месец и пол како се боцкам