Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Misskirova

Misskirova Популарен член

Се зачлени на:
    25 октомври 2018
    Пораки:
    3.840
    Допаѓања:
    9.314
    Па имаш време ама ....не се разочарувај...
    Јас многу сакав природно. Царски нејќев да чујам .
    Кај мене во 30та недела се смести со глава горе и така остана до крај .
    Тешко се вратат покасно зашто немаат место многу

На Pavlovska Jovana му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Evangeliaa22

Evangeliaa22 Истакнат член

Се зачлени на:
    1 мај 2023
    Пораки:
    980
    Допаѓања:
    1.063
    Од денес 37ма :inlove::inlove::inlove: кажувајте вежби/ совети за како да се сврти бебушов, абер нема. Уште ми е и горе стомакот… ќе биде смешки ако се породам во 40та, а лежев ради скратено грло:D

На S.o.F.i, flower55555, teddy85 и 5 други им се допаѓа ова.
  3. Misskirova

Misskirova Популарен член

Се зачлени на:
    25 октомври 2018
    Пораки:
    3.840
    Допаѓања:
    9.314
    Имаш на ју туб ,мада кај мене не помогнаа.

На Evangeliaa22 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. ANITA.sk123

ANITA.sk123 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 март 2020
    Пораки:
    136
    Допаѓања:
    32
    мене бебето ми е свртено со глава надолу уште од 7ми месец а сега сум 34та недела и многу ми е некако надолу стомакот и кога мрда се осеќа кај папок или под папок дека мрда.. дали тоа значи дека ќе се породам штом влезам во 9ти? малку паника ме фаќа.. и сега додека одев низ дома наеднаш нешто ме стегна во долниот дел како во внатрешноста на вагината некоја струја да ми помина. Дали некој има искуство до ова да сподели мислење?

На warrior му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Evangeliaa22

Се зачлени на:
    1 мај 2023
    Пораки:
    980
    Допаѓања:
    1.063
    Не знам навистина, јас на пример до сега немам осетено Бракстон Хикс контракции… можеби еднаш/ два пати, ама беа преслаби, како минимално затегање. Последниве три недели немам осетено ништо апсолутно- нит притисок долу, нит туркање, нит контракција

6. warrior

warrior Истакнат член

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    619
    Допаѓања:
    497
    Анита јас сум иста, осеќам движејќи се како да ќе испадни ама сум читала дека е нормално дека сега се мести и паѓа со главчето во каналот. Под градите сум празна немам киселини веќе туку често одам у тоалет. Претискање и туркање осеќам.А брекстон хикс имам по неколку на ден и тоа убаво затегање на стомакот. Цтг правев понеделник, сега нареден ќе одам.
    Не сакам да паничам, му верувам на докторот и на моето тело. Сепак е природен процес низ кој мора да поминеш.
    Инаку сум скоро 38ма недела за два дена.

7. gothchick

gothchick Популарен член

Се зачлени на:
    28 мај 2011
    Пораки:
    1.598
    Допаѓања:
    1.840
    Има некој искуство до појава на лакуни на постелка во 13 недела?
    Ми рекоа малку се, ако се зголемуваат ќе испитуваме ддимери. Не сум пушач.
    Во првата се појавија исто вака малку ама при крај 36+ мислам беа.
    Се е во ред останатото, прв скрининг денес само бебушка скрстени нозе па не се виде ништо.

8. MarcyNA

MarcyNA Активен член

Се зачлени на:
    6 ноември 2023
    Пораки:
    117
    Допаѓања:
    86
    Мене исто од 28ма недела беше веќе свртен надоле наместен бебо. Страшно е бесно бебе и удари искрено осеќам низ цел стомак, и горе лево и доле десно кај јајници, поготово кај десниот бубрег и ребра со тоа газето и ноџињата не прекинува :sweat: а доста често последно време (32ра нед. сум сега) го осеќам и околу папакот и тоа како тегнење/гребење што дури и непријатно боли. Сега во понеделникот бев на контрола и др. кажа дека си е сосема во ред и не значи воопшто тоа дека порано би се породила, едноставно ниско го носам а на малиша му станува тесно веќе па си прави место :D А за "струјата" доле тоа го викаат lightning crotch и е сосема нормално поготово во трето тромесечие, јас го имам осетено и порано :D

9. La-loca

La-loca Популарен член

Се зачлени на:
    10 јуни 2020
    Пораки:
    1.041
    Допаѓања:
    6.586
    А во која недела се местат отприлика или има шанси во секој момент да се сврти?

10. Ivana 8

Ivana 8 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јануари 2021
    Пораки:
    804
    Допаѓања:
    773
    Нема правило, на другарка наместено со главата надоле, ставена на бокс за природен пораѓај и се свртело во последен момент карлично и итен царски. Јас многу се замарав кога ќе се сврти како ќе се сврти, еве го со главата надоле е што не значи дека нема опција да се сврти карлично. Како и да е најважно е да сме живи и здрави и ние и бебушките.

