Jas otidov labavo i so pozitivna misla. Si rekov ne se sekiram deka se ke bide vo red. Opustise ke si go vidis bebush. Kaj mene bese nemirno toj den se krevase, se vrtese
Само да биде се во ред. Тоа ми е најголема мисла. Али ќе терам како што почнав со инсеменацијата. Мирно, опуштено и позитивно.
Да да така ми кажаа и мене, упат од обичен матичен (гинеколог не дава) важел само за со две боцкања, за три не важел
Јас ПреМама пијам од 5та недела, така да сиг не е проблем да почнеш и порано... Инаку паника бев и јас. Паника сум до душа пред секој преглед Сега требаше да одам во петокот, ама ми презакажаа нели.. абе ќе пукнам, паника, мисли безвезе А го осеќав бебево да тропка, сега 5,6 дена ништо. Не ми е лошо, не ми е тешко, немам тахикардија, се чувствувам како да не сум трудна и сега и тоа ми е паника
Ништо нема ефект, се пробав. Притисокот 80 со 50, повраќам само што ќе застанам на нозе сабајле, имам страшни главоболки, месо немам каснато цел месец. Живеам на овошје и тесто.
Јас не сум некоја да те тешам кај мене се смирија 17 та недела а сега само ако сум подолго гладна може да имам некое гадење. Не ми помагаше ништо ама баш ништо да не те лажам Сакав да ве прашам девојки освен б6 што можам за тахикардија да се напијам. Еве некое време не ми се смирува
Ако имаш, ќе знаеш. Пече, чеша, боли, може и да крвари. Имам уште од пред 15 години, ужасно беа воспалени по првиот пораѓај, сега во бременост се воспалија еднаш и после пораѓај најлошо до сега. Од кревет не станав цела недела заради нив, ни шиеното од пораѓајот не го осетив од тоа колку ме болеа, дури и плачев. Хеморол маст и чепчиња користев, ако ти треба ефикасни се многу.
Издржувај уште малце. Мене накај 12та ми прекинаа мачнините, пикот на најлошо ми беше 10та, 11та. Не јадев ништо по цел ден, ништо не поднесував. Спојлер се сеќавам еднаш повратив од мирисот на книжно ќесе ??? Само лимон држев под нос и маст со камфор, пробај може ќе те освежува.
Добро бе ова боцкањево клексани кошмар ми стана шубо се имав извежбано в стомак не ме болеше ич за две секунди се боцкав, сега во рака се боцкав и плачев појака болка немам осетено можи вистина има врска на стомак дека имам малку салце па не боли, во рака ништо немам во бутови па ич ме откорна луѓе. Во спојлери дали се боцка некој, видов трудница на Јутјуб таму се боцкаше и таму имам вишок малце можи ќе ме спаси
Др Снеже ми е матична, инаку секогаш како во брзање објаснува и ја прашував за упат ми викаше не треба за во авицена само закажи си термин преку телефон… не ми е проблем, ќе платам и приватно, но зошто да не ми даде?
Kje si baraš, zošto da plakjaš. Da be niv se im e aj be 400 den e bris od grlo što sega upat, ova ona, pa aj crp, pa aj ušte nešto. Ne davam be, ako može so upat i đabe mi e
За скриен шеќер прашував во Авиецена 3.600, во Биотек 3.200 приватно. Матичната не сакаше упат за тоа, ми кажа на ендокринологија општ матичен, сега сменив па ќе видиме дали ќе ми дадат упат. Не ми е итно, ендокринологот ми кажа ако ми биде неуспешно ивф да проверам, а јас не стигнав до ет, ама сакам лично за мене и тоа да си проверам. Епа не се малку 3.600 кога можам со упат на државно, да ми е итно ок, толку пари сме дале, па за тоа. Штом може државно зошто да не. 400 за ова, 300 за ова и се собира. Ако е итно тогаш одам на приватно.