Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. WhiteCat33

WhiteCat33 Популарен член

Се зачлени на:
    24 август 2020
    Пораки:
    1.110
    Допаѓања:
    2.205
    Добро е :)

2. Secret-Angel7

Secret-Angel7 Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2011
    Пораки:
    1.091
    Допаѓања:
    2.164
    Не, никакви болки

На intj_girl и снежана2023 им се допаѓа ова.
  3. Pavlovska Jovana

Pavlovska Jovana Активен член

Се зачлени на:
    19 февруари 2024
    Пораки:
    38
    Допаѓања:
    67
    Многу ми е мило што си поминала лесно мене така ми помина со втората бременост.
    Честитки и се најубаво.

На Secret-Angel7 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Secret-Angel7

Secret-Angel7 Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2011
    Пораки:
    1.091
    Допаѓања:
    2.164
    Фала ти. Да, не напоменав. И мене ми е втора бременост

На intj_girl и Pavlovska Jovana им се допаѓа ова.
  5. senza.parole

senza.parole Форумски идол

Се зачлени на:
    22 септември 2010
    Пораки:
    3.910
    Допаѓања:
    24.185
    Што користите за мачкање против стрии?
    Уште ништо не сум почнала, а морам експресно.
    Нарачав Weleda масло, бидејќи составот ептен ми се допадна, ама убедена сум дека треба да ставам две различни работи сабајле и навечер.
    Се мислам меѓу Риластил, Еуцерин и Би-Оил натурал.

На sani99 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.910
    Допаѓања:
    77.449
    Јас Еуциринот. Ставам скоро после секое туширање, некогаш ќе скокнам и мачкам некоја друга крема за тело.
    А Риластил за против стрии немам користено, а ја користев за веќе излезени стрии после првиот пораѓај. Предобра крема! Ептен ми ги избледи. Ја испофалив тогаш по форумов, со пред и потоа слики :D Чим е добра за веќе излезени стрии, сигурно е добра и таа за против стрии. Може таква да земам кога ќе го истрошам Еуциринов.. :)

На Mihaela123456, Ive13, WhiteCat33 и 2 други им се допаѓа ова.
  7. marama

marama Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2010
    Пораки:
    6.527
    Допаѓања:
    92.232
    Јас го земав на Babylove маслото и ми се допаѓа. После него ставам и крема за тело. Мешето брзо ми расте, па од страв ќе го земам и на еуцерин маслото.

На senza.parole му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Ivana 8

Ivana 8 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јануари 2021
    Пораки:
    804
    Допаѓања:
    773
    Јас купив еуцерин, ама не се мачкам цела бременост дали два три пати се имам намачкано, а стрии немам. Здебелена сум скоро 35кг. Мислам дека нема врска мачкањето со стриите :)

На Spidy и senza.parole им се допаѓа ова.
  9. Wanna.be.mum

Wanna.be.mum Популарен член

Се зачлени на:
    1 јуни 2013
    Пораки:
    1.019
    Допаѓања:
    1.101
    За првото немав контракции ни во 40+, така да не те чуди.
    @Secret-Angel7 школски си се породи по книга, баш ми е ќеф, честитки и гушкајте се :l:
    Да ве прашам мајки детергент и омекнувач за алишта бебешки препораки?

На Evangeliaa22 и Secret-Angel7 им се допаѓа ова.
  10. senza.parole

senza.parole Форумски идол

Се зачлени на:
    22 септември 2010
    Пораки:
    3.910
    Допаѓања:
    24.185
    Имаш ли слика од Риластилот?
    Две наоѓам низ нет, не знам точно на која мислиш.
    IMG_4932.jpeg
    IMG_4933.jpeg

11. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.910
    Допаѓања:
    77.449
    Овие за за против стрии? Нешто како првата изгледаше, имам заборавено како точно пишуваше. Само знам имаше во Еурофарм два вида една против стрии, за превенција и друга за веќе излезени стрии и лузни. Околу 1700ден тогаш беше, сега сиг и поскапа е...

На senza.parole му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Ive13

Ive13 Популарен член

Се зачлени на:
    18 декември 2018
    Пораки:
    766
    Допаѓања:
    1.837
    Не знам значи што бремености ќе беа овие моиве. 21 недела повраќав вчера од 4 сабајле до 9 вечерта на секој пола час заминав на инфузии до 1 после полноќ во болница. Ми се умира значи...
    Си плачам депресија на најјако ;(;(;(;( како е можно сите три бремености да ми се вакви со повраќање гадење и сите негативности во бременост што организам ќе беше овој мојов значи не знам :wasntme::@
    Извинете за негативностиве ама морав негде да се исплачам само вие сте ми утеха ;(;(;(

На Wanna.be.mum му/ѝ се допаѓа ова.
  13. .baby.love.