На Misskirova, Evangeliaa22 и La-loca им се допаѓа ова.
  11. Tea SK

Tea SK Популарен член

Се зачлени на:
    1 август 2021
    Пораки:
    5.216
    Допаѓања:
    10.679
    Ќерка ми на порѓај, јас 8 см отворена на бокс, ја измести главата од канал, на царски отидовме. Така да стварно нема правило до последно.

На LiquidLuna, Misskirova, warrior и 2 други им се допаѓа ова.
  12. nancyyy

nancyyy Истакнат член

Се зачлени на:
    22 март 2013
    Пораки:
    839
    Допаѓања:
    397
    Здраво
    Тука е поактивна тема
    Да прашам дали некоја имала или слушнала дека има некоја близначка бременост со едно ќесе празно, значи во едното ќесе има плод во друго нема, и дали со тој проблем царски се оди или немора да значи?
    Мене тоа празно ќесе уште стои, значи ниту излегува(да прокрварам) ниту знам што ќе биде со него и мене

13. malecko5

malecko5 Популарен член

Се зачлени на:
    18 декември 2013
    Пораки:
    1.624
    Допаѓања:
    1.141
    Јас од 28 недела лежам поради скратено грло денес 39 недела беба абер нема :D

На Evangeliaa22 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. BellaBibi

BellaBibi Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2021
    Пораки:
    7.574
    Допаѓања:
    23.524
    Ако добро памтам на почеток на бременост си. Празно ќесе или плод што не се развил се еве народски кажано се распаѓа, се разградува и не значи дека ќе прокрвариш.
    И не е индикација за царски.

На nancyyy му/ѝ се допаѓа ова.
  15. A.a.gj

A.a.gj Истакнат член

Се зачлени на:
    16 април 2018
    Пораки:
    289
    Допаѓања:
    628
    Девојки вие што сте имале скратен цервикс имавте ли некои симптоми..?
    Јас сум 20+2 и овие два дена имам менструални болки при движење а и бебе го осеќам некако доле ниско како да ми тежи .. ,кога ќе легнам се смируваат, не се силни болки.. и пишав на мојата др.ми рече да зголемам доза на магнезиум и понеделник да отидам на преглед и да мериме цервикс.. во 17та недела меревме си беше 4см.. болки си имав повремено ама овие два дена некако ги осеќам цело време додека стојам..
    Па сега малку ме фати страв кога ми спомна за цервиксот ..

16. Evangeliaa22

Се зачлени на:
    1 мај 2023
    Пораки:
    980
    Допаѓања:
    1.063
    Доле го осеќаш бидејќи матката тој период е околу папопкот/ до папокот порасната. Јас баш мојата докторка ја прашував за ова. Исто така јас осеќав како удира на клиторис дури- точно на клиторисот од внатре…
    Секако барај си да те мери на следната контрола, мирувај, пиј магнезиум и б6. До прегледот гледај да лежиш и да мируваш, стрес 0. Јас немав никакви симптоми во 21ва кога ми се скрати. А после тоа баравме во историја, 8ма недела било 3,4

На A.a.gj му/ѝ се допаѓа ова.
  17. angel4444

angel4444 Популарен член

Се зачлени на:
    1 април 2016
    Пораки:
    1.026
    Допаѓања:
    1.395
    Јас пак немам мир..џабе прашав уште 2ца доктори (facepalm)
    Вчера измерен цервикс во 17 недела 31мм, но грло одлично затворено. Ако имам грчеви да појачам магнезиум. Ми рекоа контроли да правам на 3-4 недели..не е многу време тоа?
    Ептен се исплашив значи ;(
    Читам некои од почеток до крај им бил 3цм и немале никакви проблеми, други пак им се намалувал..Има ли некакви симптоми намалувањето?
    Инаку до сега најнормална бременост, се си е супер освен ова:(

18. flower55555

flower55555 Популарен член

Се зачлени на:
    3 октомври 2017
    Пораки:
    2.722
    Допаѓања:
    5.059
    Од сношти осеќам остра болка долу ниско кај цервикс. Како сечење, пулсирачка болка на моменти да неможам ни да седам ни да лежам ни да мрднам, бев на гинекологија се е во ред грло тврдо 35мм, бебуш една недела понапред.
    Ме пуштија на хирургија не е слепо црево, сега уште во понеделник да испитам крвна слика и урина.
    Дали има некоја вакво искуство?
    Се смирив шо гинеколошки се е во ред ама пак ми е во мисла шо можи да е..

19. nancyyy

nancyyy Истакнат член

Се зачлени на:
    22 март 2013
    Пораки:
    839
    Допаѓања:
    397
    Денес правев ехо, бебе фала му на Бога добро ама тоа друго ќесе исто се зголемува чудно
    11+5 сум

20. Evangeliaa22

Се зачлени на:
    1 мај 2023
    Пораки:
    980
    Допаѓања:
    1.063
    Прашај за ферона за секој случај… јас немав никакви симптоми за моето намалување- ни болки, абе ништо. Би ти препорачала да одиш на контрола за побрзо, чисто ти да си мирна. Не повеќе од две недели да чекаш. Може и самото грло да ти е пократко природно, ама не оставај на случајност, следи си ситуација

На angel4444 му/ѝ се допаѓа ова.