Леле колку ружни изгледаат. Јас имам и доста бенки вака од раѓање ама овие ситни на врат сега се размножија. Супер штом се повлекуваат, ако не ќе ги средувам после пораѓај. Мене ми е дека од левата страна почна како да ме чеша викам да не мачкате нешто или да пазите нешто посебно на нив.
Да, знам дека само Тафталиџе е врзана со фонд, ама не ми текнуваше дали имаше ослободување во бременост, секако од гинеколог.
Во нога два пати пробав и трауми имам во рака вчера арно поминав, пржи ко ќе го аплицирам ама пушта за минута, две.
Ти треба упат, ама работата е што упатот важи само за две боцкања, не и за три како што бараат гинеколозите
Што пиете за болка во 38ма недела? Значи неможам да издржав веќе со нервов фатен. Бев на физиотарапевт, несмее да ме чепне дур не се породам, тројца доктори викаат само неуробион и магнезиум ама луѓе спобудалев од болка не се издржува веќе. Освен на стол на ништо неможам да седнам, а за лежење да не прајме муабет.
И мене ми е матична Пале, мене ми даде упат со 3 боцкања и не платив ништо во Авицена. Ме чуди зошто не ти дала упат?
Јас не сум бремена, кога се јавив во Авицена за скриен шеќер со упат како е, ми кажаа само во Тафталиџе, и со две боцкања. Е сега за трудници не знам дали е така.
И вас ви е паника левел 100 ка пред прв скрининг или јас претерувам? Толку бев смирена и смирена сум додека не ми текне дека утре имам закажано. Премама ми кажа матичната после 12 та недела. Е сега дека не е тука, да ве прашам, да помине 12 та па да почнам или како? Може и сестрата ќе знае утре кога ќе идам по упат да ја прашам.
Девојки дали некоја од вас има хемороиди? Јас не сум сигурна, имам само печење и гасови и поцврста столица.. Јадам урми секој ден, овошје и вода пијам, гледам да не седам многу.. Од надвор нема ништо, како да знам дали е тоа или друго?
Не можам веќе со мачнините и повраќањето, едвај го преживувам денот. Кога ви завршија на вас? Наместо да иде на подобро, кај мене на полошо.