Испирање вагинално? Тоа мислам дека никогаш не треба да се прави, каква и да е ситуацијата. Може да користиш некој гел за интимна нега надворешно, или вагиналети за обновување на вагинална флора, ама да испираш внатрешно мислам дека апсолутно не треба.
Имам дома неискористени пет прогестерон вагиналети. Дали да ги доставам? Ме плаши ова од сабајлево, сега пак немам ништо. Вчера кога ѝ спомнав на матичната, ми рече, па како сакаш, секако немаш ништо, се гледа.
И јас сум со ист став и сеуште не ми се верува дека гиноколог ми препорачува. А важи за добра и до сега се супер си теравме
Вагината е орган што сам се чисти, внатрешно испирање може да има и негативен ефект. Multi gyn тушот е добар за надворешно брзинско испирање над вц шоља на пример. Што користат за рН мерење, некои ленти ли? Постои ли такво нешто да се купи во аптека и да мериме сами дома?
Првата бременост стресна, цело време по форуми, интернет читање и плашење. Во кревет 4 месеци поминати. Оваа бременост не осеќам дека сум бремена, не осеќам ни физички, а психички исто не ми е во потсвест цело време. И со тоа јас се однесувам исто како да не сум, пешачам најмалце 5-6км, дома работам најнормално освен да кревам мебел, со малата играм, кога морам ја кревам, јадам се (со првата пазев пастеризирано, мајонези, салами, паштети, печурки и мнпгу други работи исфрлив). Немам проблем освен некои лакуни на постелката. Нормално е ова однесување само јас не сум навикната вака или треба повеќе да пазам околу се?! Вечерва добив некоја грижа на совест дека не сум посветена на бременоста, на бебето во мене, па на тоа се должи муабетов Инаку 13+4 сум
Иста бев дури и витамините заборавав со денови да ги испијам. Ама би ти рекла штеди се зашто никој нема да те штеди. После пораѓај е тешкото ако немаш помош.
А да прашаш за вагиналетки Вагилакт? Мене ми ги даде мојава бидејќи на последните брисеви флората не беше идеална. Презадоволна сум откако ги завршив, осеќам многу разлика! Планирам да ги користам и во иднина, буквално како да ми врати сѐ во нормала долу
Многу ти фала на пораката, ме смири. Па 4/5 пати проверивме и проток таму на папочна, не го мачи или слично… навистина се надевам сѐ дека ќе е океј, само што беше вознемирен сабајле се загрижив. Царски ќе морам да одам тоа е тоа. Мене ми е многу чудно што немам никакви контракции. Абе ни лажни, ни вистински. На цтг си е мирно исто…
А мислев само до мене е! Стварно ме изненадија. Ми рече дека биле единствени на пазарот со таков тип на лактобацили. Да не биде дека рекламирам или нешто хаха. Јас последниве десет недели како чуден мирис- различен од претходно… брисеви чисти, нема инфекција или нешто и со ова ми се среди
Дали само 6 стави или повеќе? Единствена мана им е што мене ми се скршија 2 додека ги вадев и морав да купам уште едни за да ја допримам цела доза од 6.
Јас додека дојам не можам да ги поднесам. Ви бременост пушам 2-3 на ден со кафе, некогаш и ниедна. Ама после тоа надокнадувам, хахахах
Ленти се да и има color chart, со објаснување која боја што значи. Инаку имаше порано и во некоја од аптеките да се купат, изгуглај