Ja sega kje odam vo april nekade, za skrien šekjer. Kje si otidam lično i kje si pobaram, za kade me sleduva so upat, tamu, ama kje si baram. I kaj ginekologot vekje na glava i se kačiv so upati, me sonuva sigurno haha, ama ne davam pari..Isto vreme e i za čekanje rezultati na privatno od ispituvanja
550 ден е во Авицена приватно, завчера правев. Ти го имаш смешано со оној за инсулин тестот, тој е поскап Едит: еве ги. Скриен шеќер за трудници е првиот
Јас ич не се осеќам како да сум трудна, освен кога се будам ноќно време дека неможам на стомак, нелагодност осеќам. Јас па и уште не го осеќам. Може кога ќе почне да клоца и да осеќам ќе сфатам дека сум навистина трудна
Јас со тој притисок живеам, па не сум репер за тоа. Да пробаш додека не си станата квика некоја да грицнеш… Читам 11 та ја тераш. Може од 12 та да прекине. Ти верувам дека ти е ужасно. Јас две недели бев така и само му викав на мм дека второ дете ќе си посвоиме, дека ова не би можела пак. Ама мене па тие за шмукање ми помогнаа ептен. Да пробаш и со некоја ментол бомбона или некоја од тие полутите што се?
Не со инсулин, ме прашаа, не знам, можеби и погрешно ме разбраа, инсулин имам проверено, може и за тоа ми кажаа толку. Се прејавив прееска во Биотек, убаво ме прашаа дали сакам со инсулин, кажав не, нешто ми спомнаа дека со инсулин е поскапо, ама тие комплет ми кажаа цена изгледа. Јас сакам само инсулинемија. Може за трудници е поефтино. Сепак благодарам.
Држи логика дека за се комплет ти кажале цена, едниот е 550, другиот 3050, таман искача 3600. Не те разбрале очигледно
Нема зошто да не ти даде, како трудница те следува и не треба да плаќаш! Барај си упат, речи се јавив прашав, упат бараат.
Јас со болки со колков ништо не ми помага си трпам болка се помалку и помалку можам да одам ама се тешам дека набрзо ќе излезе баткава , сега сум на контрола во среда, па ќе видиме. Во четврток минатата недела ми рече дека според бебе сум 38+4 ( така во извештај ми пишува) а според менструација 37+2 бев, и сеа сум збунка целата незнам која недела сум хахах ќе видам ќе се договориме што ќе правиме дали ќе чекаме до крај или ќе идам на царски. Зошто ако неможам природно да не ме мачи ич. Неможам веќе со нервов ќе полудам од болка.
Немој спојлери многу крвни садови имало така ми кажаа. Хас почнав сега во рака под агол 90 и полека ставам.иначе помалце боли во стомак ради салџето и помеко е. Гледај во рака кај што е помеко а пррдходно држи коцка мраз
Jas sum 5ti mesec i dokrotot voopsto ne mi ni dade Premama, samo so folna kiselina sum od samiot pocetok na bremenosta
Zenii zdravo. Sto piete za glavobolka? Znam deka smee paracetamol i doktorot mi rece deka mozam i Analgin no nekako mi e sube zosto imam slusnato deka ne e preporaclivo. No so paracetamol ne mi pominuva bolkata, retki se bolkite no nepodnoslivi.
Ако ти е некоја утеха дека не си сама... мене ме држеа до кај 19-20та недела негде . Касно дознав и за Antimetil апчињата, почнав да ги пијам негде 4ти месец и ми подпомогнаа мааалкуцка барем со дневните гадења но на сабајле и навечер пак си повраќав стандард, по 2-3 пати дневно ме фаќаше. Во меѓувреме ми помагаше кисело кога јадев, салати со повеќе оцет, поготово свежа краставица салата од киселото некако се освежував барем на кратко, ти посакувам само што побрзо да ти помине
Од општиот матичен побарај упат за скриен шеќер, не од гинекологот. Јас земав од општ со три боцкања за Јане Сандански и не платив ништо.
Ќе видам утре ќе се јавам од сабајле само нема да стигнам да го земам упатот од кај неа, па нека ми го прати на вибер, мислиш ќе ми го признаат во авицена ако им го покажам на слика? Или па на мејл нека ми го пратат
Јас во првата бременост не пиев, само фолна и магнезиум. Ама бев со слаба крв, па и железо примав и пак со 3ка на пораѓај отидов. Втората бременост исто со слабо железо ја почнав и почнав ПреМама да пијам и топ се покажа, одлично ми го качи и држеше железото до крај. Затоа и третава си терам пак со ПреМама (веќе искусено дека добро ми делува), пак супер ми качи железо. 17та нед сум сега и ќе си пијам до крај, па и во доење...
Иста бев, како јас да сум пишувала, ми поминаа некаде после 16та недела кога влегов во 4ти. Ништо не ми помагаше ни Антиметил ни ништо , ослабнав 5кг. Единствена утеха што можам да ти дадам е дека ќе помине, мора да се издржи, второ тромесечје е мн убаво , одмарај и не се секирај доаѓа поубав период.
Jas sum so kamenja vo bubrezi i dr. isto mi kaza da pijam Analgin. Se obiduvam da gi izbegnam sto mozam povekje od istata pricina sto znam deka ne se bas preporaclivi i samo kaj nas vo mk gi davaat, ama koga ne se trpi toa pijam.