Поздрав од 37+4. Денешното цтг беше малце тахикардично, па одморив малку и ме прегледа докторката. Протоците се добри, генерално сѐ е супер, само папочната му е два пати околу вратот и веројатно заради тоа не менува позиција долго време и нормално не се врти… второто цтг по саат време беше супер. Утре сум повторно. Ме загрижува што папочната му е околу врат
И кај мене кај првото беше околу вратче. На пораѓај не ме пуштаа да станам од кревет (сакав да шетам за побрзо да биде), но морав нон-стоп да сум на цтг.. да го следат. Па така од 21ч до 6 сабајле, не го извадија каишот од мене и не ме станаа ич. На пораѓај главче излезе, пауза за врвката.. ја вадеа преку лиценце, па после продолжи пораѓајот. Добро што те следат секојдневно, ќе биде се во ред
Јас клексани ставав во стомак сама до кај 6ти 7ми месец и немав модрици немав ништо, толку се испраксирав сама и лесно ми одеше. После до 9ти продолжи маж ми во рака, толку ме болеше, ужас ми беше секое ставање, стискав заби и се тешев ај викам мора. Јас па напротив, имам слушнато дека многу поубаво дејствуваат кога се ставаат во стомак што мене и ми има логика. Е сеа не до крај, зошто веќе и стомак боли не се трпи, сепак секој ден, си боли. Ама мислам дека и до крај да се тера во стомак(знам такви случаеви) нема да има никаков проблем.
Благодарам . Во првата ги оставив ептен лесно ,ама имав Постпородилна. Сега незнам како ќе биде. Ептен се плашам....се надевам лесно ќе е @Konstrakta фала душо и тебе ....
Јас бев кај него во истата просторија презадовилна сум од докторот. Имаш опција да смениш ако идеш друг ден или понеделник да ти р терминот од 11:30. Самарџиски е понеделник од 08:30 до 11:00 таму. И секој ден е различен доктор сликав и распоред за цела 2024год.
Мене никој не ми рече дека има папочна врвца околу врат, претпоставувам дека не ни виделе. На искачање од болница во картончето прочитав дека била замотана 3 пати околу врат, дури ни после пораѓајот не ми го спомнаа тоа. Колку што имам читано, најчесто можат да ја префрлат преку главата или да ја оптегнат и низ неа да се роди и телото дека е многу еластична, и ретко прави компликации. Секако дека постои ризик, ама е многу ретко нешто посериозно да се случи заради тоа замотување.
Со добар доктор ќе ги оставиш и нив може да вклучиш и психолог, едниов да ти ја намали постепено терапијата, другиов за да ти помогне многу полесно да го поминеш периодот. Сум слушала и многу пофални зборови за др.Марцикич, само не знам дали соработува со фондот. Со среќа и лесно
Леле фала ти ептен Понеделник е 25ти, од 08 ми е терминот Супер И јас сакав баш кај него бидејќи во консултација со повеќе лекари и трудници од искуство, му нема рамен за 2 скрининг, да не давам пак пари по приватно Фала уште еднаш
Да знаеш дека може малку да го почекаш јас таман стигнав на ред го викнаа па го чркав 40 мин. ама битно се враќа и си довршува закажани пациенти
Девојки и се случило ли на некоја од вас,навечер да ја побива жештина и потење и како некое жарење во стомакот?24тс недела сум,страв ми е да не е нешто сериозно
Здраво жени Дали имате искуство со испирање (douching) со пумпица од Multi-gyn? Денес бев на редовен преглед, 26та недела и спомнав дека имам пообилен бел исцедок од обично. Ме прегледа вагинално, измери pH (5,4) и ми препорача испирање иако нема знаци за инфекција. Истото ми го има препорачано и во прв триместар но бидејќи резултатот од пап беше добар не ја послушав. Сега пак исто, за секој случај да сум испирала... По нет нема баш позитивни мислења за оваа пракса, па сакав да прашам дали некоја од вас има некакво искуство/мислење. Фала
Ќе земам ден од работа, ќе си чекам колку треба Мене ми е така последниве 4-5 недели..скоро сум 18та и нормално е од хормоните е. Јас осеќам баш она бранови топлина и се потам, а косата ми е дури замрсена утрото, после спиење Го смрзнав маж ми со климата на 20 и отварање тераса повремено
38+1 Цтг покажува контракции, докторот се израдува. Имам малку исцедок па ќе ги доискористам вагиналетите шо ми останаа. Не кажа ништо за проверување со прст, само ми кажа наместено е бебе и ако имам болки да се пријавам во болница, смирено и полека. Сега имав малку како менструални болки и стврднување. Како шо читав не мора да значи ништо?