и мене матичната ми рече најуредна бременост, се си е во ред, да си продолжам ко до сега - односи, одење на работа итн. Ми рече превентивно секои 3-4 недели ќе мериме и да не се секирам бидејќи е одлично затворен каналот, имала пациентки што имале 40-45мм но со отварање..такада не е пресудна само должината. Ми рече ќе следиме и да уживам да не се секирам, може едноставно толкав е цервиксот и до крај да ми остане толку. Да не кревам тешко и при грчеви да си пијам уште еден магнезиум, тоа е тоа И мене нареден преглед ми е на 25ти март, всушност вториот скрининг.
Не знам за црп. Ама тсх ти рипнало. Види со ендокринолог одма да ти покачи терапија. Си бара самата бременост зголемување на еутирокс како што поодминува.
Знам.. исто и во втората ми ја зголемуваа и некаде застанавме кога се стабилизираше и со таа терав. Ми ја качија вчера на 100мг.
Не мачкав. Дали два пати. И во бременоста само кон крајот кога ме чешаше ептен мачкав. Немам ништо. За недела дена се собрав. Генетика игра најголема улога.
Каде боцкате клексани освен во стомак? Пробав во бут хематом си напраив и боли корни а неможам во рака оти сама се боцкам.
Ја се боцкам во рака сама. Право боцкам дур влезе иглата и после под агол ја стискам течноста и на крај масирам 30 сек со памукчето кај што сум боцкала. Првите три четири пати имав модрици, сега веќе не. Кога ме боцка друг ми прави хематом, а сама не
А како се боцкаш сама ? Нели треба прво да го стегниш делот со едната рака па да боцкаш со другата или директ можи?
Леле киселинии неможам да седам, лежам. Од 26та недела почнаа сега сум 28ма ама ништо не помага зрна ориз, грав, сода бикарбона... Многу рано ми се појавија, до крај на бременост ќе ги имам?
Ја директ боцкам, ама исправена, да не ми е стегната и право иглата и од после ја местам под агол. Најважно е да го помасираш малку местото со памукчето со алкохол од коа ќе боцнеш. Првите неколку пати е тешко дур се научиш, после се сама ќе се боцкаш
Пробај со waya кесички за киселини брзо делуваат ама за утеха ќе си ги имаш до крај, мене ми почнаа од 3 месец