Дали некој има искуство со папиломи на врат? Многу ми се размножија во бременоста, а сега почна блага болка или чешање од лева страна. Сте ги третирале ли во бременост на некој начин?
Последно време ми се случува да ме фатат нешто како циклусни болки во јајниците, најчесто се случува навечер кога ќе легнам поготово на секое будење за во вц одкако ке си легнам пак. Не е дека долго држам и да стискам па да би било од тоа... станувам веќе на секој 1-1.5 саат ... не се прејаки сечења но не се ни преблаги и им треба некоја минута за да се смират. Имал ли некој слично искуство и дали е нормално? Иначе 33та недела сум.
Како ти е шеќерот и инсулинската резистенција? Тие знаат многу да се појават кога имаш инсулинска резистенција
Тоа зависи матичниот гинеколог со кого има склучено договор мислам. Мојата стално ме прашува дали сакам синлаб, авицена или биотек (за биотек не сум 100% сигурна). За синлаб сум 100 посто сигурна бидејќи правев крвна слика во декември, а во авицена правам цело време- и на двете места не платив ништо
Од матичен гинрколог упат не се плаќа ништо само во Тафталиџе таа Авицена, а во К.Вода и Аеродром ако идеш ќе платиш партиципација тие две немаат договор со фонд
Pa ne znam za insulinska rezistencija ne sum proveruvala. Sto pokazuva toj rezultat? Imam skrien secer ispituvano mi kazaa deka e okej.
Dali znaete za konzilijarno mislenje za patoloska vo Sistina kolku naplakaat, dali zakazuvate kako pregled ili kazuvate samo za konzilijarno mislenje... I uste edno prasanje Na GAK za konzilijarno dali treba site dokumenti da gi nosime i kako e procedurata tamu dokolku nekoj ima iskustvo..
Чим немаш вишок килажа и немаш нешто со шеќерот не се грижи такви брадавички папиломи обично се јавуваат кај луѓе што имаат инсулинска резистенција- и јас имам ситни ради тоа
На ГАК никој не ми побарал документи, им кажуваш што мака имаш додека те прегледуваат, еден те прегледува, друг доктор запишува одма во извештај и толку, на крај ти даваат препорака за боледување.
Да се надоврзам, утре имам закажано за скриен шеќер во Авицена Тафталиџе, но без упат иако матичната (Коруноски) ми препорача или авицена или синлаб. Прашањето ми е дали ако им кажам дека коруноски ми е матична ќе ме ослободат од партиципација но без упат?
Скоро сите ги имаме во бременост нема врска инсулинот, баш пред некое време пишевме тука. Јас ги имав во првата бременост, еве и сега се наредија како ѓердан ама се губат после пораѓај.