Утре сум на преглед па ќе видиме што ќе каже матичниов секако ќе ми даде нешто или ќе си земам јас секако морам да пијам нешто. Се надевам и полов конечно да го откриеме и децава само тоа зборуваат Сакав да ве прашам дали имате вртоглавици понекогаш ама само во лежење? Мене ми се случува само во лежење спиење кога се превртувам од лева во десна страна или обратно
zdravo zenski. vcera samo sto porodena, denes vo krevet poradi glavobolki od spinalnata. priroden poragaj, ama so spinalna. dali ima nekoj iskustvo koga bi prosla bolkaga vo glavata? i koga bi me pustile vaka spored vas.
Главоболки се нормални и до две недели од спиналната. А за пуштање доктор и педијатар би ти кажале најдобро. Со природен и утре би те пуштиле ако сте и ти и бебе добри.
Јас бев царски со спинална во болница ми велеа многу кока кола да пијам за да немам главоболки, и ми велеа ко ќе почни да те боли одма кажи да те боцниме за да помини по брзо, а дома пиев бруфен кесички од 600 мислам ама мене само од парацетамол ми помина.
Не се нормални главоболки незнам кој доктор ти кажал така, мене цело време ми велеа и малку да те боли одма кажи да те боцниме оти ако трпиш и се приклешти болката после многу тешко поминува.
Јас крај на 3ти месец и почеток на 4ти бев со вртоглавица неколку дена кога лежев особено а и тој период и главоболки имав многу, потоа само од себе си помина ама тежок период ми беше тој катастрофа бев
Па еве сите другарки со исклучок на една , сите биле со главоболки. Да не навлагам дека и една со физиотеравпет беше секој ден. Значи и сама пиша дека ти кажале ако боли да ти дадат лек за болка.
Пробај и со 100% какао, леќа, и телешко месо мене и тоа многу ми помагало. А вртоглавици кога ќе ми многу низок хемоглобинот или железото имам
Можно е вртоглавициве да ми се од нисково железо? Јадам една смеса како чоколаден мус е какао со мед измешано заедно по една лажица на ден
Се мери ЦРП во бременост,и те како е битно да е мирно. За железото пробај со сидерал форте. Со една кутија ми се покачи.
Зегин кај тобако 2 нема, еве сега прашував, а во виола исто кај тобако 2 имаше, ама мене само 5 ми требаа. Провери во еурофарм во населба лисиче секогаш таму сум купувала и имале нон стоп
Мене од тоа ми беа вртоглавиците, јас си го варев какаото и без шеќер го пиев. И леќа многу јадев. Ама дека примав крв многу ми се качи железото и сега несмеам ништо, ни суплименти, ни природно.
Баш 2 недели пред да се породам докупував и во зегин буњаковец немаше, еурофармот имаше само 3, е тогаш ја во виола купив, сеа се сетив.ама мислев коинциденција дека е, не ми падна на памет дека нема. Кога ми спомна другаркава се помислив дека и вп зегин кога побарав ми рекоа пак дека се дефицитарни. Среќа мене не ми требаат ама се надевам ќе ги има за другите
Нормално е во таа недела да го чувствувате ниско, уште е многу мало. Како ќе расте така ќе почнете да чувствувате дека е повисоко.
Грло на матка само вагинално се прегледува, неможе поинаку, мене првото тромесечие, па после само ако се пожалев на нешто, сега сум 35+ и пак ќе почнат. Туку како да спуштам бебе пониско малку има некоја финта женски? До грло ми е качено