Многу ми е мило што си поминала лесно мене така ми помина со втората бременост. Честитки и се најубаво.
Што користите за мачкање против стрии? Уште ништо не сум почнала, а морам експресно. Нарачав Weleda масло, бидејќи составот ептен ми се допадна, ама убедена сум дека треба да ставам две различни работи сабајле и навечер. Се мислам меѓу Риластил, Еуцерин и Би-Оил натурал.
Јас Еуциринот. Ставам скоро после секое туширање, некогаш ќе скокнам и мачкам некоја друга крема за тело. А Риластил за против стрии немам користено, а ја користев за веќе излезени стрии после првиот пораѓај. Предобра крема! Ептен ми ги избледи. Ја испофалив тогаш по форумов, со пред и потоа слики Чим е добра за веќе излезени стрии, сигурно е добра и таа за против стрии. Може таква да земам кога ќе го истрошам Еуциринов..
Јас го земав на Babylove маслото и ми се допаѓа. После него ставам и крема за тело. Мешето брзо ми расте, па од страв ќе го земам и на еуцерин маслото.
Јас купив еуцерин, ама не се мачкам цела бременост дали два три пати се имам намачкано, а стрии немам. Здебелена сум скоро 35кг. Мислам дека нема врска мачкањето со стриите
За првото немав контракции ни во 40+, така да не те чуди. @Secret-Angel7 школски си се породи по книга, баш ми е ќеф, честитки и гушкајте се Да ве прашам мајки детергент и омекнувач за алишта бебешки препораки?
Овие за за против стрии? Нешто како првата изгледаше, имам заборавено како точно пишуваше. Само знам имаше во Еурофарм два вида една против стрии, за превенција и друга за веќе излезени стрии и лузни. Околу 1700ден тогаш беше, сега сиг и поскапа е...
Не знам значи што бремености ќе беа овие моиве. 21 недела повраќав вчера од 4 сабајле до 9 вечерта на секој пола час заминав на инфузии до 1 после полноќ во болница. Ми се умира значи... Си плачам депресија на најјако како е можно сите три бремености да ми се вакви со повраќање гадење и сите негативности во бременост што организам ќе беше овој мојов значи не знам Извинете за негативностиве ама морав негде да се исплачам само вие сте ми утеха
Веќе од искуство знаеш како и дека ќе помине , неможе вечно да трае , само мора да се издржи. И јас се нервирав , си викам како може некој да не осети ништо а јас неможам од кревет да станам, ама верувај дека не е така, на некои од нас ни се лоши додека телото да го прифати плодот го чувствува како страно тело, и повраќањето е мн исцрпувачки, ама сите трудници се соочуваат со некаков проблем, кај секој различно. Така да одмарај и само чекај да помине , мисли на убавината и привилегијата што ја имаш да донесеш на свет едно мало беспомошно човече на кое ти си му се
Има состојба една, која е ретка.. ама си ја имаат трудници. Јас само со првото бев таква, гадење и лошење се до крај. На нозе неможев да достојам од тахикардија која настануваше од слошување и повраќање. Да лежев најдобро ми беше, како станев одма ми се повраќаше бетер. На бокс повраќав, па раѓав. Сега третава како лошо почнав со гадење и повраќање, си помислив иста бременост како со првото дека ќе имам Ама после 13та, се ми исчезна фала богу. Нешто е со високо ниво на хормоните за бременост, мислам на тие бета хцг. Ама не можеш за жал ништо да направиш.... Полесна храна можеби, антиметилот зимај го и тоа е, ќе издржиш мајче. Сигурно со две деца до тебе, па и уште потешко е. Нит можеш да одмориш, полежиш колку што сакаш. До пола си, уште пола ајде Утехава
Многу ви благодарам душички мои кога ми пишувате вакви зборови ама некогаш сум многу негативна. И втората бременост ми беше ваква до 38 на бокс бев и повраќав па за пола час се породив ама сега некако имав надеж дека нема да е пак така. Ајде што викаш пола помина уште пола ќе мора да се издржи. Веќе ми е страв и што да јадам ептен имам ограничено многу работи сосем исфрлив од исхраната па ќе преживеам и со овие неколку намирници што моментално му годат на мојов "свилен" организам
Здраво женски, јас сум 28+5 и веќе неколку дена чувствувам болки долу во вагината што прво помислив дека е кандида (користам Утрогестан од 13та недела поради цервикс на долна граница 3 цм и претходна конизација, но цервиксот ми е целосно затворен). Положбата на бебето уште од 23-24та недела беше со главата надолу, се помести но сега повторно чувстувам дека е позиционирано со главчето надолу бидејќи неколку дена веќе ги чувствувам движењата не толку интензивни, но секогаш долу. Сакав да прашам дали имате искуство со болки, прво мислев дека е поткожно влакно, редовно се одмивам со Lactogyn сапун и одржувам хигиена, немам печење ни црвенило но чувствувам притисок и болка, читав на интернет дека е нормално па сакав да прашам дали имате искуство со тоа. Благодарам и имајте убав ден
Што може да се зима за настинка 7 недела сум. Матичната ми кажа пантенол пастили за грло, ама почна и некоја досадна кашлица, носот ужас. Кажете нешто од искуство
Женски здраво, дали и се има случено на некоја паушално на ГАК да пишат должина на цервикс. Во петокот кај матичната баш го меревме и добро беше плус затворено, сега гледам на извештајот за продолжување на боледување од ГАК напишале 22мм, а и ништо не ми кажаа да внимавам ако е навистина толку кратко.