Нормално е. Со првата бременост имаш повеќе време за се и најбитно, за себе. Сега имаш и дете дома и уз грижа и обврски за него и со него, се забораваш. Јас на неколку пати имам заборавено да се боцнам со клексан, за витамини да не збориме..
Еве сум, 24та недела скроз исто. Пишував во мајчински пред 2 месеци. Апсоолутно се ни е различно од првата бременост. Ништо не пазам. Гледам да не ја кревам многу ќерка ми ама не дека не ја земам да ја гушкам во раце еднаш дневно. Ко да не сум трудба се однесувам и иамам грижа на совест од време на време. Од друга страна па си викам ова ли е тоа незамарање си второ дете, вака ли почнува...
Дали ставате пред царски дома чепче за прочистување или само тоа во болница што ставаат? Мене некако поудобно би ми било дома да си ја завршам таа работа
Убаво си покажува цтг и убаво си осетила контракции така е на почеток, исцедокот може да е чепот или водењакот вагиналети не би ти биле од никаква корист сега ваљда. И пошто немаш пишано веројатно се спремаш или си веќе во болница па со лесно мамичка и брзо да се олесниш.
Има будни, полудуваме сите од нешто. Еве јас сега чекам да видам дали ќе качам температура или ми се чини... Стави ги, ништо не губиш или подобро пиј ги ако се пијат. Ќе се шекнеме значи...
Како да знам кога почнува породувањето , за да идам ви болница да не биде мн рано ама и да не е доцна бидејќи имам 1,30ч пат. Кој симптоми да очекувам? Благодарам
Тука сум уште Мачам мака со исцедок и пред да останам бремена, не е чепот за жал ни водењакот. Се надевам за брзо ќе се олеснам
Контракциите се осеќаат прво на 20 мин па се намалуваат минутите, кога ќе почне да те боли од бешика и да се шири како прстен до кичма тогаш значи имаш контракција а и стомакот ке ти се грчи ќе биде цврст, штом си толку далеку подобро тргни си кога болките ке ти се на 15 минути затоа што никогаш не се знае како ќе се одвива но не чекај да бидат на 5 минути. Со лесно
Jas ne ni stipkam mevce samo iglata gledam kaj e najmeko i poleka ja bockam i pobrzo ja pustam tecnosta.i zaboraviv da ti napomenam pred da bocnam malce istiskuvam edna kapka polesno se injektira posle . Mraz drzam predhodno kocka dodeka nevsevstopi brisam mokro i bockam. Se naviknav nekako i toa vo edna rakavsamo bockam nemozam na desnata.pqzi da ne e trvrdo i muskulce odi pobazad mekicko kaj sto e .
На ден термин 40та недела ме буди пукнат водењак. Одам во болница, 4 прста отворена, ми викаат да ставам епидурал дури е време. Викам ми треба малку време да одлучам...ме носат во соба ме спремаат, почнуваат јаки болки, ме носат во родилна, 6-7 прста отворена....ми ставија индукција малку и со 3 напони излезе бебуш. За 3ипол часа од пукнат водењак до бебе. На сите ви посакувам вакво породување. Позитивна мисла, дишење и фокус на докторот!
Дали намалуваат движењата накај 36та? Малку ми е чудно бесново бебе се подсмири. Вчера на преглед беше се во ред ама пак ме јаде црвот навикната на лупање.