А,зашто не се боцкаш во стомак уште?Јас сум 21ва недела и уште во стомак ги ставам,сега те читам па си викам да не не треба во стомак ќе видам наредна недела дали ќе ми ги тргнат веќе.
Информативно да знаеш убаво е да се испита пред бременост.Јас пред второто ивф правев.Резултатот покажа инсулинска резистенција.Со добра исхрана и малку глукофаж се среди за месец два.Има голема улога за успешност.исто така и тироидата да е под 2.Ако те интересира нешто повеќе пиши ми
Знам дека за бременост тсх треба под 2-2.5, инсулинот ми е добар, гликемија добра, анти тпо, анти тг антитела ок, ендокринологот ми препорача и огтт со гликемија и инсулинемија ако не биде успешно ивф. Па ако приватно без инсулин е 550 ден., ќе одам приватно. Резултатите за колку време ги даваат? Во Авицена прашав само во Тафталиџе за инсулинемија, а имам во близина Авицена, ама таму не проверувале, Биотек ќе одам, и така блиску ми е.
На гинекологија докторката ми рече дека несмеам, "ќе ти се појави хематом ќе се чудиме од кај е" баш вака ми рече.
Dali na nekoja od vas vi se ima pojaveno bolka kako zategnuvanje, kako secenje ama samo na ovoj del, mi se cini kako da e odma podkozno. Me zaboluva(sece) koga ke stanam ili koga se dvizam samo vo nekoja pozicija. Mozno e da kruzniot ligament ili nesto drugo? Neznam dali da odam kaj maticnata ne e nepodnosliva bolka samo tuka e koga stanuvam, koga se dvizam.
Почни ете читам и трансфузиолозите препорачувале до 15та недела в стомак, ај пробај ќе кажиш како ќе поминиш
Зора Митиќ, Карпош. Само лошо е со државниве што мн кратко трае разговорот, едвај 15 до 30 мин. Извини што ќе прашам, АД што е? Малата вас ви порасна а таман за второ
Jas sum 19 nedela uste vo stomak gi bockam I toa po dva vo denot . Na poslednata kontrola Jani go prasav dali smea uste vo stomak mi rece moze. Isto i maticniot ginekolog mi kaza dokolku mozes da fatis malku mevce na stomakot moze da bockas ne my steti na bebeto.
Здраво мешковци Дали некоја правела втор скрининг во Амбуланта за Фетална Супервизија и ехокардиографија на ГАК? Матичната ми закажа за на 25ти и ми кажа дека терминот е кај Самарџиски, дали постои опција да се смени докторот? Прв пат правам на ГАК па затоа