.baby.love. Истакнат член

Се зачлени на:
    2 ноември 2023
    Пораки:
    155
    Допаѓања:
    123
    Веќе од искуство знаеш како и дека ќе помине , неможе вечно да трае , само мора да се издржи. И јас се нервирав , си викам како може некој да не осети ништо а јас неможам од кревет да станам, ама верувај дека не е така, на некои од нас ни се лоши додека телото да го прифати плодот го чувствува како страно тело, и повраќањето е мн исцрпувачки, ама сите трудници се соочуваат со некаков проблем, кај секој различно. Така да одмарај и само чекај да помине , мисли на убавината и привилегијата што ја имаш да донесеш на свет едно мало беспомошно човече на кое ти си му се:inlove:

На Ive13 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.910
    Допаѓања:
    77.449
    Има состојба една, која е ретка.. ама си ја имаат трудници. Јас само со првото бев таква, гадење и лошење се до крај. На нозе неможев да достојам од тахикардија која настануваше од слошување и повраќање. Да лежев најдобро ми беше, како станев одма ми се повраќаше бетер. На бокс повраќав, па раѓав. Сега третава како лошо почнав со гадење и повраќање, си помислив иста бременост како со првото дека ќе имам :( Ама после 13та, се ми исчезна фала богу.
    Нешто е со високо ниво на хормоните за бременост, мислам на тие бета хцг. Ама не можеш за жал ништо да направиш.... Полесна храна можеби, антиметилот зимај го и тоа е, ќе издржиш мајче. Сигурно со две деца до тебе, па и уште потешко е. Нит можеш да одмориш, полежиш колку што сакаш. До пола си, уште пола ајде :sweat: Утехава :D:hug::l:

На WhiteCat33 и Ive13 им се допаѓа ова.
  15. Ive13

Ive13 Популарен член

Се зачлени на:
    18 декември 2018
    Пораки:
    766
    Допаѓања:
    1.837
    Многу ви благодарам душички мои кога ми пишувате вакви зборови ама некогаш сум многу негативна. И втората бременост ми беше ваква до 38 на бокс бев и повраќав па за пола час се породив ама сега некако имав надеж дека нема да е пак така. Ајде што викаш пола помина уште пола ќе мора да се издржи. Веќе ми е страв и што да јадам ептен имам ограничено многу работи сосем исфрлив од исхраната па ќе преживеам и со овие неколку намирници што моментално му годат на мојов "свилен" организам :D

На mariz и sani99 им се допаѓа ова.
  16. Lucious2405

Lucious2405 Нов член

Се зачлени на:
    16 ноември 2023
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    3
    Здраво женски, јас сум 28+5 и веќе неколку дена чувствувам болки долу во вагината што прво помислив дека е кандида (користам Утрогестан од 13та недела поради цервикс на долна граница 3 цм и претходна конизација, но цервиксот ми е целосно затворен). Положбата на бебето уште од 23-24та недела беше со главата надолу, се помести но сега повторно чувстувам дека е позиционирано со главчето надолу бидејќи неколку дена веќе ги чувствувам движењата не толку интензивни, но секогаш долу. Сакав да прашам дали имате искуство со болки, прво мислев дека е поткожно влакно, редовно се одмивам со Lactogyn сапун и одржувам хигиена, немам печење ни црвенило но чувствувам притисок и болка, читав на интернет дека е нормално па сакав да прашам дали имате искуство со тоа. Благодарам и имајте убав ден

На Poppcornn му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Bella.alleB

Bella.alleB Популарен член

Се зачлени на:
    8 септември 2019
    Пораки:
    1.169
    Допаѓања:
    4.182
    Дали може да се пие чај од кантарион за желудник во бременост?

18. Stela Maris

Stela Maris Истакнат член

Се зачлени на:
    4 мај 2023
    Пораки:
    1.611
    Допаѓања:
    2.101
    Kantarion ne smee vo bremenost kolku što jas znam, nikako, strogo e zabranet

На Bella.alleB му/ѝ се допаѓа ова.
  19. TanyaClover

TanyaClover Истакнат член

Се зачлени на:
    5 октомври 2020
    Пораки:
    597
    Допаѓања:
    508
    Што може да се зима за настинка 7 недела сум.
    Матичната ми кажа пантенол пастили за грло, ама почна и некоја досадна кашлица, носот ужас. Кажете нешто од искуство

20. .brm.

.brm. Активен член

Се зачлени на:
    20 октомври 2023
    Пораки:
    44
    Допаѓања:
    36
    Женски здраво, дали и се има случено на некоја паушално на ГАК да пишат должина на цервикс. Во петокот кај матичната баш го меревме и добро беше плус затворено, сега гледам на извештајот за продолжување на боледување од ГАК напишале 22мм, а и ништо не ми кажаа да внимавам ако е навистина толку кратко. :|