Труднички муабети

Discussion in 'Бременост' started by meU, Jul 23, 2012.

1. Mariangel

Mariangel Форумски идол

Hahaha zgodno,nezgodno vikam ke prasham chudno mi e :D ja ustvari ne sum ni sigurna vo mojata bremenost ama da si prasham haha:D

2. mama89

mama89 Истакнат член

Еее допрва ќе видеш...хахаха легни,стани мочај,легни па вода ти се пие,пак стани па легни и викаш ќе спијам кога пак ти се моча пааак стани иии се такаа до сабајле а пак сега откако ми се расклоца синко најактивен е ноќно време ме клоца по бешикава па жешкооо ми е па мешево големо веќе неможам положба да најдам ии така слатки маки :*

3. Mariangel

Mariangel Форумски идол

Lele kolku ubavo zvuchi iako samo za mochkanje zboruvashe,nachinot na koj go kazha posakav i jas taka da si mochkammm hihih :lol: samo za ubavo da ee :* :*

Стефани_5, mama89 and LenaNela like this.
  4. ilipili

ilipili Популарен член

Идни мамички ете ме и мене да ви се придружам :). 3 месец сум во блажена состојба ,а докторот сеуште ми нема земено брисови ни пак крв и мокрача. До душа некни имавкафеав исцедок па можеби поради тоа не ми зеде,но ќе видиме што и како ќе биде.Малку сум загрижена и моментално мирувам.А до некни пиев само фолна киселина,но од кога се консултирав со него и бев на контрола ми даде магнезиум,витамин е и утрогестан вагиналети.Два дена сум добра,два дена не,не знам која е причината.Плус ми кажа да направам скрининг тест за Даунов синдром,но поради тоа што не можев да патувам поради состојбата не отидов бидејќи тука каде што сум не прават такви тестови,па ме јади јанза сега,уф само се надевам само дека бебушов ќе биде во ред.Некој совет,мислење?

5. LenaNela

LenaNela Истакнат член

Јас одма да ти посакам лесна и школска бременост,штом Bhcg е толку високо ти си бремена,а тоа што неможе да се види сеуште на ехо нека не те плаши,јас со оваа бременост одкако ми задоцни направив домашен тест што покажа позитивно и од тогаш дури после две недели се виде мала точкичка на ехо па за недела и пол негде и срцева реакција. А за брисеви незнам зошто толку рано,мојот матичен и со првата бременост а и сега ми зема во 16 недела.

flower30 likes this.
  6. coconaut

coconaut Популарен член

@Eli23 jas sum vo 12 nedela potocno 11 nedeli i 3 dena. Vi blagodaram na site, pa se citame od tamu ili posle toa so vpecatoci :) inace mi e strav i od patot, neznam kaj se nafativ da patuvame 8 saati, sreka so kola sme.

7. fairy88

fairy88 Популарен член

Сега уживај си и не му ја многу мисли.Стресот ги менува хормоните во телото и тоа влиае на бебчето.За испитување Даунов синдром, не се секирај.Оти никој тест не ти е сигурен дека се е во ред.Се има одстапување.Ако беше толку сигурен и потребен тестот ќе беше задолжителен во Германија каде што сум.Ама, не е и затоа ако сакаш на своја рака си го правиш на приватно.
    Само позитивно и се ќе биде добро:l:

8. LenaNela

LenaNela Истакнат член

За брисеви можеби матич. причекува да ти се смири тоа кафеавкастиот исцедок,но зошто крв и мокрача до сега да не провериш :| А за Даунов сидром се прави негде околу 12-13 недела,се мери Нухален набор на бебето,носна коска и се испитува преку крв од мајката Priska test е сега ако си го испуштила овој преглед се правиуште еден негде околу 20-22 недела. Пробај барем на тој скрининг да оидеш.

9. ilipili

ilipili Популарен член

Да, и самиот доктор ми кажа дека тоа не е морално,но се препорачува на сите ,но најголем ризик е во ситуации ако имало во фамилијата таков случај и ако жената е бремена од 35-тата година нагоре ама остави на мене да одлучам инаку знам дека не е сигурен 100 посто тестот,но пуста мисла никако да си оди.Го прашав дали може да се направи и друг пат,а тој рече не дека мора во 12/13 тата гестациска недела.Како и да е што е тука е,ќе видиме што ќе ми каже за недела дена :)

10. ilipili

ilipili Популарен член

Е тоа и јас се чудев ,баш и му спомнав некни кога бев дека минатиот месец ми рече целосна анализа ќе ми направи ,а тој рече не сега уживај и толку:^),вторни кога ќе одам ако не ми провери повторно ќе си проверам сама или ќе пдам кај друг доктор.Знам дека за Даунов се прави сега и баш во таа недела сум и јас,но за жал морав да го испуштам, а за другиот планирам да одам здравје ако е се во ред и ако можам да патувам.Здравје ќе видиме што ќе биде :)

fairy88 and LenaNela like this.
  11. fairy88

fairy88 Популарен член

^^Прво честитки за бременоста, се распишав и заборавив да честитам:D
    Имаш и втор преглед за Даунов синдром околу 20 недела.Оти крварење и патување во бребеноста е ризик.Не се секирај слушај си го телото.Моја колешка ми беше кажала, треба да веруваш во твоите сетила.И она не правела приска родила две здрави прави дечиња.На нејзина другарка и рекле дека детето е со голема веројатност за Даунов синдром.Одбила да абортира и родила здраво бебче:)

LenaNela likes this.
  12. ilipili

ilipili Популарен член

Благодарам,да дај бог секаде само убавини да има.Добро е чим има ќе го направам тогаш :).И искрено верувам во сетилата и нели тие тестови не се 100% точни така да ќе видиме што ќе покаже идниот тест

fairy88 and LenaNela like this.
  13. ♡BuBaLe♡

♡BuBaLe♡ Форумски идол

Мешињада ви пишам и јас за мојата дешавка, нон стоп на нога, трчај по едното, по другото... и од вчера ме подполува долу коската знаете која, онаа најдолу на спојката,ај си викам ќе преспијам ќе одморам, па денес уште повеќе и уште и исцедок проѕирен ми течи цел ден, ко да сум мочала во гаќи, па паниката активна и одма на болница на преглед, па фала богу ок е се, бебчо мрдка, пливка, расне машала Не ми кажа подетално ништо, ни димензии ни ништо ама одговара на неделитедури и покрупно е. Превентивно ми препиша една канестен и многу мирување и одмарање( второво тешко остварливо). Плус ме искара многу шо сум забременила пак, толку брзо после 2 царски! Дане чува господ само, та нас тана сите мамички идни со бебуши во мешињата!

14. Kiflicka05

Kiflicka05 Истакнат член

А зошто не направиш уште еден тест?

15. ♡BuBaLe♡

♡BuBaLe♡ Форумски идол

Κаде е @rakce89 ?? Пиши ни мила κаκо си!?

biserka' likes this.
  16. Mariangel

Mariangel Форумски идол

Eve sega kupiv pa ke pravam pak.. :) se mislam da ne e rano i ne znam dali odma da go pravam zhivci iskinav se plasham od razocharuvanje..

wings likes this.
  17. Mariangel

Mariangel Форумски идол

Ve molam kazhete mi, da go pravam sega ili utre sabajle??? :| :sweat:

18. wings

wings Популарен член

Ако можеш да издржиш направи го сабајле, сепак поголема концентрација на хцг да има....ама ако можеш да издржиш :P Ако не прави го денес ама барем не мочкај неколку часа нека се собере да не ти покаже пак бледа , па да удираш глава безвезе, трудничка треба да си опуштена :*

Mariangel likes this.
  19. Mariangel

Mariangel Форумски идол

Ke izdrzham 1-2h da ne mochkam i taka vekje saat vreme ne sum mochkana a mi se mochka, ke stiskamm.. a vie stiskajte palciii :sweat: (fingers) :*

20. juli rak

juli rak Истакнат член

Mamicki moi kako Ste mi, jas denes konecno zavrsiv I pravev aminocinteza, se cekase mnogu normalno moj termin vo gak ne Vazi no doktorite I doktorkite bea mnogu fini I prijatni, jas bev cela pretresena ne znam kako ne se onesvestiv tamu rez posle 3 nedeli, se I sesto I slusnav I se razocarav Imase mnogu trudnici so anomalii na plodot zal mi e mnogu kolku tazni lica kolku Solzi, ne sakam da Mislam na loso I da bidam negativna sinko moj go pomina krvarenjeto vo 6 nedela Sega I ova ke go pomine. Za svadba duso Toa e najubaviot den vo zivotot na Edna zena nie na 3 avgust pravime godisnina so mas mi super pominavme golema svadba no I golem poklon imavme, ve guskam silno I Samo pozitivni misli..... Se izvinivam za dolgiot post